İyi günler, kendisini tam 2 yıldır kullandığım Armor rx580'in incelemesini yapacağım. Uzun süredir kullandığımdan
kendim kadar tanıyorum
Msi Armor Rx580 Kutu tasarımı,resmi:
Ön Tarafı:
Alıntıyı görüntüle
Arka Tarafı:
ufak tefek hava sürkilasyonundan bahsetmişler.
Alıntıyı görüntüle
Kutu İçeriği:
Ekran kartı/Kulllanım kulavuzu/çıkartmalar/cd
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Msı Armor Rx580 8gb oc hakkında:
Tasarıma bakıcak olursak ön tarafı sert plastik ve 2 fan ile gelmektedir 2 bakır boru geçiyor tasarımı bence kötü ki malzeme kalitesi ortalama birde sert plastik coil whine pek görmedim sadece bir kaç kez duyar gibi oldum. Stok ayarlarıyla oyuna girdiğimde ağır oyunlarda 88 derece gördüm ama bunda kasamın hava akışının kötü olmasınında nedeni var kasam thermaltake v200tg rgb edition. Kapağı çıkardığımda 79 dereceye geriledi yinede sıcaklık çok fazla. İncelemede stok halini ve yaptığım 2 farklı uv ayarlarıyla test yapacağım. Arka plakası olmayan bu kartta arka tarafı gerçekten çirkin duruyor çok da tozlanıyorda. Şuan boşta 48 derece bulunduğum yer çok sıcak etkisi varddır elbette.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ekran kartımıızn girişleri 2xHDMI 2.0 2xDisplayport 1.4 1xDVİ Dijital giriş birimleri bunlardan ibarettir.
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Msi ARmor Rx580'in güç girişi 8pin. Herhangi rgb ışıklandırmaya sahip değil kendisi.
Gelelim Armor Rx580'in iç tarafına kendim termal macun yenilerken fotoğraf çekmiştim ekleyeceğim ama malesef fotoğraf bulanık onun için kusra bakmayın ama internetten bulduğum bir fotoğrafı da atacağım. Kartımızın içi böyle vram padleri de var ama malesef kendini pek soğutamıyor 4000 rpmde bile.
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Kartın 2 yıllık garantisi bittiğinden açtım 2 yıl boyunca oldukça tozlanmış ve macun değiştirmek gerekiyordu.
8gb belleğe sahip olan Armor 580 veri yolu PCI Express x16 olup bellek arayüzü 256-bit. Çekirdek hızı 1366mhz olup bellek hızı 8000mhz. Direct-x 12 destekleyip boyutu 269 x 125 x 38 mm Ağırlığı ise 653 g / 1152 g. Teknik verileri bunlar.
Alıntıyı görüntüle
Amd yeni teknolojisi Dlss rakibi olan FSR'yi Msı armor rx580 8gb de destekliyor. kendim bizzat FSR destekleyen oyunların testini yapamadım ama internetten bulduğğum kadarıyla Amd kartlarda şöyle: Alıntıyı görüntüle
Konu bundan sonra şöyle devam edecek;
1-) 3 oyunda kendi yaptığım stok ayarlar vs uv ayarları sıcaklıkları
2-) stok ayarlar ve uv ayarlarını stres testinde test etmek
1-) AC VALHALLA Stok:
Alıntıyı görüntüle
AC VALHALLA Undevolt:
Alıntıyı görüntüle
Forza Horizon4 Stok hali:
Alıntıyı görüntüle
Forza Horizon4 Undervolt hali:
Alıntıyı görüntüle
Control stok hali:
Alıntıyı görüntüle
Control undervoltlu hali:
Alıntıyı görüntüle
Superposıtıon 1080p High stok ayarlarla benchmark:
Alıntıyı görüntüle
Superposıtıon 1080p High UV ayarlarla benchmark:
Alıntıyı görüntüle
Grafikte gözüktüğü gibi 7 derecelik bir düşüş olmuş hemde 281 puanlık bir yükseliş var istesem sıcalığı daha dda düşürebilirdim ama böyle kalsın
Olurda overclock denemek istersek neler yaşayabiliriz?
Benim kullandığım Msı armor rx580 8gb oc modeli gold sample. Tahmin edebileceğiniz üzerine hem fabrika çıkışlı oc olup hem ısınan bir ekran kartıyla oc yerine uv+ufak oc yapmak daha mantıklı oluyor. Bu kartlar hem yüksek w çekiyor hemde az oc oluyor değişikler aslında.
Kullandnığım uv ayarları:
Alıntıyı görüntüle
Bu kartın ayarlarını yapabileceğiniz en önemli uygulamalardan biri olan Radeon software bize ne gibi özellikler sağlıyor?
1-) Oyunları kaç saat oynayıp ortalama kaç Fps aldığımızı gösteriyor.
Alıntıyı görüntüle
2-)Kayıt ve yayın sekmesinden canlı yayınlarınızı düzenleyebilir ses seviyenizi kayıt sekmesini vs ayarlayabilirsiniz ki oyunlarda önemli anlarıda kayıt edebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Kartın teknik bilgileri:
Alıntıyı görüntüle
Sıcaklıklar konusunda eklemek istediğim şey var karta sürülen termal macun çakma artic sürdükten sonra öğrendim malesef kısa sürede değiştirdikten sonra sıcaklıkları güncelleyebilirim. İyi forumlar.
GÜNCELLEME!!!!!
Son bir uv denemek istedim denediğim voltaj ve frekans ayarları şunlar:
Alıntıyı görüntüle
Çıkan sonuç ise:
Alıntıyı görüntüle
Hem sıcaklıklar stok haline göre 15 derecce düşmüş hemde scoreda büyük bir artış olmuş.
Sadece volt düşürdüm frekansa dokunmadım bile.