Msi b550-a pro vs msi mag b550 tomahawk?

Cosef

80+
Reaksiyon skoru
16
Bütçe
2201
Bu 2 anakart arasında kararsız kaldım. Artıları eksileri nelerdir? Soğutma konusunda hangisi daha başarılı?

Hangisi fiyatına değer? Bütçe 2200. Tomahawk birkaç gün önce 2137 liraydı gönlüm ondaydi aslında ama su anda 2800lere cikti. Sizce düşmesini bekleyip tomahawk mı alayim yoksa a pro alıp geçeyim mi?

B550-A Pro şu aralar fiyat olarak bayağı attı, Akakçe'deki fiyat grafiğinden anlaşılır zaten.

B550-A Pro ile B550 Tomahawk arasında 800 TL'ye günlük kullanıcıda çok fark yaratacak, değen bir fark olduğunu düşünmüyorum. B550-A Pro'nun ses kodeği giriş seviyesi sadece, üst seviye stüdyo kulaklıkları kullanılmayacaksa pek çok kulaklığı besler tabii bu kodek. Bunun harici diğer özellikleri gayet iyi.

B550M Pro VDH de bakabilirsin, B550-A Pro'nun küçük kardeşi kendisi.

B550-A Pro şu aralar fiyat olarak bayağı attı, Akakçe'deki fiyat grafiğinden anlaşılır zaten.

B550-A Pro ile B550 Tomahawk arasında 800 TL'ye günlük kullanıcıda çok fark yaratacak, değen bir fark olduğunu düşünmüyorum. B550-A Pro'nun ses kodeği giriş seviyesi sadece, üst seviye stüdyo kulaklıkları kullanılmayacaksa pek çok kulaklığı besler tabii bu kodek. Bunun harici diğer özellikleri gayet iyi.

B550M Pro VDH de bakabilirsin, B550-A Pro'nun küçük kardeşi kendisi.
Hocam o küçük modeli de gördüm lakin bana anakart uzerinde mutlaka type c girişi lazim. Çoğu matx anakartta type c girisi yok. Harici ses kartım type c giriş istiyo. Matx olarak mortar önerir misiniz? O bu kartlarla denk olabilir mi? Onda type c girişi var.

Hocam o küçük modeli de gördüm lakin bana anakart uzerinde mutlaka type c girişi lazim. Çoğu matx anakartta type c girisi yok. Harici ses kartım type c giriş istiyo. Matx olarak mortar önerir misiniz? O bu kartlarla denk olabilir mi? Onda type c girişi var.

Harici ses kartınıza gerek kalmaz Mortar Wi-Fi alırsanız, ALC1200 yongası var Mortar Wi-Fi'da. ALC897'den çok daha güçlü bir kodek.

(Elinizde daha da güçlü bir kodek olabilir, bilemem, o zaman kullanırsınız Mortar ile de)

Mortar Wi-Fi daha serin 5 derece kadar, ama karşılığında 3 adet SYS_FAN pini ve 1 adet RGB_Header pinini veriyorsunuz. Karar sizin.

Geri