Neler Yeni

🔥İndirim MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AM5 DDR5 🔥5.999TL

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Yusuf Gümüş
Hocam bu kadar düşünme yapıştır. 7950x3d ile testleri başarı ile geçti . youtubede var uşenmez isen bul. Ha onu al bunu al falan derler bu iş para meselesi keşke olsada en iyisini alsak bence fiyatı gayet iyi ve 7800x3d ile sorun yaratmaz oyunlarda. Bende bu kart var işlemcimde 7800x3d ama daha toplamadım sistemi
Bende am5'e geçiş için yavaştan uygun bulduğum parçaları topluyorum. İlk parçam bu anakart oldu hayırlısı olsun bakalım.

Kubyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kubilay katmerci
Bu anakartı alıcamda 13 faz az kalıyor yazmış birisi. Kafama takıldı bu anakartla 7800x3d falan kullanamaz mıyız yani?
İnce hesapta birazdan Ryzen 9 7950x3d indirime girecek 18 bandına düşerse bende onu alacağım.

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Samet Albayrak
Bende am5'e geçiş için yavaştan uygun bulduğum parçaları topluyorum. İlk parçam bu anakart oldu hayırlısı olsun bakalım.
Güzeldir hocam sorun çıkarmaz. Bizim milleti biliyorsun bunumu alayım diye koyarsın başka tavsiyede bulunurlar daha pahalı. Sonra onumu alayım dersin başka bişey koyarlar önüne. Fiyat iyi giriş orta seviye anakart.

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Ertuğrul Yavuz
Bu anakartı alıcamda 13 faz az kalıyor yazmış birisi. Kafama takıldı bu anakartla 7800x3d falan kullanamaz mıyız yani?
Kullanabilirsin ama bu segmentteki anakart için az kalıyor, bendeki tomahawktan örnek vereyim faz sayısını tam hatırlamıyorum ama gayet yeterli ve mosfet soğutucularıyla da en güçlü işlemciyi rahatça besleyip soğutabiliyor. He bu da çalıştırır ama kaç dereceye ne kadar zamanda çıkar ona bir şey diyemeyiz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci anakart ram değişecekti herhalde sadece. 1'i gitti kaldı 2'si değil mi? :D

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Göksel
Kullanabilirsin ama bu segmentteki anakart için az kalıyor, bendeki tomahawktan örnek vereyim faz sayısını tam hatırlamıyorum ama gayet yeterli ve mosfet soğutucularıyla da en güçlü işlemciyi rahatça besleyip soğutabiliyor. He bu da çalıştırır ama kaç dereceye ne kadar zamanda çıkar ona bir şey diyemeyiz.

İşlemci anakart ram değişecekti herhalde sadece. 1'i gitti kaldı 2'si değil mi? :D
Bende dün tomahawk siparişi geçtim zaten 7.5k ya düşmüştü kaçırmak istemedim 17 faz rahat rahat tüm işlemcileri besler

Bu plus gaming wifi 13 faz giriş orta seviye arası 1.5 k fazla verip tomahawk almak çok daha mantıklı orta yüksek seviye arası bi kart

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Ertuğrul Yavuz
Bende dün tomahawk siparişi geçtim zaten 7.5k ya düşmüştü kaçırmak istemedim 17 faz rahat rahat tüm işlemcileri besler
Hayırlı olsun hocam. Ben gerçekten güzel fiyata aldım da ben aldıktan sonra 90 tl daha düşüp 7143 tl olmuştu hala motivasyonumu düşürüyor. :(
17 faz ve bu goca goca mosfet soğutucularıyla her işlemciyi rahaaat rahaat besleyecek olmasa 2 cpu power soketi koymazlar. Tek soket zaten şu anki ve gelecek yıllardaki en güçlü işlemcileri dahi besleyebiliyor.

Ben sahibindende msi pro b650 bulmuştum 5k idi tomahawkı almamış olsaydım onu alırdım herhalde. Benim gözüm ondaydı bu nasip oldu. İlk başta Asus düşünüyordum onlar indirime vs. giriyordu, sonra amd ile Asus arasında bir takım uyumsuzluk sorunları duyunca ve tomahawk fırsatı ayağıma gelince acımadım.

Kubyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kubilay katmerci
Ryzen 9 7950x3d işlemci alacağım ram olarak 32x2 alacağım ama 6000 MHz mi alayım sizce ?

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Yusuf Gümüş

Aynen hocam Ram ve işlemci alacağım bütçe ayarlayincada ekran kartı yükselticem :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Ertuğrul Yavuz
Ryzen 9 7950x3d işlemci alacağım ram olarak 32x2 alacağım ama 6000 MHz mi alayım sizce ?
6ghz seviyeleri giriş seviye artık neredeyse 8ghzden başlıyor da biz o konuda ilerleyemedik. Bendekiler 6ghz cl 30 corsair, 32x2 değil de ilk etapta 2x16 gayet yeterli olur, ilerleyen dönemlerde bir 2x16 daha total 64 miss.
32x2 yapıp kalan 2 slotu da dolduracak olsak 128 gb ram yapıyor gereksiz fazla. O fiyat farkı yerine depolama veya soğutucu yükseltmesi ne bileyim olabilir. Onlar daha mantıklı gibime geldi. Ya da belki daha güzeli ram kapasitesini düşürüp zirveye oynamak, cl ve mhz konusunda...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,013
Üyeler
161,375
Son üye
oztrkatakan
Top Bottom