Arkadaş PCIe 5 söylemiş ama. Aynı şeye çıkıyor ne değişecek.
Değil işte. Biri ekran kartı soketinde 5.0 destekliyor öbürü yalnızca NVME'de. 5.0 desteği orta segment B650'lerden yalnızca Asrock'ta var.
Tarihin gelmiş geçmiş en vasat B650'sini atıp 5.0 falan yazma ya. Power stages yerine çöp ayrık MOSFET'ler kullanan düşük fazlı vrm yapısıyla diğer prime b650'ler gibi rezil bir anakart. AM5 yazılmasına rağmen AM5 bir işlemci olan Ryzen 9 7900X'i üstünde stabil olarak çalıştıramazsın bile, çok zayıf.
Valal kötü olduğunu biliyorum ama geçen 3800'e düşmüştü aldık kuzene. Yan parçaların hepsini kaliteli almaya kalkarsak 1 tane 4060'li sistem 2 tane 4060'lı hazır sisteme denk gelyor. B650 anakart, SN770, NZXT C750, 6000 CL36, Asus Dual'lı bir sistem oldu. Aşağı yukarı ortalama bir 4060'lı hazır sistem fiyatından 2 bin pahalı oldu. Ama çok daha kaliteli oldu.
Şu an anakart alacak alsam ASRock'ın Steel Legend veya Livemixer (stoklara girmesini) beklerim.
İşte onu diyorum. TR'de daha pahalı satılıyor. Steel Legend var ama 8.5K. Aradaki farka değmez.
Ben bu anakart hakkında konu açtım kaç kere de yükselttim başka fikirler alayım diye hiç kimse gelipte bana böyle şeyler demedi. Madem çok kötü keşke o zamanda söyleseydiniz, sıcak fırsatlar bölümünde ne işiniz var
Anakart kötü değil. Bir kesim çok abartmış. Hemen hemen Steel Legend gibi. Ama NORMALDE Steel Legend biraz daha ucuz ve daha iyi. Gönül rahatlığıyla kullan.
Bekleme işi tamamen kişisel bu arada. TR'de 1 gün sonra ne olacağı belli değilken birkaç ay beklemek her zaman mantıklı olmayabilir.
1-2 sene olayı da saçma. Bu anakart üzerinde neredeyse tüm üst düzey işlemcileri kullanabilirsin. Satma yerine yükseltme yaparsan yıllarca gider. Ben B450 Aorus Pro almıştım 4 sene önce -ki güç besleme konusunda falan kötüdür- hala kullanıyorum. İşlemci ve ekran kartı kaç kere değiştim.