Neler Yeni

MSI eko 9800x3D + 5070 Ti toplama sistem yapıyorum fikir lazım

Dahası  
Bütçe
100000
Yayınlarda kullanmak üzere yapıyorum, laptop üzerinde yayını vereceğim araya capture card ile görüntü aktarıp bu cihazı ana cihaz yapacağım.

Cihazın asıl amacı;
Oyunları güçlü ve sorunsuz derecede oynayabilmek, video edit / render alabilmek, kodlama ve yapay zeka işlerine atılım, belki gerek olursa canlı yayınlarıda bu cihazdan yapabilmek

İŞLEMCİ
AMD Ryzen 7 9800x3d

EKRAN KARTI
Model 5070 Ti (Seri seçilmedi - Muhtemelen MSI marka olucak)

ANAKART
MSI MPG X870E Edge Ti WiFi (White)

RAM
XPG Lancer RGB 6400 CL32 (4x16gb) (White)

M.2 SSD
MSI Spatium M480 Pro PCI-Express 4.0 1TB (Sistem)
MSI Spatium M480 Pro PCI-Express 4.0 2TB (Depolama)

İŞLEMCİ SOĞUTUCU
Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB (White)

GÜÇ KAYNAĞI
MSI MAG A850GL PCI-E 5 850W 80+ Gold (White)

KASA
Lian-Li SUP01 (White) (Dikey ekran kartı kullanabileceğim mükemmel bir kasa, özel tercihtir)

Dahası  
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

asko56

80+ Gold
Yayınlarda kullanmak üzere yapıyorum, laptop üzerinde yayını vereceğim araya capture card ile görüntü aktarıp bu cihazı ana cihaz yapacağım.

Cihazın asıl amacı;
Oyunları güçlü ve sorunsuz derecede oynayabilmek, video edit / render alabilmek, kodlama ve yapay zeka işlerine atılım, belki gerek olursa canlı yayınlarıda bu cihazdan yapabilmek

İŞLEMCİ
AMD Ryzen 7 9800x3d

EKRAN KARTI

ANAKART

RAM

M.2 SSD

İŞLEMCİ SOĞUTUCU

GÜÇ KAYNAĞI

KASA
Lian-Li SUP01 (White) (Dikey ekran kartı kullanabileceğim mükemmel bir kasa, özel tercihtir)

100k ya zorlayarak 5080 sistem çıkarırsın 9800x3d şart degilse daha optimal ürünler seçerek 5080 sıgdırırsın

Dahası  
100k ya zorlayarak 5080 sistem çıkarırsın 9800x3d şart degilse daha optimal ürünler seçerek 5080 sıgdırırsın
aslında evt ama yayınlarda kamera arkasında durucak o yüzden beyaz ve ihtişamlı sistem yapıyorum

asko56

80+ Gold
aslında evt ama yayınlarda kamera arkasında durucak o yüzden beyaz ve ihtişamlı sistem yapıyorum
tamamen saçma imkan varsa 5080 li sistem toplamak daha iyi sonuçta bu ürün bir defa alıyorun ekran kartı dedigin şeyi sürekli degiştirmeyeceksin dogal olarak almış iken en iyisini alıp devam etmek en mantıklısı türkiyede yaşıyoruz avrupada olsa git kasa önünde oled panel olan ürün al ülkemizde ne alırsan mega kar o yüzden 5080 li sistem toplamanı tavsiye ederim

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Furkan b
bencede arkadaşın dediği daha mantıklı beyaz sistem istiyorsunuz sanırım bazı parçaları kısıp anakart 3 tb ssd gibi ne bileyim onları kısıp 5080 daha mantıklı veya ikinci el 4080 4090

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Görkem Çağan
4x16 kullanma anakartının topolojisi daisychain, t-topology değil verim alamazsın ramlerden

Dahası  
tamamen saçma imkan varsa 5080 li sistem toplamak daha iyi sonuçta bu ürün bir defa alıyorun ekran kartı dedigin şeyi sürekli degiştirmeyeceksin dogal olarak almış iken en iyisini alıp devam etmek en mantıklısı türkiyede yaşıyoruz avrupada olsa git kasa önünde oled panel olan ürün al ülkemizde ne alırsan mega kar o yüzden 5080 li sistem toplamanı tavsiye ederim
aslında dediğin gibi ama benim için birazda gösteriş önemli
Mesaj otomatik birleştirildi:

4x16 kullanma anakartının topolojisi daisychain, t-topology değil verim alamazsın ramlerden
bunu öğrendiğim iyi oldu

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,576
İsim
Baran Kut
aslında dediğin gibi ama benim için birazda gösteriş önemli

bunu öğrendiğim iyi oldu
Hocam gösteriş önemliyse AIO soğutucudan daha gösterişli ne var ki? MSI tercih edin onu da.

Dahası  
Hocam gösteriş önemliyse AIO soğutucudan daha gösterişli ne var ki? MSI tercih edin onu da.
msi ın şu an piyasadakiler gibi güçlü soputucusu maalesef yok önerisi olan var mı bu konuda

beyaz olması iyi olur

4x şekilde ram kullanabileceğim beyaz odaklı ve amd için anakart ne önerirsin x870e serisi düşündüm en güçlü seri şu an için bu sayılır

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Görkem Çağan
msi ın şu an piyasadakiler gibi güçlü soputucusu maalesef yok önerisi olan var mı bu konuda

beyaz olması iyi olur

4x şekilde ram kullanabileceğim beyaz odaklı ve amd için anakart ne önerirsin x870e serisi düşündüm en güçlü seri şu an için bu sayılır
4x şekilde verimli şekilde çalışacak bir anakart bulamazsın son kullanıcı için ondan 4x kullanıcaksanız verimin düşüceğini bilerek alın benim önerim gerekmedikçe 4 ram kullanmayın 32x2 kullanın

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,636
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz

Cihazın asıl amacı;

İŞLEMCİ
AMD Ryzen 7 9800x3d

EKRAN KARTI

ANAKART

RAM

M.2 SSD

İŞLEMCİ SOĞUTUCU

GÜÇ KAYNAĞI

KASA
Lian-Li SUP01 (White) (Dikey ekran kartı kullanabileceğim mükemmel bir kasa, özel tercihtirB

Cihazın asıl amacı;

İŞLEMCİ
AMD Ryzen 7 9800x3d

EKRAN KARTI

ANAKART

RAM

M.2 SSD

İŞLEMCİ SOĞUTUCU

GÜÇ KAYNAĞI

KASA
Burası toplam ne kadar tutuyor hocam?

Top Bottom