Neler Yeni

Msi kombustor sıcaklık sorunu ?

Reaksiyon skoru
27
Arkadaşlar fotoğrafta kombustor gpu 80C gösterirken, Afterburner 64C gösteriyor üstelik sol üst köşede de gpu 64C olarak gösteriyor. hangisine inanacağımı anlamadım bu 1.sorun. 2.olarakta 80 C olarak düşünsek full yük altında 80C iyi bir rakam mıdır acaba ? son olarak dikkatinizi çeken bir şey var mı ? son günlerde bilgisayarda sıkıntı yaşıyorum. Valorantta fps 230'lardan 80 90 rakamlarına kadar iniyor çok drop yiyorum. benim dikkatimi çeken kısım Vram kullanımının 522 Mb olması. full yük altında 522 mb biraz tuhaf geldi açıkcası. bu işten daha iyi anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Ekler

• resim_2021-08-02_153612.png
    resim_2021-08-02_153612.png
    3 MB · Hit: 65
Birisi hotspot gösteriyor öbürü ise edge gösteriyor. Yani afterburner çekirdeğin kenarında ölçülen sıcaklığı göteriyorken kombustor çekirdeğin tam ortasında ölçülen sıcaklığı gösteriyor. Iki sıcaklık da gayet iyi.

Birisi hotspot gösteriyor öbürü ise edge gösteriyor. Yani afterburner çekirdeğin kenarında ölçülen sıcaklığı göteriyorken kombustor çekirdeğin tam ortasında ölçülen sıcaklığı gösteriyor. Iki sıcaklık da gayet iyi.
Teşekkürler kral onun dışında değerlerde bir sorun yok değil mi ?

64 derece ...

Bir sorun göremedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben kendi kartımı 100 derecede kullanıyorum ayrıca senin kartından 3 kat pahalı bir kart. Bu kadar kafana takmana gerek yok sıcaklığı.
eyvallah kral zar zor aldık dikkat etmeye çalışıyorum teşekkürler ilgin için.

Bir sorun göremedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben kendi kartımı 100 derecede kullanıyorum ayrıca senin kartından 3 kat pahalı bir kart. Bu kadar kafana takmana gerek yok sıcaklığı.
Kral Ben baya bir denye yanıla ayar yapıyorum. ekran kartım 72 derecede rtx 3060 performansında yapmayı başarrdım testleri geçti gta 5tede sıkıntı çıkmadı sadece valorantta ekran kartı sürücüsü çöktü diyor. amma lanet bir oyunmuş. bu gün tam ayarımı buldum. 30 dakika stres testi+ 30dk gta 5+1 saat valorant girdim sıcaklıklar en fazla 74 oldu ve ocsiz performansa göre yüzde 10 performans artışıda oldu.

Sebebi yukarıda denildiği gibi hotspot ve edge sıcaklığı
1627909105839.png

Bu bir kart çekirdeği, Afterburner bordo renkli yerlerden yani Edge olarak adlandırılan kenar sıcaklıklarını ölçüyor. Diğer yazılım ise ortadaki camgöbeği ile işaretlenmiş HotSpot adlı yeri ölçüyor, burası en sıcak yer ve bunun altında çekirdekler var, doğrudan çekirdek sıcaklığı.

Geri