- Bütçe
- 400
Merhabalar,
Buyrun hocam da yazıda hata mı var? Ben fark etmedim de.CPU-Z'den memory kısmınıı atar ve beyaz yazar mısın?
E burası 3000MHZ gösteriyor.Buyrun hocam da yazıda hata mı var? Ben fark etmedim de.
Hocam bir kez daha demiştim ama tekrar uyarayım, CPU-Z mermory kısmı sadece geçerli MHz ve CL değerlerini gösterir. Asıl olay SPD'de. Örneğin ram laptop'ta 3200MHz CL22 fakat anakart yüzünden 2666MHz CL19 çalışıyor. Mermory'de 2666MHz CL19 gösterir. Olabiliyor böyle şeyler. He evet zaten sistem birbirleri ile çalışması için kendilerini ayarlıyor ama yine de belirtmiş olayım.CPU-Z'den memory kısmınıı atar ve beyaz yazar mısın?
Yani 3200MHZ de mi çalışıyor?Hocam bir kez daha demiştim ama tekrar uyarayım, CPU-Z mermory kısmı sadece geçerli MHz ve CL değerlerini gösterir. Asıl olay SPD'de. Örneğin ram laptop'ta 3200MHz CL22 fakat anakart yüzünden 2666MHz CL19 çalışıyor. Mermory'de 2666MHz CL19 gösterir. Olabiliyor böyle şeyler. He evet zaten sistem birbirleri ile çalışması için kendilerini ayarlıyor ama yine de belirtmiş olayım.
Hayır ram 3200MHz CL22 fakat anakart'ın 3200MHz desteği (örnek olay) olmadığı için 2666MHz çalışabiliyor. Mermory'de mevcut çalıştığı değerleri gösterir.Yani 3200MHZ de mi çalışıyor?
Yani 3000 de doğru anladıysam.Hayır ram 3200MHz CL22 fakat anakart'ın 3200MHz desteği (örnek olay) olmadığı için 2666MHz çalışabiliyor. Mermory'de mevcut çalıştığı değerleri gösterir.
Şuan daha çok 2933MHz CL21 çalışıyor.Yani 3000 de doğru anladıysam.
Hocam peki nasıl bir RAM almam gerekiyor? Kafam çok karıştı da. Örnek bir link atabilir misiniz veyahut attığım linkteki ürün olur mu?Şuan daha çok 2933MHz CL21 çalışıyor.
SPD kısmını atabilir misiniz?Hocam peki nasıl bir RAM almam gerekiyor? Kafam çok karıştı da. Örnek bir link atabilir misiniz veyahut attığım linkteki ürün olur mu?
Buyrun hocamSPD kısmını atabilir misiniz?
Buyrun,Buyrun hocam