Neler Yeni

MSI MAG 275F Monitör ayarları nasıl yapılır?

eraydd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
eraydd
Başlıkta gördüğünüz monitörü yeni aldım ama monitörün arkasında parlaklık ayarını yapabileceğim bir tuş yok. driver falan da bulamadım

Bluerain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Süleyman Bekar
rezzz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başlıkta gördüğünüz monitörü yeni aldım ama monitörün arkasında parlaklık ayarını yapabileceğim bir tuş yok. driver falan da bulamadım
parlaklık ayarı için menuden yapıyorsun monıtor arkasında ki tusdan ama renklendırme konuısunda bende tam bılgıye sahıp degılım

eraydd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
eraydd
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rezzz

parlaklık ayarı için menuden yapıyorsun monıtor arkasında ki tusdan ama renklendırme konuısunda bende tam bılgıye sahıp degılım
Hocam o tuşu yeni fark ettim ama menüyü tek tuşla kullanamıyorum ki çok zor bu ne böyle :D

hallettim bu arada hocam sağ olun

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Şu 3 konuda monitör ayarları paylaştım ne oldukları ve ne yapmanız gerektiğiyle birlikte. Ayarların ismi markaya göre değişebiliyor aynı özelliğe farklı isim veriyorlar. Ama hemen anlarsıniz zaten hangisi hangisi. Buradan bakarak yapabilirsiniz.

Bluerain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Süleyman Bekar
Şu 3 konuda monitör ayarları paylaştım ne oldukları ve ne yapmanız gerektiğiyle birlikte. Ayarların ismi markaya göre değişebiliyor aynı özelliğe farklı isim veriyorlar. Ama hemen anlarsıniz zaten hangisi hangisi. Buradan bakarak yapabilirsiniz.
hocam merhabalar sitede hdr10 diye gösteriyor ama goruntu ayarlarında boyle nedendir (hdmi kullanıyorum)
1732210989648.png

eraydd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
eraydd
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum sende nasıl bir göz var :D ben 60 a falan çektim cok parlak diye

ne 60ı 35 e çekmişim
hocam anlamadım valla aşırı karanlık gözüküyor hdr falan mı açık monitör değiştirdim diye alışamadım mı anlamadım

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
hocam merhabalar sitede hdr10 diye gösteriyor ama goruntu ayarlarında boyle nedendir (hdmi kullanıyorum) Alıntıyı görüntüle
DP'ye geçin. Monitör özelliklerini sınırlayabilirsiniz HDMI'dan.

Hem monitör menüsünden hem Windows'tan HDR ayarını etkinleştirmeniz lazım. Ama yapmayın zaten. HDR10 HDR sertifikası falan değildir. Yalnızca HDR sinyalini kabul ettiği anlamına gelir. Yani HDR butonunu etkinleştirebilirsiniz. Ama biraz parlaklık vs. eklemekten başka hiçbir işlevi yok. HDR için gerekli donanım gereksinimlerinden hiçbirini karşılamıyor. Aynı şey HDR400 ve HDR600 sertifikaları için de geçerli (Bazı modeller hariç). Pazarlama amacıyla yazılan özelliklerden biri daha. Eğer HDR istiyorsanız minimum Mini-LED ya da OLED almanız lazım ki o da 17K'dan falan başlıyor (Tabii Mini-LED stoğu bulabilirseniz TR'de.).
Kapatmak için yine her ikisini birden kapatıyorsunuz. Aksi halde görüntü soluk ve gri olur. Uyarmadı demeyin. Bunun için her uyarmama rağmen görüntü gri oldu monitore ne oldu diye soran için 1 dolar biriktirseydim bayaği param vardı şu an.

Bluerain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Süleyman Bekar
DP'ye geçin. Monitör özelliklerini sınırlayabilirsiniz HDMI'dan.

Hem monitör menüsünden hem Windows'tan HDR ayarını etkinleştirmeniz lazım. Ama yapmayın zaten. HDR10 HDR sertifikası falan değildir. Yalnızca HDR sinyalini kabul ettiği anlamına gelir. Yani HDR butonunu etkinleştirebilirsiniz. Ama biraz parlaklık vs. eklemekten başka hiçbir işlevi yok. HDR için gerekli donanım gereksinimlerinden hiçbirini karşılamıyor. Aynı şey HDR400 ve HDR600 sertifikaları için de geçerli (Bazı modeller hariç). Pazarlama amacıyla yazılan özelliklerden biri daha. Eğer HDR istiyorsanız minimum Mini-LED ya da OLED almanız lazım ki o da 17K'dan falan başlıyor (Tabii Mini-LED stoğu bulabilirseniz TR'de.).
Kapatmak için yine her ikisini birden kapatıyorsunuz. Aksi halde görüntü soluk ve gri olur. Uyarmadı demeyin. Bunun için her uyarmama rağmen görüntü gri oldu monitore ne oldu diye soran için 1 dolar biriktirseydim bayaği param vardı şu an.
:D anladım hocam suan memnun sayılırım bır ayar degısıklıgıne gerek yok sanırım o zaman dertsız basımıza dert açmayalım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,383
Üyeler
160,842
Son üye
maxprint
Top Bottom