parlaklık ayarı için menuden yapıyorsun monıtor arkasında ki tusdan ama renklendırme konuısunda bende tam bılgıye sahıp degılımBaşlıkta gördüğünüz monitörü yeni aldım ama monitörün arkasında parlaklık ayarını yapabileceğim bir tuş yok. driver falan da bulamadım
Hocam o tuşu yeni fark ettim ama menüyü tek tuşla kullanamıyorum ki çok zor bu ne böylerezzz
Mesaj otomatik birleştirildi:
parlaklık ayarı için menuden yapıyorsun monıtor arkasında ki tusdan ama renklendırme konuısunda bende tam bılgıye sahıp degılım
ilk gün ben sağ bileğimle sövüştüm ama güzel monitör gibiHocam o tuşu yeni fark ettim ama menüyü tek tuşla kullanamıyorum ki çok zor bu ne böyle
hocam merhabalar sitede hdr10 diye gösteriyor ama goruntu ayarlarında boyle nedendir (hdmi kullanıyorum)Rehber - Asus TUF VG27AQML1A monitör ayarları nasıl olmalı?
@freygasm Adlı arkadaş istemişti. Herkes faydalansın diye konu açıp kopyala yapıştır yapıyorum: Gaming (oyun) menüsü + Variable overdrive=değişken tepki süresi hızlandırma: Overdrive ayarını biliyorsunuzdur tepki süresi hızlandırma. Bu ayar da overdrive ayarı ama Hz değiştikçe overdrive...forum.donanimarsivi.comRehber - Acer XV272U Vbmiiprzx (UM.HX2EE.V23) monitör ayarları nasıl olmalı?
Türkiye'deki Innolux M270KCJ-K7E'li versiyon: https://www.panelook.com/M270KCJ-K7E_Innolux_27.0_LCM_overview_46736.html Bir forumdaş istemişti. Ona yazmışım hazır, genele paylaşayım kullanan varsa yardımcı olsun dedim: -Parlaklık: istediğiniz. En iyi görüntü kalitesi için en düşük ya da en...forum.donanimarsivi.comŞu 3 konuda monitör ayarları paylaştım ne oldukları ve ne yapmanız gerektiğiyle birlikte. Ayarların ismi markaya göre değişebiliyor aynı özelliğe farklı isim veriyorlar. Ama hemen anlarsıniz zaten hangisi hangisi. Buradan bakarak yapabilirsiniz.İnceleme - Lenovo R27QE 27"/ IPS / 2K(QHD) / 180Hz / 1ms(GtG) Monitör İncelemesi
Sonradan ek1: Monitörün ayarlarını nasıl yapmalısınız konunun en altına ekledim. Bu ayarların dışına çıkmayın! Sonradan ek2: İnceleme tarihindeki (08.10.2024) 6500TL'lik fiyatına göre yorumluyorum. ---------- Selamlar arkadaşlar. Şimdi merak edip bu monitorün profesyonel testlerini izledim...forum.donanimarsivi.com
hocam ben parkaklığı fulledim ama yine de az gibigeliyorilk gün ben sağ bileğimle sövüştüm ama güzel monitör gibi
dostum sende nasıl bir göz var ben 60 a falan çektim cok parlak diyehocam ben parkaklığı fulledim ama yine de az gibigeliyor
ne 60ı 35 e çekmişimdostum sende nasıl bir göz var ben 60 a falan çektim cok parlak diye
hocam anlamadım valla aşırı karanlık gözüküyor hdr falan mı açık monitör değiştirdim diye alışamadım mı anlamadımdostum sende nasıl bir göz var ben 60 a falan çektim cok parlak diye
Mesaj otomatik birleştirildi:
ne 60ı 35 e çekmişim
DP'ye geçin. Monitör özelliklerini sınırlayabilirsiniz HDMI'dan.hocam merhabalar sitede hdr10 diye gösteriyor ama goruntu ayarlarında boyle nedendir (hdmi kullanıyorum) Alıntıyı görüntüle
anladım hocam suan memnun sayılırım bır ayar degısıklıgıne gerek yok sanırım o zaman dertsız basımıza dert açmayalımDP'ye geçin. Monitör özelliklerini sınırlayabilirsiniz HDMI'dan.
Hem monitör menüsünden hem Windows'tan HDR ayarını etkinleştirmeniz lazım. Ama yapmayın zaten. HDR10 HDR sertifikası falan değildir. Yalnızca HDR sinyalini kabul ettiği anlamına gelir. Yani HDR butonunu etkinleştirebilirsiniz. Ama biraz parlaklık vs. eklemekten başka hiçbir işlevi yok. HDR için gerekli donanım gereksinimlerinden hiçbirini karşılamıyor. Aynı şey HDR400 ve HDR600 sertifikaları için de geçerli (Bazı modeller hariç). Pazarlama amacıyla yazılan özelliklerden biri daha. Eğer HDR istiyorsanız minimum Mini-LED ya da OLED almanız lazım ki o da 17K'dan falan başlıyor (Tabii Mini-LED stoğu bulabilirseniz TR'de.).
Kapatmak için yine her ikisini birden kapatıyorsunuz. Aksi halde görüntü soluk ve gri olur. Uyarmadı demeyin. Bunun için her uyarmama rağmen görüntü gri oldu monitore ne oldu diye soran için 1 dolar biriktirseydim bayaği param vardı şu an.