MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI AM5 anakartı nasıl?

Vortexxx

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese merhaba. Kendime bilgisayar topluyorum. Ekran kartımı ASUS TUF RTX 4080s aldım. İşlemci de R7 9800x3D ama anakartta kara veremedim. Biraz araştırdım şu analartı beğendim: MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi AM5.

Bu anakart iyi mi? Bir kusuru var mı? Benim uzun götürür mü veya bu fiyatta bu fiyatta bana önerebileceğiniz başka bir anakart var mı?

anakart fazlasıyla iyi de nabıcan ki o kadar pahalı bir anakartı?

5080 çıkmışken ASUS TUF 4080S almak hmm. X670E Tomahawk alsanız bile yeter 870'e gerek yok.

anakart fazlasıyla iyi de nabıcan ki o kadar pahalı bir anakartı?
Zaten alınır diyeceğimiz bi anakart 11.000-12000 civarından başlıyor. Bende aynı anakartı almayı düşünüyorum. Anakart bütün sistemin temeli. Ayrıca geleceğe dönük bi anakart. Özellikle kablosuz klavye mouse kulaklık çeşitli ekipmanlar derken usb slot larının güncelliği ve sayısı artık önemli. 5gb ethernet typce -c girişler falan bu kartın doluluğu çok çok iyi. Baya araştırdım, biçok kartla karşılaştırdım, inceledim. Malzemesi ve VRM soğutma performansıda 9800x3D için çok iyi. 4000 serisi ekran kartlarını da destekliyor 5000 serisini de.. B850 ler 10.000 civarının altında olsa, o zaman bu karta gerek yok denilebilir ama şuanki fiyatlarda imkan dahilinde üstüne çıkılıp bu alınmalı bence.
İşlemciye göre anakart seçmek mantıklı bi hareket.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5080 çıkmışken ASUS TUF 4080S almak hmm. X670E Tomahawk alsanız bile yeter 870'e gerek yok.
5000 serisini driver sorunları nedeniyle tercih etmemiş olabilir. Ayrıca 5000 serisi 4000 serisine göre daha fazla güç tüketiyor, bunu da düşünmüş olabilir.

Zaten alınır diyeceğimiz bi anakart 11.000-12000 civarından başlıyor. Bende aynı anakartı almayı düşünüyorum. Anakart bütün sistemin temeli. Ayrıca geleceğe dönük bi anakart. Özellikle kablosuz klavye mouse kulaklık çeşitli ekipmanlar derken usb slot larının güncelliği ve sayısı artık önemli. 5gb ethernet typce -c girişler falan bu kartın doluluğu çok çok iyi. Baya araştırdım, biçok kartla karşılaştırdım, inceledim. Malzemesi ve VRM soğutma performansıda 9800x3D için çok iyi. 4000 serisi ekran kartlarını da destekliyor 5000 serisini de.. B850 ler 10.000 civarının altında olsa, o zaman bu karta gerek yok denilebilir ama şuanki fiyatlarda imkan dahilinde üstüne çıkılıp bu alınmalı bence.
İşlemciye göre anakart seçmek mantıklı bi hareket.
Bu yazdıklarına ihtiyacı olan için katılıyorum ama kaç kişinin 5G portuna ihtiyacı var kaç kişinin çift Thunderbolt'a ihtiyacı var kaç kişinin Çift Pcie 5 M2 girişine toplamda 4-5 m2 soketine ihtiyacı var kaç kişinin X870'in en önemli kısmı olan Lane sayısına ihtiyacı var. Ezbere en pahalısını almayı doğru bulmuyorum, bu kadar üst seviye parçaları kullanırken sorun yaşayan çok, ihtiyaçları doğrultusunda ürün önermek daha isabetli olur. Gerçekten ihtiyacı varsa alsın o yüzden soruyoruz zaten ne yapacaksın diye.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,874
Üyeler
183,483
Son üye
Emirnnjjj
Geri