Neler Yeni

Msi Radeon 6800 Wattman

Solveig

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Günay
Arkadaşlar 2024 yılına girmemize 5 gün kalmışken hala daha böylesine güçlü bir ekran kartında wattman hatası alabiliyor olmak benim için gurur verici. Şaka bir yana yaklaşık 2 yıldır kullandığım ekran kartından bezdim yani bir kart bu kadar mı sorunlu olur anlamıyorum sebebini. Garantiye gönderdim bir şey yok denip gönderildi fakat düzelen hiçbir şey yok. Devamlı güncelleme geliyor driverı ddu ile silip baştan kuruyorum temiz kurulum yapıyorum gene de problem çözülmüyor. Frekansların ince ayarlarını yapıyorum değişmiyor ne yapacağımı şaşırdım bu hata evrensel kalıtsal bir hata evet biliyorum fakat bazen çok sık bazen çok nadir oluyor bunu en azından en nadir haline çekemez miyim? Ayarlarımı göndereceğim bir yanlışlık veya değiştirmem gereken ayar varsa lütfen söyleyin teşekkürler.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-12-26 011542.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-26 011542.png
    139 KB · Hit: 58
  • Ekran görüntüsü 2023-12-26 011546.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-26 011546.png
    49.6 KB · Hit: 58
  • Ekran görüntüsü 2023-12-26 011722.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-26 011722.png
    32.2 KB · Hit: 60

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
Çağdaş Alkan
Bazı yerlerde sorun çözümü için gpu frekansını düşürmek olmuş . Deneme yanılma yöntemi ile yapılabilir , ne kadar ve nasıl düşürülür onu daha iyi bilenler yazarsa iyi olur

kadirgr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Kadir
Öncelikle geçmiş olsun umarım sorunu çözersiniz. Sisteminizin diğer bileşenlerini; ana kart marka model, işlemci, ram markası, CL ve MHz değeri, psu markası ve gücü vs. paylaşabilir misiniz?

tuxenn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
yiğit taha aydin
Merhaba, bu hatayı kabaca ekran kartının dengesiz çalışması ve kendini korumaya alması şeklinde yorumlayabiliriz. Ayarları varsayılan şeklinde kullanmayı deneyin. Eğer undervolt ve overclock işlemlerini yapabilen biri iseniz ekran kartına az miktarda daha fazla güç verebilir veya frekans hızını 50-100 mhz arası düşürürseniz belki çözüme kavuşabilirsiniz. öte yandan radeon software adrenalin edition yerine radeon pro yazılımını da kurmayı deneyebilirsiniz.

Solveig

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Günay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle geçmiş olsun umarım sorunu çözersiniz. Sisteminizin diğer bileşenlerini; ana kart marka model, işlemci, ram markası, CL ve MHz değeri, psu markası ve gücü vs. paylaşabilir misiniz?
Anakart: Asus B650E-F Gaming İşlemci: Ryzen 5 7600x Ramler: 2x16GB 6000 mhz CL30 PSU: Corsair 850w RMx
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba, bu hatayı kabaca ekran kartının dengesiz çalışması ve kendini korumaya alması şeklinde yorumlayabiliriz. Ayarları varsayılan şeklinde kullanmayı deneyin. Eğer undervolt ve overclock işlemlerini yapabilen biri iseniz ekran kartına az miktarda daha fazla güç verebilir veya frekans hızını 50-100 mhz arası düşürürseniz belki çözüme kavuşabilirsiniz. öte yandan radeon software adrenalin edition yerine radeon pro yazılımını da kurmayı deneyebilirsiniz.
OC veya UC kullanımı yapmıyorum ekran kartını aşırı yoracak oyunlar da oynamıyorum.

Mesela OBS ile kayıt ya da yayın açtığım zaman ilk başlarda işlemciye yük bindiriyordum bugün ekran kartı için denedim ekran kartı hatası aldım wattman değildi fakat oyunun kapanmasına sebep oldu 2. kez denediğimde de direkt pc tekrar kendini yeniden başlattı.

tuxenn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
yiğit taha aydin
Dediğim gibi ekran kartınız kararsız biçimde çalışıyor olabilir. Deneme yanılma yöntemi ile frekansı az miktar düşürüp voltajı az miktar artırarak kartınızın kararlı bir biçimde çalışmasını sağlayın. Ufak adımlarla ilerleyin.

Rudiarius

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Samet Yılmaz
1 yılı aşkın kullanıyorum overclock dışında wattman hatası almadım oda 1kez, kart üzerindeki switchi performans modunda benim ayarlarım stock halde sen hazır olan düşük voltajı deneyebilirsin
1703545487612.png

Solveig

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Günay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1 yılı aşkın kullanıyorum overclock dışında wattman hatası almadım oda 1kez, kart üzerindeki switchi performans modunda benim ayarlarım stock halde sen hazır olan düşük voltajı deneyebilirsin Alıntıyı görüntüle
Yarın deneyeceğim artık bu saatte test edemem teşekkürler umarım işimi görür.

Dediğim gibi ekran kartınız kararsız biçimde çalışıyor olabilir. Deneme yanılma yöntemi ile frekansı az miktar düşürüp voltajı az miktar artırarak kartınızın kararlı bir biçimde çalışmasını sağlayın. Ufak adımlarla ilerleyin.
Undervolt deneyeceğim oc işe yaramamıştı çünkü.

Top Bottom