Neler Yeni

Msi rx 570 boşta 55 derece 144 hz ekran

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yunus Emre Öztürk
Dostlar merhaba, 144 hz ekranım var msi rx 570 armor 8gb besliyor, boşta 300 mhz de 55 dereceleri görüyorum, fan açmıyor çünkü otomatik ayarda, ekran yenileme hızını 60 hz e düşürdüm resmen akicilik kalmadı ekran kartı az watt çekiyor sıcaklık biraz düşüyor, araştırmalarima göre msi afterburner dan yada radeon un kendi ayarlarindan fan ayari yapmak, yardımcı olabilir misiniz ? Endişem ekran kartı sıcak olduğu için ömrünün kisalacak olmasi, simdiden teşekkürler

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,022
İsim
izoly çalışanı
Boşta 55 derece olması sorun değil. Yük altındaki sıcaklığı önemli.

• Beğen
Reaksiyonlar: Muti
En İyi Cevap
3
Dostlar merhaba, 144 hz ekranım var msi rx 570 armor 8gb besliyor, boşta 300 mhz de 55 dereceleri görüyorum, fan açmıyor çünkü otomatik ayarda, ekran yenileme hızını 60 hz e düşürdüm resmen akicilik kalmadı ekran kartı az watt çekiyor sıcaklık biraz düşüyor, araştırmalarima göre msi afterburner dan yada radeon un kendi ayarlarindan fan ayari yapmak, yardımcı olabilir misiniz ? Endişem ekran kartı sıcak olduğu için ömrünün kisalacak olmasi, simdiden teşekkürler
yükteki değerler daha önemli
boştaki sıcaklık sizi rahatsız ediyorsa afterburnerdan fan hızını 30 40 civarına çekin biraz daha ses çıkarır ama daha serin çalışır

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yunus Emre Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boşta 55 derece olması sorun değil. Yük altındaki sıcaklığı ön

yükteki değerler daha önemli
boştaki sıcaklık sizi rahatsız ediyorsa afterburnerdan fan hızını 30 40 civarına çekin biraz daha ses çıkarır ama daha serin çalışır
Yük altında üzmüyor beni ama bostaki sıcaklık değerlerini fan ayari yaparak düşürebilirim sanırım ama fan ayarı nasıl yapılır hangi derecede yüzde kac olur bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim

En İyi Cevap
3
msi afterburner ı indir sonra aç ardından
127312312.PNG

bu ekrandan sağ alttaki fan speed yazan yerden a harfi var
1232180313.PNG
eğer bu şekilde ise üstüne1 kere bas
123912312.PNG
bu şekile getir sonra
1231231231231.PNG
burda yazan sayıya 1 kere bas kaç fan hızında dönmesini istiyor san onu yaz enter de uygula de (uygulamayı çarpıdan kapatırsan uygulama arka planda çalışmaş o yüzden çarpıdan kapatma

Gocer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Göktuğ Göçer
Bendede 4 gblik modeli var oyunlarda kaç dereceye çıkıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yunus Emre Öztürk
msi afterburner ı indir sonra aç ardından Alıntıyı görüntüle
bu ekrandan sağ alttaki fan speed yazan yerden a harfi var Alıntıyı görüntüle eğer bu şekilde ise üstüne1 kere bas Alıntıyı görüntüle bu şekile getir sonra Alıntıyı görüntüleburda yazan sayıya 1 kere bas kaç fan hızında dönmesini istiyor san onu yaz enter de uygula de (uygulamayı çarpıdan kapatırsan uygulama arka planda çalışmaş o yüzden çarpıdan kapatma
Hocam biliyorum fakat kullanıcı ayarlı otomatik fan kontrol değerlerini bilmiyorum, sizin kartınız boşta nasıl 30 derece, kasanizin soğutmasından dolayı mi ? Monitörunuz kac hz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bendede 4 gblik modeli var oyunlarda kaç dereceye çıkıyor

En İyi Cevap
3
Hocam biliyorum fakat kullanıcı ayarlı otomatik fan kontrol değerlerini bilmiyorum, sizin kartınız boşta nasıl 30 derece, kasanizin soğutmasından dolayı mi ? Monitörunuz kac hz ?

Oyunlarda
75 hz monitörüm birde ekran kartı fanını oyuna girerken 44 e çekmiştim o şekilde 15 dk kalmış şimdi fanları kapattım 38 derecelerde

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yunus Emre Öztürk
Anladım peki boşta vram sizde 300 mhz bende 1750, etkisi var mıdır, ben boşta yüzsüz 55 derece görüyorum fan çalışmıyorken, afterburnerdan yada radeon dan kendi çabamla fan ayarı yapacağım sanırım

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Boştaki değerler değil de yük altındaki değerler daha önemli. Dediğiniz gibi ekran kartının ömrünün kısalması o kadar kolay bir durum değil. 85-90 dereceye gelmediği sürece sıkıntı olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yunus Emre Öztürk
Boştaki değerler değil de yük altındaki değerler daha önemli. Dediğiniz gibi ekran kartının ömrünün kısalması o kadar kolay bir durum değil. 85-90 dereceye gelmediği sürece sıkıntı olmaz.
Yük altında 77-8 dereceyi geçmedi yaptığım testlerde

Hocam bir yerde okudum ekran kartı sürekli 50-5 derecelerde gezerse termal macun erir ve çip zarar görür ömrü kısalır diye, ne tavsiye edersiniz kendim fan ayarı yapsam mi yoksa otomatik fan modunda mi kalsin, 60 derece ve üstü otomatik kendi fan açıyor zaten

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Sıcaklık yüksek değil oldukça normal.
Boştayken 55 dereceye kadar gelmesi fanların çalışmamasından kaynaklıdır.

Hocam bir yerde okudum ekran kartı sürekli 50-5 derecelerde gezerse termal macun erir ve çip zarar görür ömrü kısalır diye, ne tavsiye edersiniz kendim fan ayarı yapsam mi yoksa otomatik fan modunda mi kalsin, 60 derece ve üstü otomatik kendi fan açıyor zaten
Düşük derecelerde fan çalışmaması tasarrufa giriyor. Boş yere güç tüketmiyor.
Bence çok yararlı bir özellik. Kendiniz fan ayarı yapmanızı önermiyorum. Dediğiniz durumlar kolay kolay gerçekleşen olaylardan değildir.

Top Bottom