Neler Yeni

MSI RX 6600 vs RTX 2060

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Passamet
Hocam RX 6600
RX 5700
RX 6500XT
RX 6600XT Kullandım hiç birinde sıkıntı yaşamadım driver konusunda
Bazen sıkıntı yaşatıyor hemen eski driverlardan birine geçiyorsun sorunun çözülüyor
Bunun bilincindeysen, 3050 alamadığın paraya 3060 gücünde kart alıp keyfine bakıyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabii ki de açık ara fark ile RX 6600 almak daha mantıklı. Kartın TDP değeri 132W olduğuiçin muhtemelen MSI Armor modeli kartı yeterli serinlikte tutar diye düşünüyorum. Zotac Twin Edge ile 170W TDP'lik kart 67 68 derecelerde geziyor(Tabi kasa içi soğutmam baya iyi). Armor 132W TDP'nin altından rahatlıkla kalkar.

Ben açıkçası Sapphire'den uzak dururdum. Sapphire çok iyi bir marka ama voltaj ve soğutma konusunda dengesiz bir marka bana göre.
Fanları çok iyi ama, acayip sessiz.

Miragess

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Onur Tk
Fanları çok iyi ama, acayip sessiz.
Sapphire mi kullanıyorsun kullanıyorsan kaç derecelere çıkıyor?

Tabii ki de açık ara fark ile RX 6600 almak daha mantıklı. Kartın TDP değeri 132W olduğu için muhtemelen MSI Armor modeli kartı yeterli serinlikte tutar diye düşünüyorum. Zotac Twin Edge ile 170W TDP'lik kart 67 68 derecelerde geziyor(Tabi kasa içi soğutmam baya iyi). Armor 132W TDP'nin altından rahatlıkla kalkar.

Ben açıkçası Sapphire'den uzak dururdum. Sapphire çok iyi bir marka ama voltaj ve soğutma konusunda dengesiz bir marka bana göre.
Biraz voltaj düşürüp aynı fps i alan kullanıcılar var sence mantıklımı hocm

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Passamet

Oyunlarda 72 derecelerde geziyorum.

Miragess

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Onur Tk
Oyunlarda 72 derecelerde geziyorum.
Ben bu karttan önce MSI RX6500XT aldım 1 hafta kulandım iade ettim kart cidden buz gibi 60 dereceyi nadir geçiyordu ama fan hızı 2400rpm e çıkıyordu.
Kendimce şöyle bi yorum yaptım, msı kartı soguk tutmak için fanları max hava emme ve yüksek hızda kullanıyor ve evet bunu başarıyor kart soğuk çalışıyor, ama sapphire kart sıcaklığını biraz daha yüksek tutup kullanıcı konforunu önemsiyor.

supdelux

80+

Undervolt yapabilirsin fakat bununla uğraşmak istermisin? Mesela ben hiç sevmediğim için böyle şeyleri stock halde sağlıklı kullanmayı tercih ederim her zaman. Bir karta binlerce lira verip voltajını ben sağlıklı hale getireceksem ne anlamı var? Tabi bu benim düşüncem tabii ki de doğru şekilde Undervolt yaparak aynı sıcaklık değerleri sağlanabilir.

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Passamet
Ben bu karttan önce MSI RX6500XT aldım 1 hafta kulandım iade ettim kart cidden buz gibi 60 dereceyi nadir geçiyordu ama fan hızı 2400rpm e çıkıyordu.
Kendimce şöyle bi yorum yaptım, msı kartı soguk tutmak için fanları max hava emme ve yüksek hızda kullanıyor ve evet bunu başarıyor kart soğuk çalışıyor, ama sapphire kart sıcaklığını biraz daha yüksek tutup kullanıcı konforunu önemsiyor.
Aynen dediğiniz durum var. 72 derecede tutmak için 1600 1700 RPM kullanıyor kartım.

Miragess

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Onur Tk
Undervolt yapabilirsin fakat bununla uğraşmak istermisin? Mesela ben hiç sevmediğim için böyle şeyleri stock halde sağlıklı kullanmayı tercih ederim her zaman. Bir karta binlerce lira verip voltajını ben sağlıklı hale getireceksem ne anlamı var? Tabi bu benim düşüncem tabii ki de doğru şekilde Undervolt yaparak aynı sıcaklık değerleri sağlanabilir.
Katılıyorum, yani kart 85 derecelere sınırlara dayansa evet yapılması çok mantıklı ama 70 75 derecelere çıkınca hemen panikleyip ısı düşürme çabaları biraz garip. Eskiden kartlar 80 85 derecelerde sorunsuz çalışıyormuş kimse de bunu sorun haline getirmiyormuş nedense artık böyle bi algı oluştu.

Aynen dediğiniz durum var. 72 derecede tutmak için 1600 1700 RPM kullanıyor kartım.
Yaani o fanı 2400e çıkarsa 65 66 dereceleri belki daha altını görebiliriz mantıken, sapphire biraz daha esnek bi soğutma mantığı uyguluyo ama kullanıcı tarafı bunu pek begenmiyo nedense 60 derecenin altını görmek istiyo.

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Passamet
Katılıyorum, yani kart 85 derecelere sınırlara dayansa evet yapılması çok mantıklı ama 70 75 derecelere çıkınca hemen panikleyip ısı düşürme çabaları biraz garip. Eskiden kartlar 80 85 derecelerde sorunsuz çalışıyormuş kimse de bunu sorun haline getirmiyormuş nedense artık böyle bi algı oluştu.

Yaani o fanı 2400e çıkarsa 65 66 dereceleri belki daha altını görebiliriz mantıken, sapphire biraz daha esnek bi soğutma mantığı uyguluyo ama kullanıcı tarafı bunu pek begenmiyo nedense 60 derecenin altını görmek istiyo.
ASUS TUF EVO alırsan 60 derece altına inersin, bütçe meselesi. O 10 derece fark bir şeyi değiştirmiyor ama.

supdelux

80+
Bence bunun olma sebebi birazda alım gücünün düşmesinden kaynaklı. İnsanlar bir tedirginlik içerisinde sürekli, aman bozulmasın aman bir şey olursa diye korkuyorlar haklılarda bir yandan. Yurtdışında bu kadar sıcaklıkların konuşulduğunu pek düşünmüyorum, çünkü genelde sıvı soğutma ve soğutması iyi model olan ürünlere rahatlıkla ulaşabiliyorlar.

He tabi şu var eskiden Rog Strix GTX 1080 kullanıyordum, kartın termal macunu bile umurumda olmuyordu ona rağmen kart stabil 51 52 derece çalışıyordu yükte. İkinci elde 5000 TL'ye 1 yıl sinerji garantili Zotac RTX 3060 bulunca affetmedim direkt satın aldım. Soğutması bir Rog Strix olamaz hatta yakınından bile geçemez ama kasa soğutması iyi olduğundan dolayı yükte ortalama 67-68 derece 1300-1400 rpm ile takılıyor. Yaz geldiğinde bu sıcaklık 70'in üstüne çıkar muhtemelen 85'i geçmediği sürece no problem. :D

Miragess

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Onur Tk
Bence bunun olma sebebi birazda alım gücünün düşmesinden kaynaklı. İnsanlar bir tedirginlik içerisinde sürekli, aman bozulmasın aman bir şey olursa diye korkuyorlar haklılarda bir yandan. Yurtdışında bu kadar sıcaklıkların konuşulduğunu pek düşünmüyorum, çünkü genelde sıvı soğutma ve soğutması iyi model olan ürünlere rahatlıkla ulaşabiliyorlar.

He tabi şu var eskiden Rog Strix GTX 1080 kullanıyordum, kartın termal macunu bile umurumda olmuyordu ona rağmen kart stabil 51 52 derece çalışıyordu yükte. İkinci elde 5000 TL'ye 1 yıl sinerji garantili Zotac RTX 3060 bulunca affetmedim direkt satın aldım. Soğutması bir Rog Strix olamaz hatta yakınından bile geçemez ama kasa soğutması iyi olduğundan dolayı yükte ortalama 67-68 derece 1300-1400 rpm ile takılıyor. Yaz geldiğinde bu sıcaklık 70'in üstüne çıkar muhtemelen 85'i geçmediği sürece no problem. :D
çok iyi denk getirmişsin, aslında bende 2. el almak isterdim ama zamanında gtx1050 almıştım 2. el ve kart 2 ay sonra mavi ekran vermeye başlamıştı, ekran kartı kategorisin de yeminim var 2. ele :D

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
786
İsim
Mert
Bende shappire rx6600 sipariş verdim verdikten sonra indirime girdi kargo da iptal ettim bir daha sipariş oluşturdum kart yarın geliyo şimdi 200tl daha indirime girmiş iptal etsem mi etmesem mi kararsız kaldım MSI Armor modeli çok iyi değil diyorlar ama 200tl için değermi
Armor modelini öven görmedim

supdelux

80+
çok iyi denk getirmişsin, aslında bende 2. el almak isterdim ama zamanında gtx1050 almıştım 2. el ve kart 2 ay sonra mavi ekran vermeye başlamıştı, ekran kartı kategorisin de yeminim var 2. ele :D
En son sıfır ekran kartı aldığımda 10 12 yıl önceydi sanırım. HD 6570 almıştım 200 TL'ye vatandan. Onun dışında hepsini ikinci el aldım minimum 3 sene kullanıp sattım hala da aktif kullanıyorlar sattığım kişiler. :D

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,166
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
6.5K bütçen varsa 3060ati ya da 3070 alabilirsin. - İkinci el-

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,918
Üyeler
161,772
Son üye
k e m a l
Top Bottom