Neler Yeni

MSI Vector 16 Aşırı Isınma Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakuphan Başel
Merhaba arkadaşlar bundan 10 ay önce Msi Vector 16 i7-13700HX RTX4080 175 Watt olan modelini satın aldım. Bu model Abdullah abi'nin incelediği Msi 68HX modeliyle donanım olarak aynı sadece kasası bir sonraki yılın. Sorunuma gelirsek bilgisayarım son 1 aydır inanılmaz ısınıyor. İlk 8 ay böyle bir sorunum yoktu bir anda çıktı. Laptopum uç performans Cooler boost modunda olmasına rağmen RDR2 de ultra ayarlarda işlemci 95-98 derecelerde çoğu oyunda da bu dereceleri görüyor youtube'da bulunan laptop incelemelerinde tam yük altında 80 dereceleri geçmeyen laptop bende inanılmaz ısı seviyelerinde ve soğutucu falanda fayda etmiyor. Hatta 2 hafta önce 20-25 dk RDR2 oyunarken kendini kapatıyordu laptopun termal macun yenilemesi yaptım sorunum devam etti. Msi servise gönderdim onlarda macun yeniledi fanları temizledi ama hala sorunum devam ediyor. İnternette benim laptop modeline sahip bir kaç kişide de aynı sorun vardı onlara bakarken undervolt önermişler undervolt yaptım gene aynı bir türlü çözüm bulamıyorum. Servisten geldikten sonrada fanlar daha sesli çalışmaya başladı falan ama nafile ısılar düşmüyor. Öneride bulunabilecek arkadaşlar var mı ?

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Yağız DERELİ
Sizdeki modelin pump-out problemi vardı diye hatırlıyorum. Macunu "Honeywell PTM7950" ile değiştirip bir de öyle deneyin. Büyük ihtimal sorununuzu çözecektir.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakuphan Başel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sizdeki modelin pump-out problemi vardı diye hatırlıyorum. Macunu "Honeywell PTM7950" ile değiştirio bir de öyle deneyin. Büyük ihtimal sorununuzu çözecektir.
Bunu birkaç yerde duydum lakin sanırım Türkiye'de satılmıyor. Yurtdışından getirtmem lazım. Bu önerdiğiniz ürün pad sanırım. Zaten açtığımda macun sağ sola akmıştı. Ama anlamadığım daha dün gelen macunu yeni değişmiş cihazın hemen Pump-Out olması ilginç. Bide Thermal Grizzly Kryonaut Extreme (Yüksek viskozite) Bu ürün pump out olan cihazlara öneriliyor diğer macunlara nispeten daha yoğun kıvamda olduğu için pump-out en az ihtimale düştüğü yazılmış çoğu blogta.

Farex

80+ Silver
Bunu birkaç yerde duydum lakin sanırım Türkiye'de satılmıyor. Yurtdışından getirtmem lazım. Zaten açtığımda macun sağ sola akmıştı. Ama anlamadığım daha dün gelen macunu yeni değişmiş cihazın hemen Pump-Out olması ilginç. Bide Thermal Grizzly Kryonaut Extreme (Yüksek viskozite) Bu ürün pump out olan cihazlara öneriliyor diğer macunlara nispeten daha yoğun kıvamda olduğu için pump-out en az ihtimale düştüğü yazılmış çoğu blogta.
Bende VECTOR 17 hx rtx4090 ve i9*13980hx laptop var servis macununu 6 ayda bir değiştirmem yetiyor ağır yük altında kullanıyorum servisten yaklaşık 1-2 ay önce geldi hala performansı düşmedi. onun dışında cihazına thermal girzzly kyronaut extreme kullanabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sizdeki modelin pump-out problemi vardı diye hatırlıyorum. Macunu "Honeywell PTM7950" ile değiştirio bir de öyle deneyin. Büyük ihtimal sorununuzu çözecektir.
Pomp-out sorunu yok lakin mx-6 kullandıkları için ve mx-4/mx-6 kullandıklarından cortluyor. Thermal grizzly kyronaut gibi kaliteli macunlarda sorun yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakuphan Başel
Bence VECTOR 17 hx rtx4090 ve i9*13980hx laptop var servis macununu 6 ayda bir değiştirmem yetiyor ağır yük altında kullanıyorum servisten yaklaşık 1-2 ay önce geldi hala performansı düşmedi. onun dışında cihazına thermal girzzly kyronaut extreme kullanabilirsin.
Eski oyuncu laptoplarımda düzenli macun değiştiren ve epey bir sayıda farklı marka kullanan biri olarak gerçekten bu cihazda yaşadığım bu sorun beni üzdü. O kadar para verdikten sonra keyif kaçırıyor. İki ürünüde alıp denemeyi düşünüyorum.

Farex

80+ Silver
Eski oyuncu laptoplarımda düzenli macun değiştiren ve epey bir sayıda farklı marka kullanan biri olarak gerçekten bu cihazda yaşadığım bu sorun beni üzdü. O kadar para verdikten sonra keyif kaçırıyor. İki ürünüde alıp denemeyi düşünüyorum.
Normalde bu konu hakkında servisten geldikten sonra kimse sorun yaşamıyor. Bence sen tekrar servise gönder adam akıllı bakıp macunlasınlar, zaten taşmış falan diyorsun düzgün işçilik yapamamış anlaşılan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakuphan Başel
Normalde bu konu hakkında servisten geldikten sonra kimse sorun yaşamıyor. Bence sen tekrar servise gönder adam akıllı bakıp macunlasınlar, zaten taşmış falan diyorsun düzgün işçilik yapamamış anlaşılan.
Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Farex

80+ Silver
Teşekkür ederim yardımlarınız için.
Rica ederim. yalnız servise gönderirken forum dolduruluyor ya ısınmanın kaynağını hwmonitör indirip oyunlardaki değerleri at hatta stres testine sok o değerlerin ekran görüntüsünü ekle ve servise gittiğine rağmen düzelmediğini belirt. Onu MSI merkezinden takip ederler işlemleri.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Yağız DERELİ
Bunu birkaç yerde duydum lakin sanırım Türkiye'de satılmıyor. Yurtdışından getirtmem lazım. Bu önerdiğiniz ürün pad sanırım. Zaten açtığımda macun sağ sola akmıştı. Ama anlamadığım daha dün gelen macunu yeni değişmiş cihazın hemen Pump-Out olması ilginç. Bide Thermal Grizzly Kryonaut Extreme (Yüksek viskozite) Bu ürün pump out olan cihazlara öneriliyor diğer macunlara nispeten daha yoğun kıvamda olduğu için pump-out en az ihtimale düştüğü yazılmış çoğu blogta.
- Viskozite yüksek olunca biraz daha avantajlı oluyor ama 2 hafta daha uzun dayanmak dışında bir fayda sağlamadı bana. Ptm7950 ile 9 ay kullandım. Sıcaklık değerleri her zaman yaptığım testte ilk günden sadece 2-3 derece fazlaydı.
- Ptm7950 pad şeklinde satılıyor ama bildiğiniz termal padlerden farklı bir malzeme. Faz değişimli olarak betimlenmekte. Belirli bir sıcaklığın üzerine çıktığında sıvılaşıp, soğuduğunda katı jel kıvamına geri dönüyor. Bu mekaniği sayesinde pump-out etkisini nötrleyici davranış sergiliyor. Ayrıca 0.2mm kalınlığında olduğu için biraz dikkatli uygulamak gerekiyor. Üzerindeki jelatinleri çıkarırken falan padi yırtmamaya dikkat edin.
- Aşağıya da kendi satın aldığım satıcının linkini bırakıyorum (En küçük boyu hem işlemci hem ekran kartına ikişer kere uygulamaya yeterli oluyor): https://tr.aliexpress.com/item/1005...t_main.10.17e33d12St6fCr&gatewayAdapt=glo2tur

Ek Bilgi:
- Pump-out yaptığını deneyimlediğim macunlar: Mx-4, mx-6, hydronaut ve kryonaut.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakuphan Başel
- Viskozite yüksek olunca biraz daha avantajlı oluyor ama 2 hafta daha uzun dayanmak dışında bir fayda sağlamadı bana. Ptm7950 ile 9 ay kullandım. Sıcaklık değerleri her zaman yaptığım testte ilk günden sadece 2-3 derece fazlaydı.
- Ptm7950 pad şeklinde satılıyor ama bildiğiniz termal padlerden farklı bir malzeme. Faz değişimli olarak betimlenmekte. Belirli bir sıcaklığın üzerine çıktığında sıvılaşıp, soğuduğunda katı jel kıvamına geri dönüyor. Bu mekaniği sayesinde pump-out etkisini nötrleyici davranış sergiliyor. Ayrıca 0.2mm kalınlığında olduğu için biraz dikkatli uygulamak gerekiyor. Üzerindeki jelatinleri çıkarırken falan padi yırtmamaya dikkat edin.
- Aşağıya da kendi satın aldığım satıcının linkini bırakıyorum (En küçük boyu hem işlemci hem ekran kartına ikişer kere uygulamaya yeterli oluyor): https://tr.aliexpress.com/item/1005...t_main.10.17e33d12St6fCr&gatewayAdapt=glo2tur

Ek Bilgi:
- Pump-out yaptığını deneyimlediğim macunlar: Mx-4, mx-6, hydronaut ve kryonaut.
Teşekkür ediyorum attığınız linkteki mağaza satıcısı RGeek Flagship Store değil mi bazen linklerde hatalı gelebiliyor emin olmak için soruyorum.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Yağız DERELİ
Teşekkür ediyorum attığınız linkteki mağaza satıcısı RGeek Flagship Store değil mi bazen linklerde hatalı gelebiliyor emin olmak için soruyorum.
Doğrudur. Pazarda sahte ürünlerin de olduğunu duymuştum. Neyse ki bu satıcıda öyle bir sorun yaşamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,582
Üyeler
167,518
Son üye
Aliqo
Top Bottom