Neler Yeni

MSI Vector GP68 HX 13V yardım ederseniz çok sevinirim

tlhonur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
talha
Laptop arayışındayım ve RTX 4070 ekran kartlı modellerden bakıyordum lakin watt sınırlandırma ve performans açığı için acaba 4080 mi alsam düşüncesine girdim. Bütçeme en uygun MSI Vector GP68 HX 13V bu model var sizce alınır mı? Aklımdaki soru işareti bu bilgisayar mi ekrani daha kaliteli 14. nesil islemcili RTX 4070li bir modele mi bakmaliyim? Laptopu bilgisayar mühendisliği ve yazılım için hemde oyun icin uzun süre kullanmak istiyorum başka önerileriniz varsa bekliyorum.

Son düzenleme:

DogancanYr

80+ Silver
Hem 12 GB vram var almış olursun 4080de.

Ben aldım bunu. Herhalde aynı hemen hemen.
4080 175 watt 12 GB vram.
Oyunlarda normal ekran kartına (300 watt) nazaran en uç noktada 40 fps az ama normalde 20 fps veya daha az veriyor.

Yanına 16x2 kingston 6000mghz ram ile 2tb kingston kc3000.

tlhonur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
talha
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hem 12 GB vram var almış olursun 4080de.

Ben aldım bunu. Herhalde aynı hemen hemen.
4080 175 watt 12 GB vram.
Oyunlarda normal ekran kartına (300 watt) nazaran en uç noktada 40 fps az ama normalde 20 fps veya daha az veriyor.

Yanına 16x2 kingston 6000mghz ram ile 2tb kingston kc3000.
evet aynısına bakmıştım bende ileri ki zaman için aynısını yapmayı düşünüyorum siz memnun musunuz?

Son düzenleme:

DogancanYr

80+ Silver

evet aynısına bakmıştım bende ileri ki zaman için aynısını yapmayı düşünüyorum siz memnun musunuz?
Ekran kartı ile işlemci son nokta ve ram ve hafıza da son nokta. Memnun olmamak içten bile değil.

Sadece Laptop olduğu için 16 inc küçük kalıyor. Monitör almak lazım 2k 27 inc.
Kamerası o kadar iyi değil sonuçta oyun için ama idare eder.

Ekran boyutu 16:9 (1920x1080) değil 16:10 (1920x1200) olduğu için ekran hafiften kare duruyor.

Oyunlarda ise bazı oyunlar direkt olarak 16:10 desteği olmadığından black bar olayı oluyor. İntel denetim masasından stretch görüntü modunu açman lazım yoksa altta ve üste siyah bar oluşuyor.
Tabii ki biraz uzatıyor görüntüyü ama fark yok.
YouTube videoları veya başka oynatıcılar için ise ultrawideo eklentisini kurarak çözebilirsin.

tlhonur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
talha
Ekran kartı ile işlemci son nokta ve ram ve hafıza da son nokta. Memnun olmamak içten bile değil.

Sadece Laptop olduğu için 16 inc küçük kalıyor. Monitör almak lazım 2k 27 inc.
Kamerası o kadar iyi değil sonuçta oyun için ama idare eder.

Ekran boyutu 16:9 (1920x1080) değil 16:10 (1920x1200) olduğu için ekran hafiften kare duruyor.

Oyunlarda ise bazı oyunlar direkt olarak 16:10 desteği olmadığından black bar olayı oluyor. İntel denetim masasından stretch görüntü modunu açman lazım yoksa altta ve üste siyah bar oluşuyor.
Tabii ki biraz uzatıyor görüntüyü ama fark yok.
YouTube videoları veya başka oynatıcılar için ise ultrawideo beklentisini kurarak çözebilirsin.
Verdiğinizi bilgiler için teşekkür ederim. Soğutma ve fanlar için yorumunuz nedir?

DogancanYr

80+ Silver
Verdiğinizi bilgiler için teşekkür ederim. Soğutma ve fanlar için yorumunuz nedir?
Msı center den işlemci fanının (fan 1) ilk sıcaklık kademesini bi 5 derece arttırmak lazım çünkü boşta bile işlemci fanı dönüyor.
Ekran kartı kalabilir o şekilde.

(Gpu switch ile oynama. Hybrit modda kalsın.)

Oyun açtığında uçak kalkıyor. (Her laptopta bu sorun vardır diye düşünüyorum)

İntel driver support dan ve Msı center den de güncellemeleri yap.

Ha ayrıca bu laptoplarda xmp ayarı ramların kendisinde yok ya kendin ayarlıyacaksın elle ya da xmp olan ram alacaksın.

Biosta xmp ayarı var ama çok çok gizli bir yerde.

İçini açması da çok zorlu videodan bak ve çok tırnak var. Zırf alet aldım, elle açılmıyor.

Hiç arkana bakma al gitsin.

Son düzenleme:

tlhonur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
talha
Msı center den işlemci fanının (fan 1) ilk sıcaklık kademesini bi 5 derece arttırmak lazım çünkü boşta bile işlemci fanı dönüyor.
Ekran kartı kalabilir o şekilde.

(Gpu switch ile oynama. Hybrit modda kalsın.)

Oyun açtığında uçak kalkıyor. (Her laptopta bu sorun vardır diye düşünüyorum)

İntel driver support dan ve Msı center den de güncellemeleri yap.

Ha ayrıca bu laptoplarda xmp ayarı ramların kendisinde yok ya kendin ayarlıyacaksın elle ya da xmp olan ram alacaksın.

Biosta xmp ayarı var ama çok çok gizli bir yerde.

İçini açması da çok zorlu videodan bak ve çok tırnak var. Zırf alet aldım, elle açılmıyor.

Hiç arkana bakma al gitsin.
Alcam gibi duruyor hocam yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,064,217
Üyeler
169,089
Son üye
bay birileri