Yardım Msi vector gp68hx Intel PCH

Reaksiyon skoru
5
Merhaba,
Msi vector gp68hx (i9 13980hx ve 4080) bilgisayarım için aylar önce pc ısınıp kapanıyor diye konu açmıştım ve termal macunumu thermalright heilos ile değiştirdim o zamandan bu yana sıcaklık olarak maksimum 95 gördüm fakat asıl sorunum olan bilgisayarın kapanması ara ara kendini gösterdi.
Stand kullanıyorum.
Undervolt denedim -65 pcore , -65 ecore ve -60 ring verdim.
pl1 ve pl2 yi 135 e sabitledim ama bir türlü çözüm bulamadım.

Bios karıştırırken kapanma sınırının 119 olduğunu gördüm ki bu sınıra hiçbir şekilde ulaşmıyorum cpu maksimum 95 gpu maksimum 85 görüyor diğer değerleri kontrol etmek için Hwinfo kullandım ve Intel PCH adlı değerin 110 derecelere ulaştığını gördüm.
Bu durumda ne yapabilirim?
(not:garantim bitti)

Ekler

• bios.webp
    bios.webp
    143 KB · Hit: 13
  • Hwinfo.webp
    Hwinfo.webp
    62.5 KB · Hit: 10
2. Ssd var mi
Güç ayarlarindan pci ekspresi guc tasarrufuna alip dener misin
Pch cipinin ustunde sogutma olmasi lazim bu modelde kasanin resmi var mi

2. Ssd var mi
Güç ayarlarindan pci ekspresi guc tasarrufuna alip dener misin
Pch cipinin ustunde sogutma olmasi lazim bu modelde kasanin resmi var mi
2. bir ssd yok ayrıca pch üstünde soğutma yok diye biliyorum fotoğrafın ortasındaki pch olarak düşünüyorum

Ekler

• kasa.webp
    kasa.webp
    213.1 KB · Hit: 8
Evet o.Yapacak bisey yok gibi.
Güncel modele koymuşlar. https://www.notebookcheck.net/fileadmin/_processed_/3/2/csm_Vector-16-13_880ad15357.jpg
Dediğim pci ekspresi denediniz mi 110 cok yuksek.
Varsayılan olarak yüksek tasarrufta zaten. 109-110 en düşük hali çünkü ben bios içinde bayağı bir kıstım bilgisayarı 119 da bilgisayar kendini korumaya alıyor ve kapanıyordu.
Bu hangi model acaba eğer sonraki modellerde bunu getirdilerse kronik bir sorun var demek ki. Ben bu sorun için kaç kere servise gittim sayamam.
Şu an aklımda raspberry pi mini heatsinkleri var kapak kapanırsa üstüne ondan yerleştirmeyi düşünüyorum. Başka bir çözüm düşünemedim sadece termal pad koysam işe yaramaz gibi geldi. Başka bir fikir varsa alabilirim.

Ekler

• güç modu.webp
    güç modu.webp
    19.5 KB · Hit: 8
  • 1754928958419.webp
    1754928958419.webp
    11 KB · Hit: 8
Varsayılan olarak yüksek tasarrufta zaten. 109-110 en düşük hali çünkü ben bios içinde bayağı bir kıstım bilgisayarı 119 da bilgisayar kendini korumaya alıyor ve kapanıyordu.
Bu hangi model acaba eğer sonraki modellerde bunu getirdilerse kronik bir sorun var demek ki. Ben bu sorun için kaç kere servise gittim sayamam.
Şu an aklımda raspberry pi mini heatsinkleri var kapak kapanırsa üstüne ondan yerleştirmeyi düşünüyorum. Başka bir çözüm düşünemedim sadece termal pad koysam işe yaramaz gibi geldi. Başka bir fikir varsa alabilirim.
Bu kalin gelebilir.Attigim ss guncel 5070ti vectorun. Yani en mantikli şey termal pad+ bakır plaka. Ssd sogutuculardan parça kesebilirsin belki.

Bu kalin gelebilir.Attigim ss guncel 5070ti vectorun. Yani en mantikli şey termal pad+ bakır plaka. Ssd sogutuculardan parça kesebilirsin belki.
Boyutlar aynı aslında heatsink bulunabilir ama masraflı olur. Garantim olsa değiştirmeyi yaptırırdım da o kadar servise götürdüm yeni nesilde düzeltmişler sadece neyse sövmeye gerek yok.
Şu parçalar gelsin bir deneme yapıcam olmadı dediğin gibi bir ince pad alıp bir plakayla destekleyebilirim.

• Beğen
Reaksiyonlar: vada
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,824
Üyeler
183,471
Son üye
Kryll
Geri