Neler Yeni

MSI X870 Tomahawk 4 Slot Ram Takınca 3400Mhzde Çalıştırma Sorunu

zegeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Batuhan Gelişgen
msi x870 tomhawk mag aldım. 16x4 G.Skill Trident Z5 NEO RGB 6000mhz 30cl expo ramlerim var, 4 slot takılıyken 3400mhzde çalıştırıyor 200mhz bile yükseltsem kesinlikle bilgisayar açılmıyor anakartın üstünde çeşitli hata kodları çıkıyor EXPOyu açtığım zamanda aynı sürekli biosu resetlemek zorunda kalıyorum fakat 2 slot taktığım zaman sorunsız bir şekilde 6000mhz çalıştırabiliyorum 10 saattir bununla uğraşıyorum okumadığım forum denemediğim ayar kalmadı var mı sorunun çözümünü bilen

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kemal Atasoy
cunku ddr5 2 slot ram destekli
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani 4 slot mhz otomatik dusecek

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yanlış bilgi vermeyelim, 4 slot ram takabilirsin ama ddr4teki kadar yaygın ve sorunsuz değil. Anakart listesinden 4 slot izin veren modelli ramlere bakman gerekir. O listedeki her ram ismi yazıyor diye 4 slot ram desteklemiyor çoğu 2 slot üzerinden listeye alınıyor
Ek olarak Xmp expo kapatıp aynı değerleri manual girerek açmayı deneyin

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
ulaş dursun
msi x870 tomhawk mag aldım. 16x4 G.Skill Trident Z5 NEO RGB 6000mhz 30cl expo ramlerim var, 4 slot takılıyken 3400mhzde çalıştırıyor 200mhz bile yükseltsem kesinlikle bilgisayar açılmıyor anakartın üstünde çeşitli hata kodları çıkıyor EXPOyu açtığım zamanda aynı sürekli biosu resetlemek zorunda kalıyorum fakat 2 slot taktığım zaman sorunsız bir şekilde 6000mhz çalıştırabiliyorum 10 saattir bununla uğraşıyorum okumadığım forum denemediğim ayar kalmadı var mı sorunun çözümünü bilen
ddr5te 4 slot sıkıntılı biraz. keşke 2x yapsaydın

gunesss

80+
bildiğim kadarıyla çözüm yok, sanırım anakartlarda bir mhz limiti oluyordu, onun aşımı sağlanamıyordu, bir iki kişide daha benzer bir durum görmüştüm, am5'te yaşanan bir durum

zaten anakartının ram destek kısmında da https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X870-TOMAHAWK-WIFI/support#mem hep çift slot önerilmiş, belki ileride bios güncellemesi ile çözerler bilemiyorum, daha yüksek mhzlerde 2x32 ram alman daha mantıklı olur

zegeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Batuhan Gelişgen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bildiğim kadarıyla çözüm yok, sanırım anakartlarda bir mhz limiti oluyordu, onun aşımı sağlanamıyordu, bir iki kişide daha benzer bir durum görmüştüm, am5'te yaşanan bir durum

zaten anakartının ram destek kısmında da https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X870-TOMAHAWK-WIFI/support#mem hep çift slot önerilmiş, belki ileride bios güncellemesi ile çözerler bilemiyorum, daha yüksek mhzlerde 2x32 ram alman daha mantıklı olur
keşke yapabilsem 4 ay önce alıp köşeye koyduğum ramler satılmasını bekleyecez mecbur bilgilendirme içinde teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,379
Üyeler
164,827
Son üye
Dominic McCarron
Top Bottom