Yardım MSI Z370-A PRO Fan Kontrolü

Kirion

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar,

MSI Z370-A PRO anakartını kullanıyorum. Fakat, uzun zamandır hiç bir şekilde kasanın içerisinde bulunan fanların hızını MSI Dragon Center uygulaması ile kontrol edemiyorum. Sessiz moda veya yüksek performans modları arasında geçiş yapsam bile fanların sesinde hiç bir azalma olmuyor. Benzer anakart modelini veya aynısını kullanan varsa ve fanları kontrol edebiliyorsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Teşekkürler

Fanlar kaç pinli? Üç pinli fanlar kontrol edilemiyor diye biliyorum.

Fanlar kaç pinli? Üç pinli fanlar kontrol edilemiyor diye biliyorum.
Merhabalar hocam, bilgisayarı 2 yıl önce Vatan Bilgisayardan topladım. Fakat fanların kablosu arka taraftan geldiği için hangisi olduğunu çözemedim. Kullandığım kasa aşağıdaki gibidir, eğer bilgin varsa çok makbule geçer.

Merhabalar hocam, bilgisayarı 2 yıl önce Vatan Bilgisayardan topladım. Fakat fanların kablosu arka taraftan geldiği için hangisi olduğunu çözemedim. Kullandığım kasa aşağıdaki gibidir, eğer bilgin varsa çok makbule geçer.

Anakartın üzerinden bakabilirsin. İşlemci ramlerin solunda kalacak şekilde baktığında, ramlerin sağ tarafında fan giriş kısmı olması lazım oradan bakabilirsin.

Fan led kontrol devresi paket içeriğinde sizlere ulaşmaktadır. Kasa ile ilgili şöyle bir ifade var. Kasanın yanında ayrı olarak ufak kumanda tarzı bir şey çıkmışmıydı hatırlıyor musun?

Anakartın üzerinden bakabilirsin. İşlemci ramlerin solunda kalacak şekilde baktığında, ramlerin sağ tarafında fan giriş kısmı olması lazım oradan bakabilirsin.

Fan LED kontrol devresi paket içeriğinde sizlere ulaşmaktadır. Kasa ile ilgili şöyle bir ifade var. Kasanın yanında ayrı olarak ufak kumanda tarzı bir şey çıkmışmıydı hatırlıyor musun?
Hocam yanıtın için teşekkür ederim. Benzer bir yanıtı farklı bir yerden daha aldım. Dediğin gibi bunlar anakarttan kontrol edilen fanlardan değilmiş. Kontrolcüye gelecek olursak, onu tamamen unutmuşum gerçekten. Sırf RGB değiştirmek için kullandığımdan aklımdan çıkmış aynı zamanda hız ayarı yapıldığı. 😅

Teşekkürler

Geri