Neler Yeni

Msü'ye nasıl.hazırlanabilirim

UnlegitPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Enes kaplan
bana yardımcı olurmusun şimdi işten çıkıcam bu ayın 5-7 sinde falan ilk neye çalışmam gerek 1 sene var önümüzdemi şubata ilk neyden başlamam gerek
Önce hedefini belirle, Meslek Yüksek Okulları için TYT, Harp Okulları için TYT ve AYT çalışman gerek, tabi sadece sınav yetmiyor mülakatları da geçmen gerekiyor.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Arda doğan
Önce hedefini belirle, Meslek Yüksek Okulları için TYT, Harp Okulları için TYT ve AYT çalışman gerek, tabi sadece sınav yetmiyor mülakatları da geçmen gerekiyor.
Meslek yüksek okulu ne oluyor harp okulu ne oluyor aradaki fark ne

UnlegitPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Enes kaplan
Meslek yüksek okulu ne oluyor harp okulu ne oluyor aradaki fark ne
Harp Okulları 5 yıllık lisans eğitimş aldıktan sonra subay olarak çıktığın okullar, Meslek Yüksekokulları ise 2 yıllık önlisans eğitimi aldıktan sonra astsubay olarak çıktığın okullar.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Arda doğan
Harp Okulları 5 yıllık lisans eğitimş aldıktan sonra subay olarak çıktığın okullar, Meslek Yüksekokulları ise 2 yıllık önlisans eğitimi aldıktan sonra astsubay olarak çıktığın okullar.
Hangisi daha mantıklı sence liseyi bitirdim ben hangisinden ilerleyebilirim.rütbeleir yükseltebilirim

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Arda doğan

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Arda doğan

UnlegitPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Enes kaplan
Harp ile tam olarak farkı ne oluyo nasıl kaydolmam gerekiyor oralara yeniden okul mu üniversite gibi bir şey mi
Askeri okullar Milli Savunma Üniversitesinin bir parçasıdır, önce MSÜ sınavına girip tercih hakkı kazanman gerekiyor, ardından YKS ve mülakatlara giriyorsun. Meslek Yüksekokulunda Astsubay Çavuş Harp Okulunda Teğmen olarak mezun oluyorsun.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Arda doğan
Askeri okullar Milli Savunma Üniversitesinin bir parçasıdır, önce MSÜ sınavına girip tercih hakkı kazanman gerekiyor, ardından YKS ve mülakatlara giriyorsun. Meslek Yüksekokulunda Astsubay Çavuş Harp Okulunda Teğmen olarak mezun oluyorsun.
Ha anladım yani bildiğin askeri üniversiteye girmek için gereken sınav gibi msü

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Arda doğan
Ha anladım yani bildiğin askeri üniversiteye girmek için
Albay ve generaller 4 senelik istiyordu diye biliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pekiya ben şubatı bekliyordum önümüzdeki şubata kadar hazırlanıcam şimdi nerden başlamalıyım 4 senelik harp okulu msü'de kadar puan istiyo.msü'de birtek ayt ve tyt mi çalışmam gerek başka bir şey gerekiyor mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Generallik 4 sene istemiyor mu veya albaylık rütbe atlamada sorun oluyor mu hangisinde ne kadar rütbe atlayabiliyom

Son düzenleme:
Top Bottom