Neler Yeni

MTA'da script kodlama için LUA dilini nasıl öğrenebilirim

Cytus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emir Uysal
Merhaba. Multi Theft Auto (MTA) oyununda kendi çapımda script kodlama amaçlı LUA dilini mantığını kavrayarak öğrenmek istiyorum, bu işe epey merakım var. Öncelikle, kod yazmanın mantığı nasıl öğrenilir? Kodlama yaparken dikkat etmem gereken bir sıralama var, bu sıralamanın mantığını nasıl anlayabilirim? İnternette başka sitelere baktığımda "önce algoritma öğren" gibi yazılar gördüm. Önerileriniz nedir, nereden başlamalıyım? Konu hakkında gerçekten bilgisi olan, bu süreçten geçmiş kişiler cevaplarlarsa çok memnun olurum.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Dedikleri gibi önce algoritmayı öğrenmen lazım python gibi dilerde sonra lua eğitimleri izleyebilirsin çok kaynak var ama benden sana tavsiye mta'da yazılımla uğraşma uzun yılardır mta oyuncusu olarak söylüyorum aynı zamanda sunucu geliştirmiş biri olarak mta kazanç konusunda çok kötü ve o bilgi çok birşeye yaramıyor öğreniceksen fivemde yada normal oyun yapma dilerini öğren.

Cytus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emir Uysal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dedikleri gibi önce algoritmayı öğrenmen lazım. Python gibi dilleri öğrenmeden sonra Lua eğitimleri izleyebilirsin. Çok kaynak var, ama benden sana tavsiye, MTA'da yazılımla uğraşma. Uzun yıllardır MTA oyuncusu olarak söylüyorum. Aynı zamanda sunucu geliştirmiş biri olarak, MTA kazanç konusunda çok kötü ve o bilgi çok bir şeye yaramıyor. Öğrenmek istiyorsan, FiveM'de veya normal oyun yapma dillerini öğren.

Kazanç pek umrumda değil aslında. Sadece bu dili öğrenmesi diğer dillere kıyasla daha kolay olduğundan öğrenmek istiyorum ve zevkine kendime ait olan bazı projeler yapmak istiyorum. İlerde FiveM'de belki bazı projeler geliştirebilirim.

Algoritmayı nasıl öğrenebilirim? Hangi kaynakları önerirsin?

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Kazanç pek umrumda değil aslında. Sadece bu dili öğrenmesi diğer dillere kıyasla daha kolay olduğundan öğrenmek istiyorum ve zevkine kendime ait olan bazı projeler yapmak istiyorum. İlerde FiveM'de belki bazı projeler geliştirebilirim.

Algoritmayı nasıl öğrenebilirim? Hangi kaynakları önerirsin?
Bana zamanında çok söylemişlerdi ama hatırlamıyorum ingilizcen varsa kesinlikle ingilizce çok iyi kanalar var o konuda bide mta lua wiki'ler var ordanda bazı şeyleri öğrenebiliyorsun fonksiyonları falan hazır kodlar oluyor sanırım ama türkçe kaynak olarak tanıdığım casti vardı galiba.

Cytus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emir Uysal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bana zamanında çok söylemişlerdi ama hatırlamıyorum ingilizcen varsa kesinlikle ingilizce çok iyi kanalar var o konuda bide mta lua wiki'ler var ordanda bazı şeyleri öğrenebiliyorsun fonksiyonları falan hazır kodlar oluyor sanırım ama türkçe kaynak olarak tanıdığım casti vardı galiba.

İngilizcem iyidir. Cevap verdiğin için teşekkür ediyorum.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İngilizcem iyidir. Cevap verdiğin için teşekkür ediyorum.
Ama sana tavsiyem kesinlikle mtada sürünme mta falan benim gözümde bitti o kitleyle hiç bir başarı elde edemiyorsun gidip html ile öğrenip kendine site yapmaya çalışsan bile daha çok artın olur vaktini mtada geçirmeni tavsiye etmem bir şey öğrenmişken güzel bir şey öğren ki ileride artına olsun ama bunlar kendi düşüncem herhangi bir zorlama falan yok sadece tavsiye başarılar dilerim.

Top Bottom