Neler Yeni

muhabbet kuşları kavga ediyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Can
Merhaba arkadaşlar benim 1 erkek 1 de dişi muhabbet kuşum var. dişi kuluçkada yumurtladı. arada bir çıkıyor kutudan. bugüne kadar hiç sorun yoktu fakat bir kaç saattir erkek muhabbet dişiyi dövüyor ,kuluçka kutusundan dışarı çıkartmıyor dövüyor dişiyi,dişi çıkarsa şans eseri yakalarsa dövüyor veya yem falan yedirttmiyor. nedendir ne yapmalıyım.bazı sayfalarda; erkeği başka kafese koy yumurtalara zarar verebilir, dişiyi öldürebilir falan yazmışlar. bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

eyupseker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,574
İsim
Eyüp Şeker
Instagram
eyup.seker.545
Steam
eyupseker6161
Muhabbet kuşlarının son derece sosyal kuşlar olduklarına rağmen bazen aralarında kavgalar olabilir ve müdahale etmeniz gerekmektedir

Bura.K

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar benim 1 erkek 1 de dişi muhabbet kuşum var. dişi kuluçkada yumurtladı. arada bir çıkıyor kutudan. bugüne kadar hiç sorun yoktu fakat bir kaç saattir erkek muhabbet dişiyi dövüyor ,kuluçka kutusundan dışarı çıkartmıyor dövüyor dişiyi,dişi çıkarsa şans eseri yakalarsa dövüyor veya yem falan yedirttmiyor. nedendir ne yapmalıyım.bazı sayfalarda; erkeği başka kafese koy yumurtalara zarar verebilir, dişiyi öldürebilir falan yazmışlar. bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Benim dişi toplam 10-15 yumurta yaptı erkek hepsini yedi bitirdi. Sonradan ayırdım anca öyle yavru çıktı.
Erkeği ayırın, kuluçka döneminde dişiyle tekrar çiftleşebilmek için yumurtaları falan yiyor ve zarar veriyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim dişi toplam 10-15 yumurta yaptı erkek hepsini yedi bitirdi. Sonradan ayırdım anca öyle yavru çıktı.
Erkeği ayırın, kuluçka döneminde dişiyle tekrar çiftleşebilmek için yumurtaları falan yiyor ve zarar veriyor.
benimkide yuvaya girip dişiyi sokmuyordu ayrıca dişime zarar vermeye başladı ondan dolayı ayırdım ama dişi kuş yumurtalara bakabilir mi onu bilmiyorum [ilk kuluçkası tecrübesi yok]

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
C Ş
Bazı yetişkin kuşlar yumurtaları ve yavru kuşları kıskanır veya istemeyebilir. Erkeği farklı bir kafese koy eğer kafes varsa fazladan. Dişi kuşa da rahat bir ortam sağla ki yavrulara kolay bakabilsin. Ayrıca yemine de dikkat et. Kondisyon yemleri oluyor daha fazla enerji sağlayan. Baba kuş yavruları istemezse işin çoğu mecbur anneye kalacaktır. O yüzden annenin enerjiye çok ihtiyacı olacak. Her ihtimale karşı sen de elle besleme maması al ve aç kalan yavruları bu mama ile besle büyüyene kadar. Büyüdüklerinde zaten yem kırıp kendileri yiyebilecektir. Bu da birkaç hafta sürebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dışarı çıkarma konusunda da yine ayrı bir ortam sağla. Erkeği çıkaracağın zaman dişi ve yavrular farklı bir odada falan dursun. Aynı şekilde dişiyi çıkaracağın zaman erkek farklı odada dursun.

brwscter2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Mert
normal aslında kavga etmeleri ama yumurtalara zarar vermesi olası,erkek kuşu belirli bir süre başka bir kafese koymanızı tavsiye ederim

Zepett8

80+ Bronze
Erkek kuşun şeriatçı heralde xd.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,768
Üyeler
161,491
Son üye
v123
Top Bottom