Neler Yeni

🟢MÜJDE! TÜRK-İŞ KANUNU: ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞÜYOR!⏱️

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
730
İsim
Abdullah
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,190
İsim
a l p e r

kojiro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Mert Erçelik
Yıllık belli bir mesai yapma sınırı yok mu ?
bizde günde 11 saaten fazla çalışmak yasak haftaya vuruncada 66 saat çalışabiliyoruz max, yani günlük ekstra 3.5 saat mesai yaptırabiliyor normal çalışam süremiz 7.5 saat

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
730
İsim
Abdullah
80 saat bisey degil ki. cok mu geldi sana
Mesaj otomatik birleştirildi:

yarim gun eder knk 5 saat diyip gecme
Yıllık ekstra mesai sınırı var bizde 180 saat sanıırım. 12 saat vardiyada çalışıyorum

bizde günde 11 saaten fazla çalışmak yasak haftaya vuruncada 66 saat çalışabiliyoruz max, yani günlük ekstra 3.5 saat mesai yaptırabiliyor normal çalışam süremiz 7.5 saat
3.5 saat diyorsun ya ekstra. 180 saatten fazla olmuyor sanırım yıl bazında

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,190
İsim
a l p e r
Yıllık ekstra mesai sınırı var bizde 180 saat sanıırım. 12 saat vardiyada çalışıyorum
iste knk bizim 8 saatten 12. saate kadar olan 4 saat mesai oluyor. herhangi bi sinir yok bizde. sadece @kojiro arkadasin dedigi gibi gunluk 12 saatten fazla calisamiyoruz.

sen gunluk 12 saat calisiyosan bizim mesaiyle aldigimiz maasi senin normal maas olarak alman lazim

yani ben 80 saat mesaiyle 35k aliyosam senin mesaisiz 35k alman lazim. umarim oyledir yoksa is yeri seni düdüklüyo haberin olsun

kojiro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Mert Erçelik

3.5 saat diyorsun ya ekstra. 180 saatten fazla olmuyor sanırım yıl bazında
aylık 91 saat yapıyor hergün beni böyle çalıştırırsa yıllık 1092 saat yapar

iste knk bizim 8 saatten 12. saate kadar olan 4 saat mesai oluyor. herhangi bi sinir yok bizde. sadece @kojiro arkadasin dedigi gibi gunluk 12 saatten fazla calisamiyoruz.

sen gunluk 12 saat calisiyosan bizim mesaiyle aldigimiz maasi senin normal maas olarak alman lazim

yani ben 80 saat mesaiyle 35k aliyosam senin mesaisiz 35k alman lazim. umarim oyledir yoksa is yeri seni düdüklüyo haberin olsun
bizde bu saat vs bunlara çok dikkat ediliyor, 2 mesai arasındada en az 11 saat olması gerekiyor mesela, çalışma saatlarimiz esnek hergün farklı saatte başlıyoruz, bugün 21.00 de çıktıysam sabah en erken 8 de gidebilirim, her firma farklı uyguluyor bi standartı yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,190
İsim
a l p e r
aylık 91 saat yapıyor hergün beni böyle çalıştırırsa yıllık 1092 saat yapar

bizde bu saat vs bunlara çok dikkat ediliyor, 2 mesai arasındada en az 11 saat olması gerekiyor mesela, çalışma saatlarimiz esnek hergün farklı saatte başlıyoruz, bugün 21.00 de çıktıysam sabah en erken 8 de gidebilirim, her firma farklı uyguluyor bi standartı yok
bizde de oyle zaten sabah 8den aksam 8e kadar calistiysan, sabah kalkip yine gidiyosun ise. yine aradan 12 saat gecmis oluyor zaten

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem

📣 Türkiye'de haftalık çalışma saati 40 saate indirilecek!​

Türkiye'de haftada 45 saat olan çalışma saatlerinin düşürülmesi için hükümet harekete geçti. Türk İş Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle haftalık çalışma saatinin 40 saate indirilmesi bekleniyor.

FARKLI MESLEK ARASINDAKİ DENGESİZLİK DE GİDERİLECEK​

BAKAN SİNYALİNİ VERMİŞTİ​

Öte yandan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumunda sürdürülebilirliği güçlendirmek amacıyla sosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen yaklaşımla esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracağız. Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını, değişen iş gücü piyasası şartlarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hâle getireceğiz. Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadelede veri analizine dayalı, risk odaklı denetim faaliyetlerini artırarak prim tabanını genişleteceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Işıkhan'ın çalışma saatlerinin düşürülmesiyle ilgili başka ülkelerden verdiği örnekler bilinirken muhalefet de haftalık çalışma saatinin 37,5 saate düşürülmesi için TBMM'ye kanun teklifi sunmuştu.
HABER

turkiye-de-haftalik-calisma-saati-40-saate-16866805_6408_amp.jpg
Benim merak ettiğim çalışma saati değil aslında çünkü herkes çalışma saati düşmesine seviniyor görücez iyi mi olucak kötü mü olucak fakat baktığım zaman saatlik ücret alıyoruz ve saatin düşmesi demek maaşın düşmesi anlamına geliyor o orantıyı nasıl yakalayacaklar acaba

redblack

80+
Şuan özel sektörde çalışıyorum 8 saat 6 gün pazar tatil 3 vardiyalıyız inşallah olurda 5 gün 8 saat cmtesi pazar tatil olur Allah belasını versin

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
Şuan özel sektörde çalışıyorum 8 saat 6 gün pazar tatil 3 vardiyalıyız inşallah olurda 5 gün 8 saat cmtesi pazar tatil olur Allah belasını versin
Dostum benzer işte çalışıyorum sence 3 vardiya çalıştıran bir firma cumartesiden vazgeçer mi ?
Ayrıca vazgeçse bile haftalık saatin dolmadığı için garip bir sistem oluyor kafama yatmıyor bu sistem nasıl yapacaklar çözemedim

Slamori

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
Deniz
Büyük ihtimalle memurlar 35 saat işcilerde 40 saate inecek

redblack

80+
Dostum benzer işte çalışıyorum sence 3 vardiya çalıştıran bir firma cumartesiden vazgeçer mi ?
Ayrıca vazgeçse bile haftalık saatin dolmadığı için garip bir sistem oluyor kafama yatmıyor bu sistem nasıl yapacaklar çözemedim
Onların işlerine gelir maliyet düşer yemek servis elektrik doğalgaz v.s günlük 8.5 saat yaparlar 5 günde 40 saat eder

Top Bottom