Neler Yeni

Mülteci Anketi (Proje)

Mültecilerin ülkenden gitmesi gerektiğini düşünüyor musun?

• Oy kullanan toplam üye
    123
  • Anket kapatıldı .
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Ne kadar arap varsa gitsin nitelikli araba kalmadık

KlausM

80+ Silver
hayır diyenler beni bi engelleyebilir mi ben üşeniyordumda?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar farklı sosyal platformlarda anket projemiz var ben de burayı seçtim cevaplarınız çok değerli teşekkürler.

Kararsız olan arkadaş olursa nedenini yorumlara yazarsa sevinirim not alacağım.

(Proje pazartesi teslim edileceği için anket süresi 2 gün olarak karar verdim umarım yeterli olur)
Artık gönderilmeli.
Tamam başta acıdık ettik ama sonradan anladık çoğu acınıcak halini bırakın yani ülkemizi değiştirdiler.
Mülteci böyle alınmamalı.
Gitmeliler açıkçası artık eskisi gibi değil oralar.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,858
İsim
Akın Taşkan
@-Akın Taşkan- , @conveyor belt overlord hayır cevabını sizden beklemezdim ilk siz evet dersiniz sanıyordum çok üzdünüz la beni
Mültecilerin toptan gönderilmesi gereksiz ve imkânsız. Yapılması gereken hepsinin kaydının tutulması. Ve herhangi bir sorunda gözlerinin yaşına bakılmamalı. Sakaryalıyım ve emin olun bu forumdakilerin %90'ının fazlasından daha fazla mültecilerle karşılaşıyorum. Burada ne kadar amele işi varsa hep Türkmen, Özbek, Suriyeli, Pakistanlı ve Afgan dolu. Yevmiyeye bunlar hariç kimse gitmiyor. 6-7 yaşında mülteci çocukları inşaatta sıva yapıyor. Lise çağındaki yaşıtlarım sabah akşam köpek gibi çalışıyorlar. Ve inanın bir çoğu sefil yaşıyorlar. Bu adamlar burası rahat olduğu için değil, başka şansları olmadığı için buradalar. Ve şunu da söyleyeyim, bir anda tüm mültecileri yurttan atarsak çok ciddi bir ekonomik krize gireriz. Tüm fabrikalarda sigortasız çok ucuza mülteci çalıştırılıyor, tarlalarda hep mülteciler çalışıyor, ülkede elektrik/ sıva/ tesisat ustası kalmamış hepsi yabancı.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Mültecilerin toptan gönderilmesi gereksiz ve imkânsız. Yapılması gereken hepsinin kaydının tutulması. Ve herhangi bir sorunda gözlerinin yaşına bakılmamalı. Sakaryalıyım ve emin olun bu forumdakilerin %90'ının fazlasından daha fazla mültecilerle karşılaşıyorum. Burada ne kadar amele işi varsa hep Türkmen, Özbek, Suriyeli, Pakistanlı ve Afgan dolu. Yevmiyeye bunlar hariç kimse gitmiyor. 6-7 yaşında mülteci çocukları inşaatta sıva yapıyor. Lise çağındaki yaşıtlarım sabah akşam köpek gibi çalışıyorlar. Ve inanın bir çoğu sefil yaşıyorlar. Bu adamlar burası rahat olduğu için değil, başka şansları olmadığı için buradalar. Ve şunu da söyleyeyim, bir anda tüm mültecileri yurttan atarsak çok ciddi bir ekonomik krize gireriz. Tüm fabrikalarda sigortasız çok ucuza mülteci çalıştırılıyor, tarlalarda hep mülteciler çalışıyor, ülkede elektrik/ sıva/ tesisat ustası kalmamış hepsi yabancı.

la zaten ülke ekonomik kriz yaşıyor bunun bir tık üstü suriye neyden bahsediyorsun kanka :D ki emin ol olmazda suriyeli bulamayan bir çok patron mecburen asgari ücretten türk çalıştıracak bu da işsizlik kavramının biraz daha rahatlaması anlamına geliyor bununla beraber halkın 10 milyonu biraz daha rahat bir şekilde geçim sağlamış olacak tabi zafer partisi başa gelip sözlerini de tutarsa enflasyon kavramı baya baya olmayacak adamın bir çok projesine baktım bölgesine göre fabrikaları çoğaltmak olsun istanbulu tekno kent yapmak olsun gayet mantıklı şeyler var gerçi bizim halkta bu akıl olduğu müddetçe isterse zafer gelsin yine hainlik yapmaya devam ederiz insanımız bozuk artık yangın çıksa tüp ve eldiven fiyatları uçar covid olsa eldiven ve maske fiyatları uçar bilinçsiz bir milletiz aziz nesinin dediği gibi %97 oranla cahil bir milletiz ( asnda adam %60 dedi ama bu oran şuan %90 üzerinde kimse kusura bakmasın )

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,964
İsim
tümen dağ

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Bir anketi bu kadar basit yapmayın. Soruyu da cevap şıklarını da detaylandırın. Kaçak şekilde giren mültecileri mi belirtiyorsunuz yoksa tamamını mı? Mülteci ama hangi mülteci? Savaştan kaçıp ülkemize sığınan da var, sırf ülkeyi sömüreyim ve para kazanayım diye gelen de var. Yıllardır mülteciler var esasında ülkemizde. Afrikalıları da kast ediyor musunuz bu soruda mesela? Yahut Afganistan gibi ülkelerden itin kopuğun ülkemize dolmasını mı kast ediyorsunuz? Yoksa direkt bir mülteci karşıtlığı mı kast ediyorsunuz? "Ukraynalı, Suriyeli, Afrikalı hepsi gitsin. Hiçbirini istemiyorum. Türkiye Türklerindir." şeklinde bir karşıtlık mı yoksa son aylarda yaşanan taciz olaylarının faillerine bir karşıtlık mı? Bu gibi detayları vermedikçe nitelikli bir anket yapamazsınız. Oy verenler aynı seçeneği işaretlese bile benzer düşünmüyor olabilir. Faşistçe düşünceleri olanla hükümetin kontrolsüz göçe karşı uyguladığı yanlış politikaya muhalif olanları aynı potaya koymuş olabilirsin.
Hepsinin gitmesi gerekiyor. Savaş sırasında mazlumları aldık evet ancak şuanda SAVAŞ YOK. Afganistan'dan gelen hiç birisi savaştan kaçıp resmi olarak almadık. Pakistandan gelenleri de resmi olarak almadık. Ukrayna ve Suriye dışında resmi olarak aldığımız kimse yok. Suriyelerin şuanda ülkeyi terk etmesi ve Ukraynalılarda dahil olmak üzere SAVAŞI BİTENİ EVE YOLLANMASI gerektiğini düşünüyorum. 80-90lı yıllarda 650 bin kişilik Almanya'ya yapılan Türk işçi gücü sadece demografisini bozmaya yetmişti. Bunu kötü amaçla söylemiyorum Almanya 1-2. Dünya savaşında müttefikimizdi, Almanya'nın çoğu fabrikasında Türkler çalışmakta ve oraya katkı sağlamaktalar. Ancak Türkiye'de açıklanmayan gayriresmi kanallarda 10milyon mülteci söz ediliyor. 10 MİLYON. Her biri 1 çocuk yapsa 20 Milyon. Ülkenin %25'i demek neredeyse. SENCE Türkiye 10 yıl sonra Türklerin mi kalacak?

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,858
İsim
Akın Taşkan
ki emin ol olmazda suriyeli bulamayan bir çok patron mecburen asgari ücretten türk çalıştıracak bu da işsizlik kavramının biraz daha rahatlaması anlamına geliyor bununla beraber halkın 10 milyonu biraz daha rahat bir şekilde geçim sağlamış olacak
Hocam bizim millet çalışmak istemiyor ki? Yevmiyeye Türkçe bilen adam bulamıyorum. Mülteciler bile level atlayıp dil öğrenince daha üst işlerde çalışmak istiyorlar.

Sayın yöneticilerimiz ülkemizde mülteci olması gerektiği kanaatine vardıysa biz vatandaşlar bu karara saygı duymalıyız diye düşünüyorum.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Hocam bizim millet çalışmak istemiyor ki? Yevmiyeye Türkçe bilen adam bulamıyorum. Mülteciler bile level atlayıp dil öğrenince daha üst işlerde çalışmak istiyorlar.
Ha sen işçi kaybedeceksin diye diyorsun kanka çalışmak istemiyorya bu yine devletin suçu sokakta torba ile tiner içen adamı bile unilerden mezun ettiler ve bu durumda insanlar ben onca yıl okul okudum ne diye çalışayım der yani

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,056
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram