Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

Black metal dinleyen biriyim. Öncelikle black metalinde alt türleri var. Şeytan üzerine şarkı sözleri olanda var, depresif vs olanda var. Genel olarak zaten hristiyanlığa karşı olurlar, sembol olarak ise ters haç (petrus haç) veya satanizm i simgeler. Tamamen hangi grubu dinlediğine bağlı fakat Allah'a hakaret olayı pek olmuyor. Eskiden kilise yakma olayları falan vardı (Burzum grubunu biliyorsan zaten konuya hakimsindir) Artık öyle şeyler yok. İnsanlar bilinçli. Az çok ingilizcen varsa sözleri duyduğun zaman anlarsın küfür olup olmadığını vs.

Açıkçası soru biraz size garip veya saçma gelebilir fakat black metal dinleyen kişiler rahat bir şekilde beni anlar diye düşünüyorum. Black metal genelde sanatik ve kaos içeren ağır metal türüdür. Çoğu grubun din karşıtı söylemleri de bulunmakta. Bu yüzden bu günah mıdır? (Düzgün ve anlayışlı cevaplar verirseniz sevinirim...)
Kendi fikrimi söylüyorum bence günah olmasada kaçınılması gerek. Eğer din karşıtı söylemleri varsa o grupu dinlemeyi direk kesmek yerine mesafeli yanaşın zamanla soğursunuz zaten ben öyle yaparım genelde. Bu konu bence birazda dinleyenin nasıl dinlediğine bağlı ben black metal sevmem hep trash metal dinlerim ritmini çok seviyorum babam bile eskiden metallica falan dinlerdi sonra zamanla müzikten soğudu ama. Şuan ne istiyorsanız dinleyin ama dinlediğiniz şeyi araştırın tanıyın.

şarkı da küfür, din karşıtlığı, aşşağılama bulunuyorsa her türlü haramdır ki kendiniz de söylemişsiniz zaten satanik diye

Açıkçası soru biraz size garip veya saçma gelebilir fakat black metal dinleyen kişiler rahat bir şekilde beni anlar diye düşünüyorum. Black metal genelde sanatik ve kaos içeren ağır metal türüdür. Çoğu grubun din karşıtı söylemleri de bulunmakta. Bu yüzden bu günah mıdır? (Düzgün ve anlayışlı cevaplar verirseniz sevinirim...)
kısmen evet black metal 1900 lerde norvecte cıkmıstır bildiğim kadarıyla çoğu black metal grubu hristiyan karşıtı kilisye yakıyorlardı yotube da videosuda vardı black metal hakkında mayhem den death isimli şahıs intihar etti ve gruptan birisi gidip makina bıcak aldı albüm kapağı yaptı adamın ölü halini

Kardeşim müzik direk haram,travmaya soktuysam özür dilerim ama dost acı söyler

Ya biri zırvalamış HİPPİ falan. Öteki günah yazmış. İnternette karşıma çıkıyor yok enstrüman çalmak günah falan. Ulan bunları diyenlerin alayı günahkar zaten.

İlk önce bilmeyenler için söyleyeyim, HİPPİ olayının metal müzikle alakası yok. Hippi'ler 1970'lerin sonunda doğan, genelde reggea müzikleri ve esrarlar ile kafayı bulan, sadece kendilerine zararları olan insanlar topluluğuna denir. Bilmeyen insanların, çok biliyormuş gibi davranmasına da ayrı bir hastayım.

Müzik dinlemek günah değildir. Sözlerini dinlemek günah değildir. Enstrüman çalmak günah değildir.

Müzik dinlemek günah olsa, Türkiye'de bulunan gençlerin alayı ömürleri boyunca hiç bir suç işlemese bile dinlediği bu abuk subuk rap şarkıları yüzünden cehenneme gidecek.

Güzel kardeşim @thisiskayra 38 yaşındayım, 13 yaşından beri metal müzik dinliyorum, 16 yaşından beri bateri çalıyorum. Günahsa da beraber yanarız boşver.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum Kur'anı 10 yıldır aralıksız okuyorum. Ayrıca 15 yıldır sitelerde bu haramdır iddiasından bulunan hiçkimse daha tek bir ayet gösteremedi haram olduğuna dair. !! Bende görmediğime göre acaba Kur'anın hangi ayetinde yazıyordu okuyup bulabilir misin?

Ayrıca cennette helal olan burda neden haram oluyor?

..ve ayrıca 15 yıl önce uydurma hadislere bakarak haram olduğuna inanmıştım taaaki en kaliteli ve dünyadki en güzel kitap olan Kur'anı okuyana dek 😊 Çünkü Kur'an dünyanızı zenginleştirir. Hacı hoca ve diğer uydurma kaynaklar ise dünyanızı zindana çevirir.

Güzel kardeşim bu "müzik dinlemek günahtır" diye söyleyenler, ramazanlarda ATV'de çıkan herife, 2025 yılında "sakız çiğnemek günah mı?" diye soran kişiler oluyor zaten. :D Laf anlatmaya değmez. Baksana birisi yazmış Instagram'da gördüğüm din adamı böyle böyle demiş diyor. Ulan nerenin din adamı? 3 dua ezberleyen adam ne zamandır din adamlığı vazifesi görüyor? BOMBOŞ İŞLER.

Dissection açıp all hail lucifer demediysen sorun yok

Geri