Neler Yeni

Rehber Mutlaka Oynamanız Gereken Hikayeli Oyunlar! (Güncelleniyor)

Selamlar efenim. Tekrardan yine bir oyun önerisi ile karşınızdayım fakat bu sefer tek değilim. Yanımda oyun kültürüne ve bilgisine güvendiğim @Lockheed var. Hep de tek başına yapmayalım Rehberleri.
Öncelikle belirteyim, listenin herhangi bir sıralaması yoktur ve oyunlar tamamiyle bizim zevkimiz doğrultusunda seçilmiştir. O yüzden "Şu oyun niye yok?" gibi yorumları kabul etmemekteyiz. Dilerseniz başlayalım o zaman direkt.

1- Red Dead Redemption 2
Her ne kadar bir sıralama olmayacak desek de, RDR 2 gibi bir şaheseri listenin baş köşesine koymasak içimiz rahat edemezdi. Bize göre piyasada olan en iyi "Hikayeli-Açık Dünya" oyunu. Gerek sizi kendine bağlayan karakterleri, acıklı diyebileceğimiz sonu ve daha önce görülmemiş derecedeki Açık Dünya'sı onu bu listede çok rahat sokabiliyor. Hala oynamamış olan var ise kesinlikle oynamanız önerimizdir. Hikayenin size en başlarda çok yavaş ve sıkıcı gelmesi normaldir. Devam ediniz.
1616351339065.png


2-God of War(PS4-PS5 Özel)
Kesinlikle listede olması gereken bir oyun daha. Kratos gibi tek yaptığı şey Tanrıları öldürmek olan bir karakteri çoluk çocuğa karışmış bir karaktere döndürmeleri kusursuz denecek şekilde yapılmış. Özellikle sizi oyundan hiçbir şekilde koparmayan dövüş mekanikleri ve sürekli tazelenen oynanışı ile mest ediyor sizi. Oturaklı vuruş hissiyatı, Atreus'un sürekli gelişmesi ve dövüş içerisinde size yardımlar etmesi de ayrı bir hoş. İçerisinde Boss Savaşları çok olmasa da, olan Bosslar gerçekten başarılı. Ortalama 30 saat süren ve sürekli farklı şekillerde oynadığınız bu oyunu hala denemediyseniz kesinlikle öneriyoruz.

1616351672870.png

3-Undertale
Nasıl açıklasak bilemedik açıkçası. Mükemmel ve sizi şok edebilecek bir Hikayeye sahip kendisi. Oyunun sonunda "Ne yaptım ben?" diye kendinize pişmanlıkla soru soracağınızı garanti ediyorum. Sizi hiç beklemediğiniz yerden vuruyor. Oyunlarda kolay kolay ağlamayan beni bile oyunun sonunda üzmeyi başardı. Bunun üzerine de güzel bulmacalara ve hoş bir savaş sistemine sahip olması onu daha da güzel yapıyor. Kesinlikle oynamanızı öneriyoruz.

1616351550913.png


4- Half Life 2 @Hepra 😁
Bu listeye Half Life gibi bir efsaneyi koymasak olmazdı. Ne @Lockheed ne de ben Half Life serisine bayılmıyoruz fakat bu onun zamanında devrim niteliğinde işler yaptığı gerçeğini yok edemez.
1616351715608.png


5-Skyrim
Kendisi Hardcore ve Casual RPG'yi harmanlayarak çığır açmıştır. Bitmek bilmeyen ve sürükleyici yan görevleri, gelişme hissi derken RPG bakımından piyasadaki en iyi oyunlardan biri bizce. Üstelik PC'de oynuyor iseniz oyuna Mod kurarak oynanış sürenizi 5 kat arttırıp oyundan daha fazla zevk alabilirsiniz. Tercih sizin.
1616351726266.png


6-Witcher 3
CD Projekt Red'in göz bebeği. Cyberpunk'ın bu kadar insanları heyecanlandırmasının sebebi bu oyundur dostlar. Hem oynanış hem de Hikaye olarak çok güzel bir oyundur kendisi. Özellikle "Blood and Wine" DLC'si ayrı bir oyun gibi bizim için. Oynamanız kesinlikle önerimizdir fakat eski oyunları veya kitapları okumadan hikayeden pek zevk alacağınızı ve anlayacağınızı düşünmüyoruz. En kötüsü başlamadan önce 1. ve 2. oyunun hikayelerini YouTube tarzı platformlardan izleyin. En azından oyun hakkında bir fikriniz olur.
1616351766265.png


7-Hades
Biraz şaşırmış olabilirsiniz bu listede Hades'i görünce. Açıkçası biz olsak biz de şaşırırdık fakat Hades sanıldığından çok daha güzel bir oyun. Sizi direkt olarak oynanışa sokan, sürekli farklı şekilde oynamanızı sağlayan, çok az Roguelike oyunda bulunan bir Hikayeye sahip olan bir oyun Hades. Özellikle tanrılar ile iletişim içinde olmak ve onlar ile olan ilişkinize bağlı özel güçlerinizin güçlenmesi gayet güzel. Oynarken sıkılacağınızı düşünmüyoruz. Hatta bu oyunda ölmek bile zevk veriyor çünkü her öldüğünüzde yeni diyaloglar ve hikayede ilerleyiş gösteriyorsunuz. Denemeye değer.

1616351828421.png


8-Sekiro: Shadows Die Twice
Beni tanıyan insanlar Soulslike oyunlara olan düşkünlüğümü bilir. @Lockheed de Soulslike sever fakat burada "Usta" konumunda olan ben olduğum için ipleri elime alıyorum burada.
Sekiro'ya aslında tam bir Soulslike diyemeyiz. İçerisinde RPG öğeleri neredeyse bulunmayan, sürekli aynı kılıcı kullandığımız ve aşırı hızlı bir karaktere sahip olduğumuz bir oyun Sekiro. Özellik geliştirme gibi bir şey ise neredeyse yok. Ayrıca daha önce Soulslike bir oyun oynayıp bu oyunu da kolay kolay bitireceğini sanan varsa duvara çok fena toslayacak haberi olsun. Alışmanız aşırı olacak. Hatta bazı Bosslarda acı çekeceksiniz. Kolu kıracak duruma geleceksiniz. Genichiro beni en çok zorlayan Bosslardan olmuştu mesela. Yaklaşık 6 saat boyunca kendisi ile cebelleştim. O yüzden çelik bir sinire sahip olmadan girişmenizi hiç önermiyorum efenim.

1616351804469.png


9-Bloodborne(PS4-PS5 Özel)
Sekiro bulunan bir listede Bloodborne da olmasaydı ayıp olurdu. Yine burada ben devreye giriyorum. Her ne kadar kendim Dark Souls 3'ü daha çok sevsem de genel kalite olarak Bloodborne daha iyi bir oyun. Sekiro için dediklerimin hepsi Bloodborne için de geçerli. Sakin kafa ile oynamanız lazım yoksa delirmeniz çok olası bu oyunda. Özellikle Bloodborne mekanikleri Sekiro'ya göre çok daha oturaklı ve ağır. O yüzden ikisi de kendince çok zor. Alışmak vakit istiyor.

1616351987088.png


10- Call of Duty Black Ops 1-2
Bu 2 oyunu aynı sırada koymak istedik çünkü seri oyunlar. Normalde listeye pek Call of Duty oyunu koyma gibi bir hevesimiz yoktu fakat gerek hikayesi, gerek oynanışı ve atmosferi ile listeye konmayı hak ediyor kendisi. Ayriyetten Modern Warfare 1 ve 2'ye bakmanız önerimizdir.

1616352088117.png

11-Fallout New Vegas
Bethesda'nın belki de en iyi Fallout oyunudur bize göre. Gerek görevleri, gerek size bi' dolu seçim hakkı tanıması, gerek görevleri farklı yaklaşımlar ile bitirebilmemiz falan derken Fallout New Vegas, günümüzde bile hala bulunamayan o RPG hissiyatını sunabiliyor bize. Vuruş hissi hafif tırt ama oynamanıza engel olduğunu düşünmüyoruz.
1616352105380.png


12- Doom Eternal
Eveet geldik piyasadaki en iyi Arcade Shooter efsanesine. Yıllardır tahtına kimseyi geçirtmeyen bu efsane, Eternal ile sadece tahtındaki yerini biraz daha sağlamlaştırdı. Hem de bu sefer oyuna Platforming ve Taktiksellik ekledi. Kesinlikle oynamanız gerektiğini düşünüyoruz. Oyunda yer yer Cutscene de bulunuyor. Çok daha tatlı bir hale gelmiş oyun açıkçası.

1616352158044.png

13- The Last Of Us Part 2(PS4-PS5 Özel)
Çıktığı zaman çok büyük bir linç yedi kendisi fakat bunu hak ettiğini düşünümüyoruz. Evet hikaye açısından belki insanları tatmin etmemiş olabilir fakat sırf bunun yüzünden belki de en iyi dövüş mekaniklerine sahip olan bir oyunu pas geçiyorlar. Gerek oynanış olsun, gerek gizlilik sekansları olsun, mükemmel bir oyun TLOU 2. Oynamanız kesinlikle önerimizdir.
1616352189091.png


14- Death Stranding
Kojima abimizin garip bir şey denediği bir oyun Death Stranding. Zira bu oyunda kargo taşıyoruz. Evet, yanlış duymadınız. Bildiğiniz kargo taşıyoruz fakat bu oyunun asıl öne çıkan yeri Hikayesi. Herkesi saracak bir oyun değil fakat herkesin de denemesi gereken bir oyun bize sorarsanız.
1616352228868.png


15- Mass Effect 2
Aslında bu listeye 2. oyunu koymamızın bir sebebi var. Çünkü 1. oyun günümüzde oynanılabilecek bir oyun değil bizim kanaatimizde fakat Mass Effect 1'i oynamadan 2. oyunu oynarsanız hikayeden gram bir şey anlamayacağınızı düşünüyoruz. O yüzden 1. oyunu elinizden geldiğince oynamaya çalışın. Mükemmel bir Aksiyon-RPG oyunudur kendisi. Özellikle cilt cilt kitap çıkabilecek detaylı evreni de çok daha güzel yapıyor bu oyunu. Star Wars'a da epey benziyor kendisi.

1616396389416.png


16-Uncharted 4(PS4-PS5 Özel)
Uncharted serisini bilmeyen yoktur herhalde. Dibine kadar aksiyonlu sahnelere, güzel bulmacalara ve güzel bir oynanışa sahip kendisi. Sadece aksiyonlu sahneler için 4. oyunu oynayabilirsiniz fakat hikayeyi anlamanız açısından tüm oyunları oynamanız önerimizdir. Bize göre kendisine benzeyen Tomb Raider'dan da kat kat daha güzeldir.

1616396647661.png


17- Detroit Become Human
Her seçimizin oyunun gidişatını değiştirdiği, klişe de olsa güzel işlendiği için iyi bir hikayeye sahip olan bir oyun Detroit Become Human. Bu türe açlığınız var ise Heavy Rain ve Beyond Two Souls'u da deneyebilirsiniz fakat bu "Seçimli oyunlar" kategorisinin bize göre kralı Detroit Become Human'dır. Oynamanız kesinlikle önerimizdir.

1616396965671.png

18- Metro Exodus
Metro serisini bilmeyeniniz yoktur herhalde. Uzun ve dolu dolu bir hikayeye sahip olan ve oynanışı gayet güzel olan bir FPS oyunudur kendisi. Eski oyunları oynamanız ve kitaplarını okumanız önerimizdir. Metro evrenine giriş yapmak istiyor iseniz bizce, eldeki tüm kaynakları tüketin. Sadece oynanışı için de Exodus'u oynayabilirsiniz tabii. Sizin kararınız.

1616397364408.png

19- Mafia Definitive Edition
Listeye özellikle "Definitive Edition" olanını ekledik dostlar. İlk oyunu günümüzde çekilebilir değil çünkü. Hangar 13, Mafia 3 rezilliğinden sonra gayet güzel bir iş çıkartmış. Oynamanız tavsiyemizdir. Piyasadaki en iyi "Mafya" temalı oyunlardandır. Artık oynanışı da çekilebilir bir halde ve grafikleri çok daha iyi.

1616402658698.png

20- Marvel's Spiderman(PS4-PS5 Özel)
Normalde Arkham serisi de bu listeye eklenebilirdi fakat Marvel's Spiderman daha güncel olduğu için onu koymayı seçtik. Arkham serisini de oynamanız şiddetle tavsiyemizdir. Spiderman, Arkham serisine nazaran çok daha hızlı bir oynanışa sahip. Hikaye olarak ortalama diyebiliriz. Süper Kahraman oyunları içerisinde de piyasada olan en iyi oyun diyebiliriz bizce.
1616402708206.png

21- Portal 2
Kendisi çok güzel bir Co-op bulmaca oyunudur. Özellikle arkadaşınız ile oynayacak online odaklı bir oyun arıyor iseniz tam size göre bir oyun Portal 2. Portal 1'i de ayriyetten deneyebilirsiniz fakat 2. oyunu biz daha çok sevdiğimiz için 2. oyunu koymayı seçtik. Arkaplan hikayesi ise ortalama diyebileceğimiz düzeydedir.

1616407931416.png

22- Mount & Blade: Warband
Orta Çağ temalı Rol yapma oyunları arasında gerçekten güzel bir oyundur. "Fethetme" temasında ise piyasadaki en iyi oyun diyebiliriz. Zaten eşi benzerini de çok göremedik. Onun dışında size eski gelir ise "Bannerlord" da deneyebilirsiniz.
1616407566314.png

23- Minecraft
Bu listeye Minecraft gibi bir oyun girmeseydi olmazdı. Yıllardır sürekli güncelleme alan ve gelişen, yolda yürüyen neredeyse herkesin sevdiği, her yaştan insanın oynadığı bir oyun Minecraft. Herkesin 1 kere de olsa denemesi lazım bu oyunu.

1616407705685.png

24- Ori and the Will of the Wisps
Kendisi grafik olarak mükemmel bir oyun olmasa da, çizimleri ve kullanılan renkler ile sanat eseri gibi duran bir oyun Ori and the Will of the Wisps. İlk oyunundaki oynanış çeşitsizliğini de bu oyunda çok güzel çözmüşler. Oynamanız kesinlikle tavsiyemizdir.
ba39a41d-0f58-48aa-8b6b-e897b09d24e6.png

25- NFS Underground 2
Bu listeye bir yarış oyunu eklenmeseydi olmazdı. Kendisi bize göre hem zamanının hem de günümüzün en iyi yarış oyunlarındandır. Ortalama da olsa bir hikayesi de var. Yarış oyunu arıyorsanız kesinlikle tavsiyemizdir. Ayriyetten Forza Horizon 4'ü de deneyebilirsiniz.

1617093217060.png



Evet Dostlar "şu anlık" liste bu kadardı. güncelleyeceğiz listeyi. Listede hangi oyunların olması gerektiğini düşünüyor iseniz yorumlarda belirtmeniz ricamızdır. Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler, iyi oyunlar!
 
Son düzenleme:

Kapatılmış Hesap

80+ Bronze
Katılım
6 Ocak 2021
Mesajlar
1,218
Listedeki birkaç oyunu kaldırabilir aslında sisteminiz. Yeterli değilse birkaç tane Indie oyun önerisi yapabilirim.
Esprisine demiştim, GTA 5 oynayıp ve Witcher serisinden sonra döneceğim bu listeye teşekkürler yine de :) Bir de zaten 1366x768 falan kullandığım için 1080p'deki gibi kasmıyor, aşağı yukarı GT1030 1080p'si kadar FPS alıyorum :)
 

Mileven

80+ Silver
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
4,701
Dünyanın en güzel oyunu olmasını, Fiyatının ucuz olmasını, Uzun süren oynanışını,Karakterlerini, Seçimlerimize göre ilerleyen hikayesini, Bosslarını, Kısacası herşeyini. Biz neden GTA balonunu seviyorsunuz diyor muyuz?
Gta bir balon değil yıllardır piyasada olan döneminde büyük ses getirmiş şuan devam eden harika bir seridir ve bedava verildi premium editionu.
Sağda solda witcheri öven tiplerdensin belli oluyor :D.
 

HİT_GOOSE

80+ Silver
Katılım
26 Ocak 2021
Mesajlar
3,410
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,098
İsim
GRKM
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Konu dışı,Futbol
Gta bir balon değil yıllardır piyasada olan döneminde büyük ses getirmiş şuan devam eden harika bir seridir ve bedava verildi premium editionu.
Sağda solda witcheri öven tiplerdensin belli oluyor :D.
Witcher Gta dan kat ve kat daha iyi bir oyun. Adam öldürmektense Canavar öldürmeyi tercih ederim
 

Dearreis

80+ Bronze
Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
1,080
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Yavaş
Selamlar efenim. Tekrardan yine bir oyun önerisi ile karşınızdayım fakat bu sefer tek değilim. Yanımda oyun kültürüne ve bilgisine güvendiğim @Lockheed var. Hep de tek başına yapmayalım Rehberleri.
Öncelikle belirteyim, listenin herhangi bir sıralaması yoktur ve oyunlar tamamiyle bizim zevkimiz doğrultusunda seçilmiştir. O yüzden "Şu oyun niye yok?" gibi yorumları kabul etmemekteyiz. Dilerseniz başlayalım o zaman direkt.

1- Red Dead Redemption 2
Her ne kadar bir sıralama olmayacak desek de, RDR 2 gibi bir şaheseri listenin baş köşesine koymasak içimiz rahat edemezdi. Bize göre piyasada olan en iyi "Hikayeli-Açık Dünya" oyunu. Gerek sizi kendine bağlayan karakterleri, acıklı diyebileceğimiz sonu ve daha önce görülmemiş derecedeki Açık Dünya'sı onu bu listede çok rahat sokabiliyor. Hala oynamamış olan var ise kesinlikle oynamanız önerimizdir. Hikayenin size en başlarda çok yavaş ve sıkıcı gelmesi normaldir. Devam ediniz.
Alıntıyı görüntüle


2-God of War(PS4-PS5 Özel)
Kesinlikle listede olması gereken bir oyun daha. Kratos gibi tek yaptığı şey Tanrıları öldürmek olan bir karakteri çoluk çocuğa karışmış bir karaktere döndürmeleri kusursuz denecek şekilde yapılmış. Özellikle sizi oyundan hiçbir şekilde koparmayan dövüş mekanikleri ve sürekli tazelenen oynanışı ile mest ediyor sizi. Oturaklı vuruş hissiyatı, Atreus'un sürekli gelişmesi ve dövüş içerisinde size yardımlar etmesi de ayrı bir hoş. İçerisinde Boss Savaşları çok olmasa da, olan Bosslar gerçekten başarılı. Ortalama 30 saat süren ve sürekli farklı şekillerde oynadığınız bu oyunu hala denemediyseniz kesinlikle öneriyoruz.

Alıntıyı görüntüle
3-Undertale
Nasıl açıklasak bilemedik açıkçası. Mükemmel ve sizi şok edebilecek bir Hikayeye sahip kendisi. Oyunun sonunda "Ne yaptım ben?" diye kendinize pişmanlıkla soru soracağınızı garanti ediyorum. Sizi hiç beklemediğiniz yerden vuruyor. Oyunlarda kolay kolay ağlamayan beni bile oyunun sonunda üzmeyi başardı. Bunun üzerine de güzel bulmacalara ve hoş bir savaş sistemine sahip olması onu daha da güzel yapıyor. Kesinlikle oynamanızı öneriyoruz.

Alıntıyı görüntüle

4- Half Life 2 @Hepra 😁
Bu listeye Half Life gibi bir efsaneyi koymasak olmazdı. Ne @Lockheed ne de ben Half Life serisine bayılmıyoruz fakat bu onun zamanında devrim niteliğinde işler yaptığı gerçeğini yok edemez.
Alıntıyı görüntüle


5-Skyrim
Kendisi Hardcore ve Casual RPG'yi harmanlayarak çığır açmıştır. Bitmek bilmeyen ve sürükleyici yan görevleri, gelişme hissi derken RPG bakımından piyasadaki en iyi oyunlardan biri bizce. Üstelik PC'de oynuyor iseniz oyuna Mod kurarak oynanış sürenizi 5 kat arttırıp oyundan daha fazla zevk alabilirsiniz. Tercih sizin.
Alıntıyı görüntüle


6-Witcher 3
CD Projekt Red'in göz bebeği. Cyberpunk'ın bu kadar insanları heyecanlandırmasının sebebi bu oyundur dostlar. Hem oynanış hem de Hikaye olarak çok güzel bir oyundur kendisi. Özellikle "Blood and Wine" DLC'si ayrı bir oyun gibi bizim için. Oynamanız kesinlikle önerimizdir fakat eski oyunları veya kitapları okumadan hikayeden pek zevk alacağınızı ve anlayacağınızı düşünmüyoruz. En kötüsü başlamadan önce 1. ve 2. oyunun hikayelerini YouTube tarzı platformlardan izleyin. En azından oyun hakkında bir fikriniz olur.
Alıntıyı görüntüle


7-Hades
Biraz şaşırmış olabilirsiniz bu listede Hades'i görünce. Açıkçası biz olsak biz de şaşırırdık fakat Hades sanıldığından çok daha güzel bir oyun. Sizi direkt olarak oynanışa sokan, sürekli farklı şekilde oynamanızı sağlayan, çok az Roguelike oyunda bulunan bir Hikayeye sahip olan bir oyun Hades. Özellikle tanrılar ile iletişim içinde olmak ve onlar ile olan ilişkinize bağlı özel güçlerinizin güçlenmesi gayet güzel. Oynarken sıkılacağınızı düşünmüyoruz. Hatta bu oyunda ölmek bile zevk veriyor çünkü her öldüğünüzde yeni diyaloglar ve hikayede ilerleyiş gösteriyorsunuz. Denemeye değer.

Alıntıyı görüntüle

8-Sekiro: Shadows Die Twice
Beni tanıyan insanlar Soulslike oyunlara olan düşkünlüğümü bilir. @Lockheed de Soulslike sever fakat burada "Usta" konumunda olan ben olduğum için ipleri elime alıyorum burada.
Sekiro'ya aslında tam bir Soulslike diyemeyiz. İçerisinde RPG öğeleri neredeyse bulunmayan, sürekli aynı kılıcı kullandığımız ve aşırı hızlı bir karaktere sahip olduğumuz bir oyun Sekiro. Özellik geliştirme gibi bir şey ise neredeyse yok. Ayrıca daha önce Soulslike bir oyun oynayıp bu oyunu da kolay kolay bitireceğini sanan varsa duvara çok fena toslayacak haberi olsun. Alışmanız aşırı olacak. Hatta bazı Bosslarda acı çekeceksiniz. Kolu kıracak duruma geleceksiniz. Genichiro beni en çok zorlayan Bosslardan olmuştu mesela. Yaklaşık 6 saat boyunca kendisi ile cebelleştim. O yüzden çelik bir sinire sahip olmadan girişmenizi hiç önermiyorum efenim.

Alıntıyı görüntüle

9-Bloodborne(PS4-PS5 Özel)
Sekiro bulunan bir listede Bloodborne da olmasaydı ayıp olurdu. Yine burada ben devreye giriyorum. Her ne kadar kendim Dark Souls 3'ü daha çok sevsem de genel kalite olarak Bloodborne daha iyi bir oyun. Sekiro için dediklerimin hepsi Bloodborne için de geçerli. Sakin kafa ile oynamanız lazım yoksa delirmeniz çok olası bu oyunda. Özellikle Bloodborne mekanikleri Sekiro'ya göre çok daha oturaklı ve ağır. O yüzden ikisi de kendince çok zor. Alışmak vakit istiyor.

Alıntıyı görüntüle

10- Call of Duty Black Ops 1-2
Bu 2 oyunu aynı sırada koymak istedik çünkü seri oyunlar. Normalde listeye pek Call of Duty oyunu koyma gibi bir hevesimiz yoktu fakat gerek hikayesi, gerek oynanışı ve atmosferi ile listeye konmayı hak ediyor kendisi. Ayriyetten Modern Warfare 1 ve 2'ye bakmanız önerimizdir.

Alıntıyı görüntüle
11-Fallout New Vegas
Bethesda'nın belki de en iyi Fallout oyunudur bize göre. Gerek görevleri, gerek size bi' dolu seçim hakkı tanıması, gerek görevleri farklı yaklaşımlar ile bitirebilmemiz falan derken Fallout New Vegas, günümüzde bile hala bulunamayan o RPG hissiyatını sunabiliyor bize. Vuruş hissi hafif tırt ama oynamanıza engel olduğunu düşünmüyoruz.
Alıntıyı görüntüle


12- Doom Eternal
Eveet geldik piyasadaki en iyi Arcade Shooter efsanesine. Yıllardır tahtına kimseyi geçirtmeyen bu efsane, Eternal ile sadece tahtındaki yerini biraz daha sağlamlaştırdı. Hem de bu sefer oyuna Platforming ve Taktiksellik ekledi. Kesinlikle oynamanız gerektiğini düşünüyoruz. Oyunda yer yer Cutscene de bulunuyor. Çok daha tatlı bir hale gelmiş oyun açıkçası.

Alıntıyı görüntüle
13- The Last Of Us Part 2(PS4-PS5 Özel)
Çıktığı zaman çok büyük bir linç yedi kendisi fakat bunu hak ettiğini düşünümüyoruz. Evet hikaye açısından belki insanları tatmin etmemiş olabilir fakat sırf bunun yüzünden belki de en iyi dövüş mekaniklerine sahip olan bir oyunu pas geçiyorlar. Gerek oynanış olsun, gerek gizlilik sekansları olsun, mükemmel bir oyun TLOU 2. Oynamanız kesinlikle önerimizdir.
Alıntıyı görüntüle


14- Death Stranding
Kojima abimizin garip bir şey denediği bir oyun Death Stranding. Zira bu oyunda kargo taşıyoruz. Evet, yanlış duymadınız. Bildiğiniz kargo taşıyoruz fakat bu oyunun asıl öne çıkan yeri Hikayesi. Herkesi saracak bir oyun değil fakat herkesin de denemesi gereken bir oyun bize sorarsanız.
Alıntıyı görüntüle


15- Mass Effect 2
Aslında bu listeye 2. oyunu koymamızın bir sebebi var. Çünkü 1. oyun günümüzde oynanılabilecek bir oyun değil bizim kanaatimizde fakat Mass Effect 1'i oynamadan 2. oyunu oynarsanız hikayeden gram bir şey anlamayacağınızı düşünüyoruz. O yüzden 1. oyunu elinizden geldiğince oynamaya çalışın. Mükemmel bir Aksiyon-RPG oyunudur kendisi. Özellikle cilt cilt kitap çıkabilecek detaylı evreni de çok daha güzel yapıyor bu oyunu. Star Wars'a da epey benziyor kendisi.

Alıntıyı görüntüle

16-Uncharted 4(PS4-PS5 Özel)
Uncharted serisini bilmeyen yoktur herhalde. Dibine kadar aksiyonlu sahnelere, güzel bulmacalara ve güzel bir oynanışa sahip kendisi. Sadece aksiyonlu sahneler için 4. oyunu oynayabilirsiniz fakat hikayeyi anlamanız açısından tüm oyunları oynamanız önerimizdir. Bize göre kendisine benzeyen Tomb Raider'dan da kat kat daha güzeldir.

Alıntıyı görüntüle

17- Detroit Become Human
Her seçimizin oyunun gidişatını değiştirdiği, klişe de olsa güzel işlendiği için iyi bir hikayeye sahip olan bir oyun Detroit Become Human. Bu türe açlığınız var ise Heavy Rain ve Beyond Two Souls'u da deneyebilirsiniz fakat bu "Seçimli oyunlar" kategorisinin bize göre kralı Detroit Become Human'dır. Oynamanız kesinlikle önerimizdir.

Alıntıyı görüntüle
18- Metro Exodus
Metro serisini bilmeyeniniz yoktur herhalde. Uzun ve dolu dolu bir hikayeye sahip olan ve oynanışı gayet güzel olan bir FPS oyunudur kendisi. Eski oyunları oynamanız ve kitaplarını okumanız önerimizdir. Metro evrenine giriş yapmak istiyor iseniz bizce, eldeki tüm kaynakları tüketin. Sadece oynanışı için de Exodus'u oynayabilirsiniz tabii. Sizin kararınız.

Alıntıyı görüntüle
19- Mafia Definitive Edition
Listeye özellikle "Definitive Edition" olanını ekledik dostlar. İlk oyunu günümüzde çekilebilir değil çünkü. Hangar 13, Mafia 3 rezilliğinden sonra gayet güzel bir iş çıkartmış. Oynamanız tavsiyemizdir. Piyasadaki en iyi "Mafya" temalı oyunlardandır. Artık oynanışı da çekilebilir bir halde ve grafikleri çok daha iyi.

Alıntıyı görüntüle
20- Marvel's Spiderman(PS4-PS5 Özel)
Normalde Arkham serisi de bu listeye eklenebilirdi fakat Marvel's Spiderman daha güncel olduğu için onu koymayı seçtik. Arkham serisini de oynamanız şiddetle tavsiyemizdir. Spiderman, Arkham serisine nazaran çok daha hızlı bir oynanışa sahip. Hikaye olarak ortalama diyebiliriz. Süper Kahraman oyunları içerisinde de piyasada olan en iyi oyun diyebiliriz bizce.
Alıntıyı görüntüle

21- Portal 2
Kendisi çok güzel bir Co-op bulmaca oyunudur. Özellikle arkadaşınız ile oynayacak online odaklı bir oyun arıyor iseniz tam size göre bir oyun Portal 2. Portal 1'i de ayriyetten deneyebilirsiniz fakat 2. oyunu biz daha çok sevdiğimiz için 2. oyunu koymayı seçtik. Arkaplan hikayesi ise ortalama diyebileceğimiz düzeydedir.

Alıntıyı görüntüle
22- Mount & Blade: Warband
Orta Çağ temalı Rol yapma oyunları arasında gerçekten güzel bir oyundur. "Fethetme" temasında ise piyasadaki en iyi oyun diyebiliriz. Zaten eşi benzerini de çok göremedik. Onun dışında size eski gelir ise "Bannerlord" da deneyebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle

23- Minecraft
Bu listeye Minecraft gibi bir oyun girmeseydi olmazdı. Yıllardır sürekli güncelleme alan ve gelişen, yolda yürüyen neredeyse herkesin sevdiği, her yaştan insanın oynadığı bir oyun Minecraft. Herkesin 1 kere de olsa denemesi lazım bu oyunu.

Alıntıyı görüntüle
24- Ori and the Will of the Wisps
Kendisi grafik olarak mükemmel bir oyun olmasa da, çizimleri ve kullanılan renkler ile sanat eseri gibi duran bir oyun Ori and the Will of the Wisps. İlk oyunundaki oynanış çeşitsizliğini de bu oyunda çok güzel çözmüşler. Oynamanız kesinlikle tavsiyemizdir.
Alıntıyı görüntüle

25- NFS Underground 2
Bu listeye bir yarış oyunu eklenmeseydi olmazdı. Kendisi bize göre hem zamanının hem de günümüzün en iyi yarış oyunlarındandır. Ortalama da olsa bir hikayesi de var. Yarış oyunu arıyorsanız kesinlikle tavsiyemizdir. Ayriyetten Forza Horizon 4'ü de deneyebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle


Evet Dostlar "şu anlık" liste bu kadardı. güncelleyeceğiz listeyi. Listede hangi oyunların olması gerektiğini düşünüyor iseniz yorumlarda belirtmeniz ricamızdır. Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler, iyi oyunlar!
Titanfall 2'de eklenebilir. Oldukça farklı ve güzel bir oyun.
 

Maryo

80+ Platinum
Katılım
4 Temmuz 2020
Mesajlar
16,554
En İyi Cevap
1
Listedeki birkaç oyunu kaldırabilir aslında sisteminiz. Yeterli değilse birkaç tane Indie oyun önerisi yapabilirim.
Doğukan bey bence bir de indie oyunlar listesi yapabilirsiniz veya ihtiyacımız olan kaliteli online zevkli oyun listesi yapabilirsiniz ve bunda yardımcı olabilirim
bu arada kleşke hikayeli oun oynamaktan zevk alsam :(
 

39731

80+ Platinum
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
10,505
En İyi Cevap
22
Doğukan bey bence bir de indie oyunlar listesi yapabilirsiniz veya ihtiyacımız olan kaliteli online zevkli oyun listesi yapabilirsiniz ve bunda yardımcı olabilirim
bu arada kleşke hikayeli oun oynamaktan zevk alsam :(
Aklımda var zaten öyle listeler yapmak. Yaparsam kendim yaparım ama, teşekkürler öneri için.
 

Maryo

80+ Platinum
Katılım
4 Temmuz 2020
Mesajlar
16,554
En İyi Cevap
1
Aklımda var zaten öyle listeler yapmak. Yaparsam kendim yaparım ama, teşekkürler öneri için.
ne demek online oyun listesi için overwatch ekleyebilirsiniz şimdiden bi çorbada tuzum olsun :)
nedneleri:güzel,arcade,hilesiz,kitlesi iyi
ekleme: smurf yok smurf bundan güzeli bağdatta
 

Maryo

80+ Platinum
Katılım
4 Temmuz 2020
Mesajlar
16,554
En İyi Cevap
1

Mileven

80+ Silver
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
4,701
Witcher Gta dan kat ve kat daha iyi bir oyun. Adam öldürmektense Canavar öldürmeyi tercih ederim
Adam öldürdüğünü kim söyledi ? :D hem gtanın tek oyuncusu ve onlinesi var her gün güncelleme alıyor gta v gibi büyük bi oyunu witcher ile karşılaştırman nası bir fan oldugunu anlatıyor.Yazık..
 

HİT_GOOSE

80+ Silver
Katılım
26 Ocak 2021
Mesajlar
3,410
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,098
İsim
GRKM
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Konu dışı,Futbol
Adam öldürdüğünü kim söyledi ? :D hem gtanın tek oyuncusu ve onlinesi var her gün güncelleme alıyor gta v gibi büyük bi oyunu witcher ile karşılaştırman nası bir fan oldugunu anlatıyor.Yazık..
Sen nasıl witcher 3 sevmiyorsan bende Gta 5 sevmiyorum belki?
 
Top Bottom