Muzlu Süt Nasıl En İyi Şekilde Nasıl yapılır?

Bahoz2162

80+
Katılım
13 Nisan 2025
Mesajlar
150
Reaksiyon skoru
31
Selamlar dostlar,
Muzlu süt içmeyi çok seviyorum ama tam bir ölçü bilmediğim için her seferinde göz kararı koyuyorum bazen değişik oluyor tutturamıyorum sanırım.
Bildiğiniz iyi bir ölçek taktik vs varsa paylaşırsanız sevinirim :)
Bal tahin pekmez fıstık ezmesi kuruyemiş kakao vs. var
şimdiden teşekkürler.
 
Sütü bu kabın içinde buzluğa at ara ara karıştır kalıp gibi donmasın kar gibi ama biraz da ıslak olsun muz, bal ve sütle Blender ile çek istersen kuruyemiş ekleyebilirsin birazcık kakao, tahin, tadını bozar pekmeze gerek yok bal daha iyi olur muzların kararmış olması iyi olur
1756234440463.webp

Böyleyse muzlar çok daha iyi olur eğer böyle değilse poşetin içinde oda sıcaklığına 1,2 gün beklet muzlar şekerlenir ve daha tatlı olur muzlu süt de daha lezzetli olur o zaman
1 tane orta boy muza 1.5 veya 2 su bardağı yarı donmuş süt muzlar kararmışsa 1.5 yemek kaşığı tam olgun değilse 3,4 yemek kaşığı bal koyabilirsin kuruyemiş kullanacaksan kavrulmuş ama tuzsuz olması gerekli fındık, yer fıstığı veya 1 yemek kaşığı tuzsuz fıstık ezmesi kullanabilirsin badem kullanırsan bademleri 5 dakika sıcak suda beklet kabuklarını soy öyle kullan Antep fıstığı kullanacak olursan kavrulmamış olması çok iyi olur daha iyi aroması çıkar en lezzetlisi Antep fıstığı ile olur
1756234904949.webp

Bu tarz ballı karışık çerezlerle de yapabilirsin bu şekilde de güzel olacaktır
 
Sütü bu kabın içinde buzluğa at ara ara karıştır kalıp gibi donmasın kar gibi ama biraz da ıslak olsun muz, bal ve sütle Blender ile çek istersen kuruyemiş ekleyebilirsin birazcık kakao, tahin, tadını bozar pekmeze gerek yok bal daha iyi olur muzların kararmış olması iyi olur
Alıntıyı görüntüle
Böyleyse muzlar çok daha iyi olur eğer böyle değilse poşetin içinde oda sıcaklığına 1,2 gün beklet muzlar şekerlenir ve daha tatlı olur muzlu süt de daha lezzetli olur o zaman
1 tane orta boy muza 1.5 veya 2 su bardağı yarı donmuş süt muzlar kararmışsa 1.5 yemek kaşığı tam olgun değilse 3,4 yemek kaşığı bal koyabilirsin kuruyemiş kullanacaksan kavrulmuş ama tuzsuz olması gerekli fındık, yer fıstığı veya 1 yemek kaşığı tuzsuz fıstık ezmesi kullanabilirsin badem kullanırsan bademleri 5 dakika sıcak suda beklet kabuklarını soy öyle kullan Antep fıstığı kullanacak olursan kavrulmamış olması çok iyi olur daha iyi aroması çıkar en lezzetlisi Antep fıstığı ile olur
Alıntıyı görüntüle
Bu tarz ballı karışık çerezlerle de yapabilirsin bu şekilde de güzel olacaktır
Çok sağolun hocam :)
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,276
Mesajlar
10,456,856
Üyeler
184,291
Son üye
mdagli
Geri
Top