Denemedim fakat 4. adımda bass ı biraz düşürüp tizi arttırabilirsinTiz çok az geldi bana bassdan şarkı duyulmuyor. Tizi daha çok yapmak için hangi ayarları yapmamız gerek?
Audacity'den tiz kısmını yükseltsem olur heralde denicem.Denemedim fakat 4. adımda bass ı biraz düşürüp tizi arttırabilirsin
Eğer çok bass olduysa auda city adımlarını boşver direkt Camtasia 9 da yaptığım adımları yap. Ses aşırı yüksek oluyor yine earrape kıvamında
audacity olmadan şöyle düşünTiz çok az geldi bana bassdan şarkı duyulmuyor. Tizi daha çok yapmak için hangi ayarları yapmamız gerek?
MuhtemelenAudacity'den tiz kısmını yükseltsem olur heralde denicem.
Kanalımda çok var böyle arada açıyorum ferahlıyorumBu durumu iş yaparken yaşıyordum, Premiere de video editlerken Gain ile ses ayarı yapıyordum bazen yanlışlıkla ekstra bir 0 daha koyup video oynatınca kulaklar GG :d.
AHAHAHAHAHAHH BU NE OLLMMMEvet bir Earrape hayranı olarak size nasıl kulak kanatan earrape yapılır onu göstereceğim
Lazım olanlar
1.Audacity
2.İstediğiniz videonun hem mp3 ü hemde mp4 ü (youtube dönüştürücülerden yararlanabilirsiniz)
3.Camtasia Studio 9/8
Başlayalım
1. İstediğiniz videonun url sini kopyaladıktan sonra youtube dönüştürücü sitelerinden hem mp3 halini hemde mp4 halini indirin
Şöyle bulunsa yeterli
Alıntıyı görüntüle
2.Audacity'i açın burdaki hareketler çok önemlidir. Dosyaya tıklayıp mp3 ü açın
Alıntıyı görüntüle
3.Yukardaki Etkiler kısmından Normalleştir'i bulun ve ona tamam diyin fakat ilk önce şarkıyı seçmeyi unutmayın
Alıntıyı görüntüle
Mavilik kısmın azaldığını görmelisiniz
4.Yine etkiler kısmından bu sefer Bas Ve Tiz'i bulun ordaki değerleri benim yaptığım gibi yapın
Alıntıyı görüntüle
5.Şimdi de sol taraftaki - + kısmını tamamen + yapalım
Alıntıyı görüntüle
AUDACITY İLE İŞİMİZ BİTTİ SADECE DOSYA KISMINDAN DIŞA AKTARI SEÇİN VE MP3 OLARAK DIŞARI AKTARIN
6. Camtasia 9'u açın ve import media kısmından mp4 ile audacıty den çıkan mp3 ü açalım
Alıntıyı görüntüle
Media Bin kısmından aşağıdaki yere ikisini de getirelim
7.Videonun sesini kısmamız gerekli bu yüzden videonun bulunduğu yere sağ tıklayıp edit audio dan çıkan yeşil çizgiyi en aşağıya çekin
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
8. Earrape'i çok sevdiğimiz için Camtasia üzerinden de sesi arttırıp 2x Earrape yapacağız. Bu yüzden en soldaki seçeneklerden Audio Effects ten Volume Leveling i aşağıdaki mp3 ümüze sürükleyip bırakalım
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Gördüğünüz üzere yine yeşil bir şey çıktı bu sefer onu en üste çekiyoruz yani %500 yapıyoruz
9. Yanda gördüğünüz üzere sesle ilgili ayarlar çıktı üsttekini en sona getiriyoruz ve alttakini CUSTOM'a alıp ordaki her şeyi fullüyoruz
Alıntıyı görüntüle
10. Görüntüyü Earrape için hazır hale getirmek için Visual Effects kısmından hem Colorize'ı hemde Color Adjustment'ı videomuza sürüklüyoruz
Alıntıyı görüntüle
11. Sürükledikten sonra sağda çıkan ayarlar olacak yine onları da benim yaptığım gibi yapabilirsiniz yada rengi farklı da yapabilirsiniz ama Earrape'in asıl rengi kırmızıdır bana göre
Alıntıyı görüntüle
EVET ARTIK EARRAPE VİDEOMUZ HAZIR ARKADAŞLARINIZA GÖNDERİP ONLARIN KULAĞINI KANATABİLİR YADA YOUTUBE'A YÜKLEYEBİLİRSİNİZ. BU ÇALIŞMANIN SONUCUNU AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ