Neler Yeni

Nasıl oyun yapılır‎?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
ama bazı kanallar var 10dkde oyun yapıyo
Onu yapanlar ileri seviye C#, C++ biliyor senin zaten bu dilleri ileri düzeyde öğrenmen uzun vakit alacak. Ha kendimi veririm öğrenirim diyorsan hayatın boyunca aç kalmazsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Bu konuda pek bir bilgin yok sanırım. Oyun yapmak için ileri derecede C++ ve C# bilmen gerekir ki C++ öğrenmesi zor bir dil. Büyük ihtimalle 11-12 yaşlarında küçük kardeşimizsin. Oyun yapmak sana kolay geliyor ama değil. Bu dediğim dilleri ileri derece bilmek için uzun yıllar çalışman gerekir. Ayrıca oyunu yapmak da öyle kolay değil. FH4 gibi bir oyun yapmak için tek başına yıllarca çalışman gerekir.Ayrıca Google Play Store ve App Store'da oyunu çıkarmak için belli bir miktar para vermen gerek.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
ben oyun yapmak istiyom 3d bi oyun nası yapabilirim oyunumu her platforma çıkarcam kosnol telefon tbalet bilgisayar falan nası yapcam oyun
Başlangıç olarak hangi motoru kullanıcaksınız?
Unity için C++ öğrenmelisiniz ve C++ kolay bir dil değil onun için çok istiyorsan şimdiden başlamalısın algoritma ve fonksiyonları öğrenmeye.
Sonrasında ise Unity kullanarak hem tasarım hem kodlama hem algoritma yapıcaksın kısacana oyun yapmak her yğidin harcı değil mesela ben de istiyordum ama ben tasarım işi olmadığından yapamayacağımı anladım ve unuttum.
UE4 çin ise bilmiyorum fazla.
Algoritma kadar zor bir iş yok kolay dğeil sadece 2-3 işlemlik bir kısa satırda bile algoritma çözemediğimden kodlar istediğim gibi çalışmadı .
Unutma algoritma en kolayı gözüken ama en zoru olan şey.
Ama C++ öğrenmenin artısı detaylı bir dil olmasından yapabileceklerin daha büyük şeyler olur.
Oyun yapmak kolay değil aksine uygulama yapmaktan bile zor bence.
Ama unity C++ kulannamayabilir emin değilim.
Şahsen ben C#'a pek güvenmiorum sonuçta windwos'a bağlı bu dil (Yanlışsa düzelt.)

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,570
İsim
Ahmet Tulumcu

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
3d bi online araba oyunu
O çapta bir oyunu tüm platformlara çıkarmak İçin bence önce iyice bilgi Sahibi olup sonra bir ekip toplayın. Tek kişi çok zor. Bolca emek ve para gerekecek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu konuda pek bir bilgin yok sanırım. Oyun yapmak için ileri derecede C++ ve C# bilmen gerekir ki C++ öğrenmesi zor bir dil. Büyük ihtimalle 11-12 yaşlarında küçük kardeşimizsin. Oyun yapmak sana kolay geliyor ama değil. Bu dediğim dilleri ileri derece bilmek için uzun yıllar çalışman gerekir. Ayrıca oyunu yapmak da öyle kolay değil. FH4 gibi bir oyun yapmak için tek başına yıllarca çalışman gerekir.Ayrıca Google Play Store ve App Store'da oyunu çıkarmak için belli bir miktar para vermen gerek.
FH4 seviyesine çıkmak için en az 50 kişilik bir ekiple 3 yıl kadar çalışmak gerek 😅

Basit düzeyde bir oyun yapacaksa bile en az 1000 dolar sermaye ve 3-4 kişilik bir ekip lazım.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
O çapta bir oyunu tüm platformlara çıkarmak İçin bence önce iyice bilgi Sahibi olup sonra bir ekip toplayın. Tek kişi çok zor. Bolca emek ve para gerekecek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

FH4 seviyesine çıkmak için en az 50 kişilik bir ekiple 3 yıl kadar çalışmak gerek 😅

Basit düzeyde bir oyun yapacaksa bile en az 1000 dolar sermaye ve 3-4 kişilik bir ekip lazım.
Doğrudur hocam, ben sadece örnek verdim kendisinin yapması 10 yıl falan sürer zaten.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Ben de çocukken uçak fabrikası kuracaktım, olmadı. Sonra araba daha kolay olur diye düşündüm, o da olmadı.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Multiymiş kim bilir kimin multisi.

aakif

80+ Bronze
Yazılım dillerini araştırsan falan ne bileyim boş beleş sıfır bilgiyle gelip konu açmışsın…

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,731
Üyeler
163,709
Son üye
yigitsilken
Top Bottom