Arkadaşlar ryzen 5 3600x işlemciye sahibim. Bugün ekran kartımı yükseltmek amaçlı rtx 3060 ti ekran kartı aldım. Driverlarım güncel ve windows 10 kullanıyorum. İnternetteki fps testlerindeki fps değerlerine ulaşamıyorum. Şöyle bir garipliktir test değerlerine ultra ayarlarda ulaşabiliyorum. Örneğin Fortnite oyununda düşük grafik ayalarında 120 fps alırken ultra ayarlarda da 120 fps alıyorum ve düşük grafiklere çekince gpu kullanım oranı 30 40 lara düşüyor ultra ayalarda ise 99 olmuyor 80 küsürlerde geziyor. Furmark testinde gpu 99 oranında kullanıyor ve işlemcinin alt çekirdekleri ve ya ana çekirdekleri %100 değerine ulaşmıyor. Darboğaz yapıyor mu bilmiyorum internetteki videolarda öyle bir sorun söz konusu değildi. God of war ragnaroktada benzer bi sorun söz konusu low ayarlarda ve yüksek ayarlarda aynı fpsi alıyorum. İnternetten darboğaz nasıl anlaşılır olarak baktığımda işlemciden kaynaklı dar boğazda işlemcinin alt çekirdeklerinden biri %100 olduğunda gpu yüzded kaç kullanıyorsa aradaki fark kadar kaybınız vardır diye bir muhabber gördüm. Ancak işlemcinin alt çekirdeklerinin ya da ana çekirdeklerinin low grafiklerde %100 e ulaşma gibi bi durumu yok. Ekran kartının driverlarını kurdum. Ne yapmam lazım ?