Neler Yeni

Ne yaptıysam olmadı %100'e çıkan disk oranı ve yüksek cpu.

Blayki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Samet Artuç
Daha 2 gün önce aldığım dizüstünün başına geldi. Doğrusu ilk aldığımda böyle sıkıntı yoktu. Dün cihaza format görev yönetici kısmından format attım 6 saat sürdü. Sonrasında temel programlar yükledim lakin bir kasma var. Açılışta 10 dakika çok kasıyor görev yöneticisi kısmına girince %80-90-100 disk ile karşılaşıyorum(1 tb az kullanılmış hdd var 900 gb boş). internetten birkaç yerde çözüm ararken performansı sonuna kadar açtığım için mi bilmiyorum ilk başlarda CPU%80 lere çıkıyor. webtekno'da yazanların çoğunu denedim bir kısmını bulamadım veya yoktu.

cihazı alırken userbenchmark testi yapmıştım hdd ortalamanın üstünde sonuç çıkmıştı fark eder mi bilmiyorum.

windows search ksımını kapattım anti virüs uygulamarını durdurdum. c diskinin özellikler kısmından dizin hale getirme kutucuğunu kaldırdım yine olmadı. Bir tavsiyeniz var mı arkadaşlar?

cihaz asus x550vx i7 6700hq gtx 950m

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,053
İsim
Ömer
Steam
fieryz
Malwarebytes indirip tam tarama yapın.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Windows 10 SSD'siz kullanılmaz.

Blayki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Samet Artuç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şimdi indirdim hocam deneyeceğim.
Windows 10 SSD'siz kullanılmaz.
yeni aldığım cihazı bir süre test etmek istedim. Zaten 5000 tl vermiş bulunduk maddi durum sıkıntı. hdd yi 250-300 arası satsam üstüne bir o kadar daha eklerip alırım diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

19 tane karantinaya giden oldu. o_O Ekran görüntüsü 2020-10-26 231533.png

maalesef reset attım ve yine disk fırladı.

Son düzenleme:

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler

Blayki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Samet Artuç
Görev yöneticisinde çok kullanan bir uygulama gözüküyor mu?
Maalesef bazen biri 12 MB/s diyor düşüyor ama disk %100. Sonra yavaş yavaş disk kullanımı düşüyor. Çok az uygulama var cihazda. Şu an disk birleştirme yapıyor 1 saat oldu sanırım.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Maalesef bazen biri 12 MB/s diyor düşüyor ama disk %100. Sonra yavaş yavaş disk kullanımı düşüyor. Çok az uygulama var cihazda. Şu an disk birleştirme yapıyor 1 saat oldu sanırım.
Windows'u bir SSD ile kullanmayınca gayet normal değerler. Eski laptop'uma SSD alana kadar bende de böyle olmuştu. Bütçe oluşunca en az bir 240 GB almanı tavsiye ediyorum.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,033
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Daha 2 gün önce aldığım dizüstünün başına geldi. Doğrusu ilk aldığımda böyle sıkıntı yoktu. Dün cihaza format görev yönetici kısmından format attım 6 saat sürdü. Sonrasında temel programlar yükledim lakin bir kasma var. Açılışta 10 dakika çok kasıyor görev yöneticisi kısmına girince %80-90-100 disk ile karşılaşıyorum(1 tb az kullanılmış HDD var 900 gb boş). internetten birkaç yerde çözüm ararken performansı sonuna kadar açtığım için mi bilmiyorum ilk başlarda CPU%80 lere çıkıyor. webtekno'da yazanların çoğunu denedim bir kısmını bulamadım veya yoktu.

cihazı alırken userbenchmark testi yapmıştım HDD ortalamanın üstünde sonuç çıkmıştı fark eder mi bilmiyorum.

windows search ksımını kapattım anti virüs uygulamarını durdurdum. c diskinin özellikler kısmından dizin hale getirme kutucuğunu kaldırdım yine olmadı. Bir tavsiyeniz var mı arkadaşlar?

cihaz asus x550vx i7 6700hq gtx 950m
hocam benim başıma da gelmişti sıfırlamak en iyisi.

Blayki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Samet Artuç
Windows'u bir SSD ile kullanmayınca gayet normal değerler. Eski laptop'uma SSD alana kadar bende de böyle olmuştu. Bütçe oluşunca en az bir 240 GB almanı tavsiye ediyorum.
Teşekkürler hocam. CD okuyucusunu çıkarmak istemiyorum en azından bir süre bundan dolayı 1 TB HDD çıkarıp 500 GB SSD takmayı düşünüyorum.
12 sene önce pc vardı taşınırken üstüne 2 kg bal dökülünce hepten gitti cihaz.
Bende böyle bilgisayara uzak birisi olarak büyüdüm.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Teşekkürler hocam. CD okuyucusunu çıkarmak istemiyorum en azından bir süre bundan dolayı 1 TB HDD çıkarıp 500 GB SSD takmayı düşünüyorum.
12 sene önce PC vardı taşınırken üstüne 2 kg bal dökülünce hepten gitti cihaz.
Bende böyle bilgisayara uzak birisi olarak büyüdüm.
Cihazda M.2 yeri var mı?

Blayki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Samet Artuç
Silindi

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Hocam bu Windows sistemi şimdi 1 TB yüklü herhalde bunu SSD ye atmak nasıl oluyor hocam özetlerseniz sevinirim.
Aktarmak istiyorsan disk klonlama yapılabilir ama iki cihazın aynı anda bağlı olması lazım. Kısa süreliğine CD okuyucusunun çıkması lazım yani.

Blayki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Samet Artuç
hocam benim başıma da gelmişti sıfırlamak en iyisi.
Şimdilik disk birleştirmeyi bekliyorum durduramadım bir şey olur diye. Sonrasında HDD yi test edeceğim sıkıntı yoksa hocam USB yi hazırlayıp format atacağım. Geçen USB siz attım 6 saat bekletti ve böyle oldu(formattan değil herhalde ama öncesinde yoktu veya fark etmemiştim).
Cihazda M.2 yeri var mı?
Tam olarak bilmiyorum. Model linki attım hocam ama DVD ye SSD takmaya çalışanlar vardı yakın model için.

Aktarmak istiyorsan disk klonlama yapılabilir ama iki cihazın aynı anda bağlı olması lazım. Kısa süreliğine CD okuyucusunun çıkması lazım yani.
Görmeden emin olamıyorum ama büyük ihtimalle yaparım. Xiaomi telefonun tüm parçalarını 3-4 defa sıkıntısız söküp takmıştım. Teşekkürler

Top Bottom