Neler Yeni

Necip Fazıl Kısakürek'in 38. Ölüm Yıldönümü

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Muhtemelen burada birçoğunuz üstadın ardından küfredecek ve hakaret edeceksiniz. Üslûpsuzca yazılan yorumların hiçbirine cevap vermeyeceğim. Hepsini raporlayacağım.

Meral Akşener'de, üstadı rahmetle anmış.

Yaşadığı dönemde hiçbir destek vermedikleri Erbakan'ı da anmıştı muhalifler.
Erdoğan düşmanlığı insana neler yaptırıyor işte...

Neyse, saygı ve rahmetle anar; üstadın şu konuşmanızı izlemenizi öneririm. "Gençler!" diye hitâp ediyor:

Son düzenleme:

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Kim niye küfur ve hakaret etsin ki?

01adanalı

80+ Silver
Muhtemelen burada birçoğunuz üstadın ardından küfredecek ve hakaret edeceksiniz. Üslûpsuzca yazılan yorumların hiçbirine cevap vermeyeceğim. Hepsini raporlayacağım.

Neyse, saygı ve rahmetle anar; üstadın şu konuşmanızı izlemenizi öneririm. "Gençler!" diye hitâp ediyor:
Allah rahmet eylesin çok sevdiğim biridir.

yesososo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Yusuf Yusuf

Küfür ve hakaret etmeyeceğim. Kendi düşüncemi beyan ederek, ''saydam olduğunu düşünmüyorum.'' diyorum.

Ayriyetten Sabahattin Ali'nin ''İçimizdeki Şeytan'' kitabını da tavsiye ederim :)

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Allah rahmet eylesin çok sevdiğim biridir.
Benim de öyle. Şiirlerini hâlen dinlerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Küfür ve hakaret etmeyeceğim. Kendi düşüncemi beyan ederek, ''saydam olduğunu düşünmüyorum.'' diyorum.
Herkes sevmek zorunda değil hocam. Hakaret etmedikçe, her insan eleştirilebilir.

Sabahattin Ali'nin ''İçimizdeki Şeytan'' kitabını da tavsiye ederim :)
Kürk Mantolu Madonna kitabı dışında hiçbir eserini okumadım. Fikirlerini tasvip etmediğim birisidir. Fakat şunu da eklemem de fayda var; 2004-2005 yıllarına kadar Sabahattin Ali'nin eserleri, Millî Eğitim Bakanlığında yer alamamıştır. Ak Parti iktidara geldiğinde, eğitimde reform yaparak Sabahattin Ali'ye de yer verdi.

Son düzenleme:

yesososo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Yusuf Yusuf
Benim de öyle. Şiirlerini hâlen dinlerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkes sevmek zorunda değil hocam. Hakaret etmedikçe, her insan eleştirilebilir.

Kürk Mantolu Madonna kitabı dışında hiçbir eserini okumadım. Fikirlerini tasvip etmediğim birisidir. Fakat şunu da eklemem de fayda var; 2004-2005 yıllarına kadar Sabahattin Ali'nin eserleri, Millî Eğitim Bakanlığında yer alamamıştır. Ak Parti iktidara geldiğinde, eğitimde reform yaparak Sabahattin Ali'ye de yer verdi.
Eğer düşüncelerini tasvip etmediğin kimseyi okumazsan yanlışı ve doğruyu gerçekten bilemezsin. İnsan genel yapısı itibariyle değişen bir yapıdır, değişmemeye ısrar edenler anın dışında kalır. Okuduğunda ön yargılı da olsan, benim düşüncem benimdir de desen okumalısın.

Hiçbir insan düşüncesi nedeniyle öldürülmeyi hak etmez. Hele ki karısı ve kız çocuğu olan bir baba ise...

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer düşüncelerini tasvip etmediğin kimseyi okumazsan yanlışı ve doğruyu gerçekten bilemezsin. İnsan genel yapısı itibariyle değişen bir yapıdır, değişmemeye ısrar edenler anın dışında kalır. Okuduğunda ön yargılı da olsan, benim düşüncem benimdir de desen okumalısın.
Yazılan her yazının, çevrilen her eserin okunmayı hak ettiğini düşünmüyorum hocam. Okuduğunda sana hiçbir şey katmayacaksa, vaktini harcamamalısın. Fakat, ufkunu açmak ve farklı görüşleri de öğrenmek amacıyla okuyabilirsin.

"İçimizdeki Şeytan" 1940 yılında yayımlanmış. Necip Fazıl, 1936'da İslâm ile tanıştıktan sonra. Eski kimliğini ve düşüncelerini terk ettiği için yazılmış olabileceğini düşünüyorum. Okumadan bir şey diyemem. Okuyacağım bu kitabı.

Hiçbir insan düşüncesi nedeniyle öldürülmeyi hak etmez. Hele ki karısı ve kız çocuğu olan bir baba ise...
Kısmen katılıyorum. Terör destekçisi değilse, eserleriyle halkı propagandaya getirip devlete karşı kışkırtmaya çalışmıyorsa; hiçbir insan muhalif olduğu için öldürülmemeli. Sabahattin Ali'nin ölümü, dönemin siyasi yönetiminin kararıydı.

yesososo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Yusuf Yusuf
Yazılan her yazının, çevrilen her eserin okunmayı hak ettiğini düşünmüyorum hocam. Okuduğunda sana hiçbir şey katmayacaksa, vaktini harcamamalısın. Fakat, ufkunu açmak ve farklı görüşleri de öğrenmek amacıyla okuyabilirsin.
Aynı şekilde düşünüyorum. Önermemin sebebi ise ikinci nedendi.
"İçimizdeki Şeytan" 1940 yılında yayımlanmış. Necip Fazıl, 1936'da İslâm ile tanıştıktan sonra. Eski kimliğini ve düşüncelerini terk ettiği için yazılmış olabileceğini düşünüyorum. Okumadan bir şey diyemem. Okuyacağım bu kitabı.
Zaten 36 sonrası kimliği ve dönem hakkındaki bazı kişilerin kendince düşüncesini anlatıyor.

Top Bottom