Neler Yeni

Neden 500USD Olan Bir Ürüne 8500 Lira Ödüyoruz?

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Hükümet değişsin dolar 1 haftada 3TL düşer. Ayrıca vergiler düşer, vergi aynı kalsa bile fiyat en az 1500 2000TL düşer ki vergiler de düşecek. Kim gelirse gelsin, artık Türkler birilerine bağlı kalmamayı öğrensin yeter.
3 lira düşer derken fırınlar kapanıyor, işçiler işten atılıyor, suya zam yapılıyor, otobüs fiyatları artıyor ve de suyun üstünde tenis kortu yaptırılıyor 🤪🤪

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Kardeş siyasete girecek ama devlet halkı rahat bırakmıyor ki her şeyde yakasından tutuyor halkın. Araba üreticisinden kat kat fazla para kazanıyor vergiyle.
Üreticiden almıyor. Yurtdışında üretip, ülkemize gümrükten getirerek satmaya çalışandan vergi alıyor.

Diyor ki; "Gel, Türkiye'de üret. İç pazarda sat. Bizde sana destek verelim."

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Yasin
Üreticiden almıyor. Yurtdışında üretip, ülkemize gümrükten getirerek satmaya çalışandan vergi alıyor.

Diyor ki; "Gel, Türkiye'de üret. İç pazarda sat. Bizde sana destek verelim."
E adamlar üretmek istemiyorsa tüketicinin suçu ne. Olan bize oluyor

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Ben senin konuna boş konu dememişim. Saygı duyup birini etiketlemişim.
Bu arkadaşa ciddi cevap verme hocam, yanarsın. Karşımda botla konuşsam, şimdiye hemfikir olduğumuz bir nokta çıkmıştı.
Aynen, ekonomi çok iyi diye devam et sen. Gerçi oradaki o 2002 ile 2021'in devlet kasasını attığın an yoksaymalıydım seni, ne olduğun belliydi. 2002 parası ile 2021 parasını aynı kefeye koyan birinden ne beklersin ki?

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
E adamlar üretmek istemiyorsa tüketicinin suçu ne. Olan bize oluyor
Hocam, bir noktada üretmek zorunda kalıyorlar. Çünkü onlar da şirketinin kârını düşünüyor. Xiaomi gibi firmalar neden ülkemizde üretime başladı sanıyorsunuz? 300 dolarlık telefonlara bile ek gümrük vergisi getirdi devlet. O vergiyi ödememek için, fabrika açmanın daha kârlı olduğuna kanaat getirdiler.

Sen buna zorlamazsan, hiçbir zaman ülkende üretmezler ki? Üretmek isteyene destek vereceksin, gümrükten geçirerek ürün satmak isteyene değil.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Mansur Yavaşın Ankarada yaptıklarına bakarsan bu dediklerinin hayal olduğunu anlayabilirsin.

O Camdan atlasa sende mi atlıyacaksın?
Ne yaptı sayar mısın? Devletin yıllardır dağıttığı tabletlerden mi dağıttı? Çöp kutularını mı boşalttı? Yoksa şey mi... Ankara’ya deniz mi yaptı? Djdldjslshsşd

samet4747

80+ Platinum
Ben senin konuna boş konu dememişim. Saygı duyup birini etiketlemişim.

Aynen, ekonomi çok iyi diye devam et sen. Gerçi oradaki o 2002 ile 2021'in devlet kasasını attığın an yoksaymalıydım seni, ne olduğun belliydi. 2002 parası ile 2021 parasını aynı kefeye koyan birinden ne beklersin ki?
Ekonomi iyi diyen yok.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Ekonominin iyi olduğunu nerede yazdım? İyi sallıyorsun. Ve, söylediğim mesajlara hiçbir zaman argümanlarla cevap veremiyorsun.

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ne yaptı sayar mısın? Devletin yıllardır dağıttığı tabletlerden mi dağıttı? Çöp kutularını mı boşalttı? Yoksa şey mi... Ankara’ya deniz mi yaptı? Djdldjslshsşd
Ekonomiyi mahvetmedi en azından. Öğrencilere sıcak çorba dağıttı. Öğrenciler için otobüslerin fiyatını düşürdü.

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,719
Üyeler
167,707
Son üye
tougaku
Top Bottom