Neler Yeni

Neden 500USD Olan Bir Ürüne 8500 Lira Ödüyoruz?

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Ne yaptı sayar mısın? Devletin yıllardır dağıttığı tabletlerden mi dağıttı? Çöp kutularını mı boşalttı? Yoksa şey mi... Ankara’ya deniz mi yaptı?
Mansur Yavaş'ı sevmem, abartıldığını düşünürüm ama Melih Gökçek'ten daha başarılı. Ankapark'a olanlardan sonra ben geçsem ben daha başarılı ilan edilirdim sanırım.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
500 dolar şu anki kurla 4200 TL. Bu ürün maksimum 5000 civarı olmalı.
Kemal Kılıçdaroğlunun söylediklerine göre 4200tl'ye alabilecekmişiz şu anki kurla.
Kılıçdaroğlu'nun böyle bir iddiası yok zaten. Öyle bir şey de söylemedi. Dediği tek şey "konsollarınızı daha rahat alabileceksiniz" bundan ibaret.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
@Fevkelade1i Hocam bunlar devletin insanlara ödediği maaşın ya da diğer türlü şeylerin bedavadan oldupunu sanıyorlar, “vergi” kelimesinin sözlük anlamını bilmiyorlar daha. Vergi bir devletin yaşamayabilmesi için bir zorunluluktur, her ülkede vergi vardır. Sadece canım ülkemde normalden daha fazla vergi var çünkü henüz 100 yaşında bir devlet bile değiliz, yıkılırken ayakta durduk ve yıkılmadık milletçe 1.Dünya Savaşı’nda. Diğer devletler gibi güçlenmemiz ve sistemi oturtabilmemiz için ihtiyacımız oluyor yüksek vergilere.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Ekonominin iyi olduğunu nerede yazdım? İyi sallıyorsun. Ve, söylediğim mesajlara hiçbir zaman argümanlarla cevap veremiyorsun.
Hocam, devletin borçlanmasını konuşuyoruz. 2002'de bütçemiz ne kadarmış? Borçlanmamız, bunun yüzde kaçıymış? 2021'de devletin bütçesi ne kadar ve borcumuz ana paranın yüzde kaçı? Konuyu değiştirmeyin.

2002 bütçesi: 168,749,000,000 Türk lirası.
2021 bütçesi: 1,456,568,613,000 Türk lirası.

Bütçeyi bu kadar arttırmak, başarı değil midir?
@samet4747 burada bu arkadaşın mesajı. Kendiyle çelişiyor, ekonominin başarı olduğunu savunuyor.

samet4747

80+ Platinum

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
@Fevkelade1i Hocam bunlar devletin insanlara ödediği maaşın ya da diğer türlü şeylerin bedavadan oldupunu sanıyorlar, “vergi” kelimesinin sözlük anlamını bilmiyorlar daha. Vergi bir devletin yaşamayabilmesi için bir zorunluluktur, her ülkede vergi vardır. Sadece canım ülkemde normalden daha fazla vergi var çünkü henüz 100 yaşında bir devlet bile değiliz, yıkılırken ayakta durduk ve yıkılmadık milletçe 1.Dünya Savaşı’nda. Diğer devletler gibi güçlenmemiz ve sistemi oturtabilmemiz için ihtiyacımız oluyor yüksek vergilere.
Verginin yüksek olmasının sebebi gelişmeye çalışmak değil aksine birilerinin cebini doldurmak. Biraz araştırırsan kimlerin ne paralar içinde yüzdüğünü görürsün. Ayakkabı kutuları ve gemicikler bunun en basit örnekleri. Vergiler ülkeyi değil bireyleri geliştiriyor. Bunu görememek için kör olmak ya da yandaş olmak gerek.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Aynen, ekonomi çok iyi diye devam et sen. Gerçi oradaki o 2002 ile 2021'in devlet kasasını attığın an yoksaymalıydım seni, ne olduğun belliydi. 2002 parası ile 2021 parasını aynı kefeye koyan birinden ne beklersin ki?
Cumhuriyet gazetesine, "İktidar yanlısı" diyen biriyle siyaset tartışmam benim hatâm. Özür dilerim.

Ekonominin içine sıçmadı en azından. Öğrencilere sıcak çorba dağıttı. Öğrenciler için otobüslerin fiyatını düşürdü.
Bunu Ak Partili belediyeler de yapıyor hocam.

Chrollo04

80+ Bronze
Hocam, bir noktada üretmek zorunda kalıyorlar. Çünkü onlar da şirketinin kârını düşünüyor. Xiaomi gibi firmalar neden ülkemizde üretime başladı sanıyorsunuz? 300 dolarlık telefonlara bile ek gümrük vergisi getirdi devlet. O vergiyi ödememek için, fabrika açmanın daha kârlı olduğuna kanaat getirdiler.

Sen buna zorlamazsan, hiçbir zaman ülkende üretmezler ki? Üretmek isteyene destek vereceksin, gümrükten geçirerek ürün satmak isteyene değil.
Hocam bir de ucuz işgücünden dolayı türkiyede üretiyorlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,665
Üyeler
167,693
Son üye
kaanbal2458
Top Bottom