Neler Yeni

Neden buradaki ateistler böyle?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,435
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Dinlerin çoğunluğu birbirinin kopyasıdır. Soldaki İslam'dan daha eski bir Din. Ne kadar benzer değil mi?
Alıntıyı görüntüle
Yalan olması dışında bir sorun yok. İnternette dinler tarihi hakkında her gördüğünüz şeye atlamayın. "Mısır, Sümer, cart curt mitolojisinden alınmış." diyerek safsata paylaşılıyor sosyal medyada. Görsel tamamen hatalı. Ahura Mazda, her şeyden üstün değildir. Zarvan, ana Tanrıdır. En büyüktür. Oğlu Ahura Mazda sonradan daha öne çıkarılan bir karakter. Ahura Mazda, Enlil'in oğlu Marduk gibi bir pozisyonda. Baş Tanrıysa Zarvan. Zerdüştlük pek çok kez reform edilen dindir. İslam sonrası dahi reform edilmiştir. Pers milletçiliği, İslam ve Mazdek çorbası haline getirilmiş vaziyette. Ayrıca tarihte Ahura Mazda kültü değil, onun alt Tanrısı Mitra kültü daha yaygın olmuştur. Mitraizmi araştırın. Avestayı da okuyun. Roma tarihine ve Romalıların Hristiyanlığa geçiş dönemini de araştırın. Tüm taşlar yerine oturacaktır.

Günümüzde yapılan tamamen bir propaganda. Bugün semavi dinlerin karşısına hep bir paganist inanç koyulmaya çalışılıyor. Amaç insanları dinden çıkarmak. Zerdüştlük, İslamın kaynağı. Mitraizm, Hristiyanlığın kaynağı. Sümerler, Yahudiliğin kaynağı. Tek Tanrılı dinleri hep bu Sümerlerden başlatma isteği var, yerse tabi. Fakat aslında Zerdüştlük, Mitraizme oradan da Hristiyanlığa geçmiştir. Paylaştığınız ekteki gibi Zerdüştlüğün İslam'a yamanması ve bunun üzerinden bir şeyleri kanıtlama çabası isabetsizdir. Mezopotamyanın kendisi ve bütün komşuları 7. asır civarında güneş kültünü benimsemiştir. 1000 yıldan fazla bir süreçte unutulmuş bu kült, İslam'a kaynak olamaz. Zerdüştlük ile İslam'ı yan yana getirmek akıl tutulmasıdır, taban tabana zıt.

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
özgür kaplan
Yalan olması dışında bir sorun yok. İnternette dinler tarihi hakkında her gördüğünüz şeye atlamayın. "Mısır, Sümer, cart curt mitolojisinden alınmış." diyerek safsata üstüne saftasata paylaşılıyor sosyal medyada. Görsel tamamen hatalı. Ahura Mazda, her şeyden üstün değildir. Zarvan, ana Tanrıdır. En büyüktür. Oğulu Ahura Mazda sonradan daha öne çıkarılan bir karakter. Ahura Mazda, Enlil'in oğlu Marduk gibi bir pozisyonda. Baş Tanrıysa Zarvan. Zerdüştlük pek çok kez reform edilen dindir. İslam sonrası dahi reform edilmiştir. Pers milletçiliği, İslam ve Mazdek çorbası haline getirilmiş vaziyette. Ayrıca tarihte Ahura Mazda kültü değil, onun alt Tanrısı Mitra kültü daha yaygın olmuştur. Mitraizmi araştırın. Avestayı da okuyun. Roma tarihine ve Romalıların Hristiyanlığa geçiş dönemini de araştırın. Tüm taşlar yerine oturacaktır. Günümüzde yapılan tamamen bir propaganda. Bugün semavi dinlerin karşısına hep bir paganist inanç koyulmaya çalışılıyor. Amaç insanları dinden çıkarmak. Zerdüştlük, İslamın. Mitraizm, Hristiyanlığın. Sümerler, Yahudiliğin. Fakat aslında Zerdüştlük, Mitraizme oradan da Hristiyanlığa geçmiştir. Paylaştığınız ekteki gibi Zerdüştlüğün İslam'a yamanması ve bunun üzerinden bir şeyleri kanıtlama çabası isabetsizdir. Mezopotamyanın kendisi ve bütün komşuları 7. asır civarında güneş kültünü benimsemiştir. 1000 yıldan fazla bir süreçte unutulmuş bu kült, İslam'a kaynak olamaz. Zerdüştlük ile İslam'ı yan yana getirmek akıl tutulmasıdır, taban tabana zıt.
yani insanın doğası değiştirmektir neyse ki rabbimiz kuranı korudu hatta öyle ki günümüzde keşfedilen şeyleri bile içine gizledi

Bura.K

80+ Silver
Zerdüştlük ile İslam'ı yan yana getirmek akıl tutulmasıdır, taban tabana zıt.
Tıpatıp aynısı demedim zaten, benzerlikler var dedim ve görsele uydurdum.

Yalan olması dışında bir sorun yok. İnternette dinler tarihi hakkında her gördüğünüz şeye atlamayın. "Mısır, Sümer, cart curt mitolojisinden alınmış." diyerek safsata üstüne saftasata paylaşılıyor sosyal medyada. Görsel tamamen hatalı. Ahura Mazda, her şeyden üstün değildir. Zarvan, ana Tanrıdır. En büyüktür. Oğulu Ahura Mazda sonradan daha öne çıkarılan bir karakter. Ahura Mazda, Enlil'in oğlu Marduk gibi bir pozisyonda. Baş Tanrıysa Zarvan. Zerdüştlük pek çok kez reform edilen dindir. İslam sonrası dahi reform edilmiştir. Pers milletçiliği, İslam ve Mazdek çorbası haline getirilmiş vaziyette. Ayrıca tarihte Ahura Mazda kültü değil, onun alt Tanrısı Mitra kültü daha yaygın olmuştur. Mitraizmi araştırın. Avestayı da okuyun. Roma tarihine ve Romalıların Hristiyanlığa geçiş dönemini de araştırın. Tüm taşlar yerine oturacaktır. Günümüzde yapılan tamamen bir propaganda. Bugün semavi dinlerin karşısına hep bir paganist inanç koyulmaya çalışılıyor. Amaç insanları dinden çıkarmak. Zerdüştlük, İslamın. Mitraizm, Hristiyanlığın. Sümerler, Yahudiliğin. Fakat aslında Zerdüştlük, Mitraizme oradan da Hristiyanlığa geçmiştir. Paylaştığınız ekteki gibi Zerdüştlüğün İslam'a yamanması ve bunun üzerinden bir şeyleri kanıtlama çabası isabetsizdir. Mezopotamyanın kendisi ve bütün komşuları 7. asır civarında güneş kültünü benimsemiştir. 1000 yıldan fazla bir süreçte unutulmuş bu kült, İslam'a kaynak olamaz. Zerdüştlük ile İslam'ı yan yana getirmek akıl tutulmasıdır, taban tabana zıt.
Müsait olunca tekrar bakarım.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Tıpatıp aynısı demedim zaten, benzerlikler var dedim ve görsele uydurdum.
Ben de tıpatıp aynısı dediniz demedim zaten. Görselin yalan olduğunu belirttim. Görsele dayanarak "uydurdum" dediğiniz şeyler zırva. Aynısını ben de yaparım. Eski zamanlardaki öylesine bir tabletten Tanrı figürünü alırım. Painte koyar, altına paganist dinlerden isimler ekler madde madde İslam'daki şeylere uyarlarım. Sonra da buyrun "gizlenen İslam gerçekleri" diye şakirt toplarım etrafıma. Ekteki resme etiketini atan "ateistninja" da aynısını yapmış. Yalandan, manipülasyondan daha kolay ne yapılabilir sanki. Bu gözler Amon'u, Horus'u, Sin'i ve farklı farklı coğrafyalardaki bu minvalden pek çok mitolojik Tanrıyı İslam'a yamamaya çalışanı gördü. Büyük çoğunluğu da yalan. Benzerlik uyduruyorlar. Sümerlerden carttan curttan alıntı, zaten eskiden biliniyordu diye masal anlatıyorlar. İslam'la dalga geçiyorlar ama asıl dalga geçtikleri kendi akılları. Bu kadar genç de bunları görüp dinden çıkıyor ya nefsi için, en çok ona üzülüyorum.

yani insanın doğası değiştirmektir neyse ki rabbimiz kuranı korudu hatta öyle ki günümüzde keşfedilen şeyleri bile içine gizledi
Ne mutlu Kur'an'a ve Allah resulünün sünnetine duru bir akılla bakmayı başarabilenlere. Bizi İslamla şereflendiren Allah'a sonsuz şükrolsun.

Alfha13

80+ Silver
Konuyla konu içeriği ironik olmuş ve ayrıca onu doğrulamış.

Top Bottom