AfniSoDeadly
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
Askimsinuv ezikler için la overclock yapın
Askimsinuv ezikler için la overclock yapın
Hocam Acer nitro 5 kullanıyorum. Yine geldi UV mevzusu Ben de yapacaktım ama 10300h 1660ti var bende Fakat büyük ihtimal haberiniz vardır intel 10.nesile yasakladı UV'yi Yani yapamıyoruz çok haksız ve üzücü bir durum. Bunu fark ettiğimde elim ayağım titremedi desem yalan olur. Sırf acer nitro kalitesi ve 1660ti'i ucuza kaptım diye aldım bu modeli. Ama gel gör ki işlemcim UV yapmıyor.UYARI:BU İŞLEMİ YAPARKEN MUTLAKA BİLEN BİRİSİNDEN YARDIM ALIN YOKSA YARARI DEĞİL ZARARI OLUR.
Uv (Undervolt) Nedir ?
Voltaj düşürüp, ekran kartına/işlemciye yetecek voltajı bularak, performans kaybetmeden sıcaklık düşürme.
Neden UV yapmalıyız ?
1.Sebep:
UV yaptığımız, bileşenler daha serin çalışır. Bu da hangi bileşene yaptıysak, o bileşenin ömrünü uzatır.
2.Sebep:
Ekran kartına undervolt yaptıysanız, ekran kart fan ömrü uzatır.
İşlemciye undervolt yaptıysanız, işlemci soğutucusu‘nun fan ömrünü uzatır.
Benim bilgisayarımda yapılan UV işlemleri:
Gigabyte rtx 2060 sıcaklığı 10 derece düştü
Gigabyte rtx 2060 ekran kartına sahibim. Furmark testinde 79 dereceyi gördüm. @keremcnsz24 Uv yapmama yardım etti. Ve 70 dereceye düştü. UV öncesi; UV sonrası;. Güncelleme: Uzun zaman sonra tekrar dan test yaptım ve sonuçlar bu şekildedonanimarsivi.comRyzen işlemcimin sıcaklığı 20 derece düştü
Ben ryzen 5 3500x kullanıyorum.İşlemcim 90 dereceyi görüyordu (stress testin de) @keremcnsz24 ile beraber 70 dereceye kadar düşürdük ısınma sorunu yaşayan mutlaka kerem'e ulaşsın İşlemciyi 4.0Ghz e sabitledik performans düşüşü yok. NOT:İşlemci 90 dereceye ulaşmıştı stress testini kapatınca...donanimarsivi.com
Sıcaklıklar çok mu yüksek?Hocam Acer nitro 5 kullanıyorum. Yine geldi UV mevzusu Ben de yapacaktım ama 10300h 1660ti var bende Fakat büyük ihtimal haberiniz vardır intel 10.nesile yasakladı UV'yi Yani yapamıyoruz çok haksız ve üzücü bir durum. Bunu fark ettiğimde elim ayağım titremedi desem yalan olur. Sırf acer nitro kalitesi ve 1660ti'i ucuza kaptım diye aldım bu modeli. Ama gel gör ki işlemcim UV yapmıyor.
Hocam çok yüksek değil. Şöyle diyeyim. Sadece pil modunu Yüksek Performansa alınca ve Ağır oyunlarda Dereceler 85 95 arasında geziyor. Dengeli pil de sıkıntı olmuyor.Sıcaklıklar çok mu yüksek?
Anakart b450 olmak zorunda mı uv için ?UYARI:BU İŞLEMİ YAPARKEN MUTLAKA BİLEN BİRİSİNDEN YARDIM ALIN YOKSA YARARI DEĞİL ZARARI OLUR.
Uv (Undervolt) Nedir ?
Voltaj düşürüp, ekran kartına/işlemciye yetecek voltajı bularak, performans kaybetmeden sıcaklık düşürme.
Neden UV yapmalıyız ?
1.Sebep:
UV yaptığımız, bileşenler daha serin çalışır. Bu da hangi bileşene yaptıysak, o bileşenin ömrünü uzatır.
2.Sebep:
Ekran kartına undervolt yaptıysanız, ekran kart fan ömrü uzatır.
İşlemciye undervolt yaptıysanız, işlemci soğutucusu‘nun fan ömrünü uzatır.
Benim bilgisayarımda yapılan UV işlemleri:
Gigabyte rtx 2060 sıcaklığı 10 derece düştü
Gigabyte rtx 2060 ekran kartına sahibim. Furmark testinde 79 dereceyi gördüm. @keremcnsz24 Uv yapmama yardım etti. Ve 70 dereceye düştü. UV öncesi; UV sonrası;. Güncelleme: Uzun zaman sonra tekrar dan test yaptım ve sonuçlar bu şekildedonanimarsivi.comRyzen işlemcimin sıcaklığı 20 derece düştü
Ben ryzen 5 3500x kullanıyorum.İşlemcim 90 dereceyi görüyordu (stress testin de) @keremcnsz24 ile beraber 70 dereceye kadar düşürdük ısınma sorunu yaşayan mutlaka kerem'e ulaşsın İşlemciyi 4.0Ghz e sabitledik performans düşüşü yok. NOT:İşlemci 90 dereceye ulaşmıştı stress testini kapatınca...donanimarsivi.com
bhhohohoohhohoohhoytBenim kart %35 fan ayarında 70 dereceyi görüyor , psikolojim yerle bir
Ama olsun %50 fan ayarında 65 dereceyi geçmiyor
Evet, tabii ki hayır nasıl yazsın burası nedenini açıklıyıorç.Rehber? ben hic bir donanimdan anlamayan cahil biri olarak simdi bu REHBER araciligiyla ekran kartima UV yapabilecek miyim?