Neler Yeni

Nedir bu fxaa msaa

NhympexS

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
313
Arkadaşlar selam 1650 Super kartımla Fivem (Gta v bir modu) Oyununda ekran kartımın sadece yüzde 30 kullanılıyordu ve öyle çözüm ararken fxaa ve msaa yı açtım 8x bir şekilde kart kullanımı yüzde yüze çıktı ve fps daha dengeli oldu nasıl daha dengeli oldu darboğaz olduğunda anlık düşmeler oluyordu bu fps sabitlendi diyebilirim ama nedir bu özellikler ve neden sorunu direkmen çözdü ama cevaplarınızı bekliyorum

Arkadaşlar selam 1650 Super kartımla Fivem (Gta v bir modu) Oyununda ekran kartımın sadece yüzde 30 kullanılıyordu ve öyle çözüm ararken fxaa ve msaa yı açtım 8x bir şekilde kart kullanımı yüzde yüze çıktı ve fps daha dengeli oldu nasıl daha dengeli oldu darboğaz olduğunda anlık düşmeler oluyordu bu fps sabitlendi diyebilirim ama nedir bu özellikler ve neden sorunu direkmen çözdü ama cevaplarınızı bekliyorum
Ekran kartına daha yük bindirdiği için daha dengeli olmuş FPS,
MSAA ve FXAA kenar yumuşatma ayarı, ne kadar açık olursa fps o kadar düşer.

Msaa ve fxaa kısaca Anti aliasing yani kenar yumuşatma mesela oyunda bir dolap var onun köşesini fln düz yapar sanda gercekci gelir. Bunu açtığın zaman sistem kullanımı arttığı icin fps de artar .

Hadi bi platiun ol artık yaa

ama darboğazı yokettiği için bende fps arttı .d

Öyle olmuş büyük ihtimalle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İnşallah kral, bu aralar aşırı aktif olamıyorum ama 1 2 haftaya abanıcam. :cool:
İnşallah bende pazartesiden sonra olamucam pazartesiye kadar bi silver olmak istiyorum

Geri