Neler Yeni

Nereden dolar almam lazım?

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,559
İsim
Olcay akbulut
dolar alacağım ancak nereden almam lazım bilmiyorum döviz büroları mı daha ucuza veriyor banka mı?

ExploiT

80+ Bronze
Her iki seçenekte aynı hesaba denk gelir. Merkez bankası dolar kuru şuan 19.54 olsa da şuan öyle bir fiyata dolar hiçbir yerde yok :) Kapalı çarşıdan takip edebilirsiniz. Merkez bankası kuru ve piyasa kur'u bir birinden ciddi anlamda kopmuş durumda. Şuan kapalı çarşıda dolar 20.68 'den işlem görüyor. Şaka gibi ama acı gerçek..

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Furkan
Her iki seçenekte aynı hesaba denk gelir. Merkez bankası dolar kuru şuan 19.54 olsa da şuan öyle bir fiyata dolar hiçbir yerde yok :) Kapalı çarşıdan takip edebilirsiniz. Merkez bankası kuru ve piyasa kur'u bir birinden ciddi anlamda kopmuş durumda. Şuan kapalı çarşıda dolar 20.68 'den işlem görüyor. Şaka gibi ama acı gerçek..

her yerde aynı bankalardan alıştada aynı bu arada sanırım bilerek yapılan bir şey olabilir. dolar alınmasın diye eskiden bu kadar fark olmazdı

Reindi

80+ Silver
her yerde aynı bankalardan alıştada aynı bu arada sanırım bilerek yapılan bir şey olabilir. dolar alınmasın diye eskiden bu kadar fark olmazdı
eskiden almıştım bi 1000 dolar 4.60 dan almıştım satış 4.65 di yani 10 kuruş fark varmış şuan kaç para fark var bilmiyorum

ExploiT

80+ Bronze
Bilerek yapılan bir şey değil aslında baskı altında tutulan döviz kur 'u doğal olarak kendisi kopmak istiyor. Türk lirasının düşen güveni, merkez bankasının boşalan kasası, Ocak-Nisan ayları arasında verilen 417 Milyar liralık rekor bütçe açığı gibi faktörler güveni düşürüyor. Talep döviz e olunca piyasa kur'u da kopuyor haliyle.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,559
İsim
Olcay akbulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

iş bankasında 20.72 bankadan almak daha mantıklı o zaman o kadar yolu gitmemiş olurum, peki doları bu fiyattan almak mantıklı mı heralde daha düşmez :D

ExploiT

80+ Bronze
iş bankasında 20.72 bankadan almak daha mantıklı o zaman o kadar yolu gitmemiş olurum, peki doları bu fiyattan almak mantıklı mı heralde daha düşmez :D
Bunu bilemeyiz :) Seçim dönemindeyiz. İktidar değişse de kısa vadede düşmeyeceği aşikar. Fakat yatırım tavsiyesi değildir her şey olabilir :)

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,914
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
dolar alacağım ancak nereden almam lazım bilmiyorum döviz büroları mı daha ucuza veriyor banka mı?
En ucuz bankalar veriyor şuan, burada döviz bürosunda 23.50-22.50 civarı ama bankalarda 21-21.50 civarı

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,559
İsim
Olcay akbulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunu bilemeyiz :) Seçim dönemindeyiz. İktidar değişse de kısa vadede düşmeyeceği aşikar. Fakat yatırım tavsiyesi değildir her şey olabilir :)
hocam peki altın alınır mı bankadan arada 80 tl fark var alım satım da

ExploiT

80+ Bronze
hocam peki altın alınır mı bankadan arada 80 TL fark var alım satım da
Benim bir tavsiyede bulunmam doğru olmaz karar senin bir çok yatırım aracı var :) Ama şuan senle konuşurken bile kapalı çarşıda dolar 20.92 yi gördü. Gerçekten ağlanacak halimiz var..

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,559
İsim
Olcay akbulut
Benim bir tavsiyede bulunmam doğru olmaz karar senin bir çok yatırım aracı var :) Ama şuan senle konuşurken bile kapalı çarşıda dolar 20.92 yi gördü. Gerçekten ağlanacak halimiz var..
yok hocam yatırım aracı sormuyorum altın da alıcam da nereden almak mantıklı olur onu soruyorum

ExploiT

80+ Bronze
yok hocam yatırım aracı sormuyorum altın da alıcam da nereden almak mantıklı olur onu soruyorum
Alırken de satarken de fiziki altın her zaman daha pahalıdır. Yatırım amacıyla Altın nereden alınır diyorsan bankadan altın hesabı açmak tabii ki daha mantıklı.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,559
İsim
Olcay akbulut
Alırken de satarken de fiziki altın her zaman daha pahalıdır. Yatırım amacıyla Altın nereden alınır diyorsan bankadan altın hesabı açmak tabii ki daha mantıklı.
anladım hocam teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,367
Üyeler
172,821
Son üye
Magnus23
Top Bottom