Neler Yeni

Neredeyse hiç kitap okumamış birine yardım & öneri

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Bossurtucu
Merhabalar kitap okuyan biri değilim çünkü küçükken okuduğum hiçbir anlamı olmayan roman ve hikaye kitapları yüzünden soğudum neyse konumuza dönelim bana bir şeyler katacak bir veya 2 kitap arıyorum örneğin tarih bilgisi olabilir bilimsel bir bilgi olabilir genel kültür olabilir son zamanlarda çok dalga geçildiğini gördüğüm ama yine de mantıklı gelen pazarlama amacı ile çıkarılmamış bana kişisel gelişim konusunda yararı dokunabilecek bir kitap olabilir iletişim konusunda bilgi verebilecek tarzda mesela. kitapla çok aram olmadığı için pek bilmiyorum belki de yanlış şeyleri arıyorumdur yardımcı olursanız sevinirim.

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
ahmet ali özmert
Merhabalar kitap okuyan biri değilim çünkü küçükken okuduğum hiçbir anlamı olmayan roman ve hikaye kitapları yüzünden soğudum neyse konumuza dönelim bana bir şeyler katacak bir veya 2 kitap arıyorum örneğin tarih bilgisi olabilir bilimsel bir bilgi olabilir genel kültür olabilir son zamanlarda çok dalga geçildiğini gördüğüm ama yine de mantıklı gelen pazarlama amacı ile çıkarılmamış bana kişisel gelişim konusunda yararı dokunabilecek bir kitap olabilir iletişim konusunda bilgi verebilecek tarzda mesela. kitapla çok aram olmadığı için pek bilmiyorum belki de yanlış şeyleri arıyorumdur yardımcı olursanız sevinirim.
hocam günümüz dünyasında kitap için çok fazla alternatif var gerçekten kitabın yararlarını biliyorum fakat 100 küsür sayfalık bir kitabı okumak yerine 20dk lık bir videoyu izlemeyi bende tercih ediyorum belkide sorunlu değilizdir tercihlerimiz bu yöndedir bu arada bu durumdan bende müzdaribim kitap okumayı hiç sevmem ama makale okumak çok hoşuma gidiyor o şekilde deneyebilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Bossurtucu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam günümüz dünyasında kitap için çok fazla alternatif var gerçekten kitabın yararlarını biliyorum fakat 100 küsür sayfalık bir kitabı okumak yerine 20dk lık bir videoyu izlemeyi bende tercih ediyorum belkide sorunlu değilizdir tercihlerimiz bu yöndedir bu arada bu durumdan bende müzdaribim kitap okumayı hiç sevmem ama makale okumak çok hoşuma gidiyor o şekilde deneyebilirsiniz
Yok hocam ben kitap okumak istiyorum dediğin gibi makale okudum ve video izledim lakin kitap okumayı deneyimlemek istiyorum

melidoas6

80+ Silver
Factfulness : dünya hakkında yanılmamızın 10 nedeni, Adem'in laneti ( sıkıcı gelebilir), alışkanlıkların gücü, tek adam, tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer, Nietzsche ağladığında... Bu kitaplara bakabilirsin lakin önce tam olarak ne okumayı sevdiğini keşfet. Pdf lerini bul oku beğenirsen al. Kitap alırken Amazon dan alabilirsin kampanyalar oluyor.

Pukiina

80+ Bronze
Veronika Ölmek istiyor :Bu kitapta Veronika adlı genç bir kızımız insanları yoğun gözlemler sonucunda bunalıma girmiş bir anlık intihar girişiminde bulunmuş ancak başarısız olup oradan akıl hastanesine yatırılışını ve buradan sonra gelişen ve değişen dünyasını anlatmaktadır. (Dünyaya daha farklı bakmayı öğretir zihin açar öneririm. Bir de dip not: Kitap okumaya başladıysan başlarda kasmadan günde 10 sayfa vs okuyarak dene zaman içerisinde alıştıkça sayıyı arttırabilir, böylelikle sıkılmazsın.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Bossurtucu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Factfulness : dünya hakkında yanılmamızın 10 nedeni, Adem'in laneti ( sıkıcı gelebilir), alışkanlıkların gücü, tek adam, tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer, Nietzsche ağladığında... Bu kitaplara bakabilirsin lakin önce tam olarak ne okumayı sevdiğini keşfet. Pdf lerini bul oku beğenirsen al. Kitap alırken Amazon dan alabilirsin kampanyalar oluyor.
Veronika Ölmek istiyor :Bu kitapta Veronika adlı genç bir kızımız insanları yoğun gözlemler sonucunda bunalıma girmiş bir anlık intihar girişiminde bulunmuş ancak başarısız olup oradan akıl hastanesine yatırılışını ve buradan sonra gelişen ve değişen dünyasını anlatmaktadır. (Dünyaya daha farklı bakmayı öğretir zihin açar öneririm. Bir de dip not: Kitap okumaya başladıysan başlarda kasmadan günde 10 sayfa vs okuyarak dene zaman içerisinde alıştıkça sayıyı arttırabilir, böylelikle sıkılmazsın.)
Teşekkür ederim sizlere bunları not edeceğim

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
tarih kitabı olarak Kristof Kolomb'un seyir esnasında yazdıklarının bir birleşimi olan "Seyir Defteri" Kitabını öneririm .
Ve eğer ilginiz varsa Güney Amerika tarihine "Yerlilerin Gözyaşları" Kitabına bakabilirsiniz.
"Hayvan Çiftliği" kitabını ise sistem eleştirisi olarak güzel sayılır.

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
844
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Yok hocam ben kitap okumak istiyorum dediğin gibi makale okudum ve video izledim lakin kitap okumayı deneyimlemek istiyorum
Madem eğitici öğretici ve tarihi kitaplar okumak istiyorsun al sana öneriler.

Hegel seçme parçalar
Hegel eserlerinden seçmeler
Küçük Panteon Alain Badiou
Eupalinos ve Öteki Söyleşimler Paul Valery
Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve Gerçekler HALİL İnalcık
Kemal Atatürk Medeni bilgiler kitabı
Totem ve Tabu - Hasan Ali Yücel Klasikler Sigmund Freud
Özellikle Hasan Ali Yücelin bütün kitaplarını tavsiye ederim Deha bir adam.
Bir Doktorun Kurtuluş Savaşı Hatıraları Muzaffer alatur.
Hüsrev Gerede'nin Anıları Kurtuluş Savaşı, Atatürk ve Devrimler

Kitaplarını tavsiye ederim. Boş boş kitaplar okunacağına bu tarz kitaplar okunabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Madem eğitici öğretici ve tarihi kitaplar okumak istiyorsun al sana öneriler.

Hegel seçme parçalar
Hegel eserlerinden seçmeler
Küçük Panteon Alain Badiou
Eupalinos ve Öteki Söyleşimler Paul Valery
Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve Gerçekler HALİL İnalcık
Kemal Atatürk Medeni bilgiler kitabı
Totem ve Tabu - Hasan Ali Yücel Klasikler Sigmund Freud
Özellikle Hasan Ali Yücelin bütün kitaplarını tavsiye ederim Deha bir adam.
Bir Doktorun Kurtuluş Savaşı Hatıraları Muzaffer alatur.
Hüsrev Gerede'nin Anıları Kurtuluş Savaşı, Atatürk ve Devrimler

Kitaplarını tavsiye ederim. Boş boş kitaplar okunacağına bu tarz kitaplar okunabilir.
Bu arada biraz ağır gelebilir ama Michel Foucault ve Jean Paul Sartre'nin kitaplarını öneririm.

Sartre Bulantı kitabından bir alıntı yapayım;

Önünde, ardında koca bir evren var. Ama bir gün gelecek, en son raftaki en son kitabın en son sayfasını da kapatırken: «Ya şimdi, şimdi ne yapacağım?» diyecek kendi kendine.

Son düzenleme:

Clayz

80+ Silver
hocam sacma sapan roman hıkaye yok su kadının yazdıgı hıkaye vs okumada onun dısında sıyaset gelısım felsefe ne okursan faydadır

CRØXY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,727
İsim
Muhammet Çağrı
Deneme okuyarak başlayabilirsin.

Top Bottom