Heryerden antep fıstığı fışkırıyor o yüzden öyle dedim. Hem antep fıstığı arttırıyorlar hemde indirim yapıyorlar. Bu çok süphe verici. Gıda Dedektifi bunun hakkında video yapmıştı.
Hocam o ürünler bir seferlik mahsul değil ki her zaman öyle bizim son 2 senedir tüm ürünlerimiz avrupa tarım kodeksine göre kat ve kat fazla pestisit , aflatoksin vs vs içeriyor. Devamlı süreğen bir durum yani bu aa o fıstıklar bitti tamam artık temiz , o domatesler bitti artık temiz gibi bir durum söz konusu değil yani. Bizim kanunlara göre atıyorum 100 birim normalken onlarda 60+ kabul edilemez risk içeriyor diye sınıflandırılıyor o yüzden durum bu.
Ha , gerçekten içeriyor mu , bu siyasi bir olay mı yoksa gerçekten bizimkiler onların kabul ettiği sınırın üstünde mi orasını bilemem.
Ben de şüpheleniyorum. Geçen aylarda da eti antep fıstıklıyı 40 tl ye satmışlardı bimde. Oysaki sütlü bile 40 tl ye satılıyordu. Antep fıstıklı 60 tl den fazlaydı normalde.
Üretim fazlasını stoktan çıkarmak için diyorsunuz. Bu adamlar geçen yıllardaki tecrübeleri ile ne kadar satılacağını bilmiyor mu? Niye bu kadar fazla üretsinler? Ucuz antepfıstığı mı geçti ellerine? Niye ucuz?