Neler Yeni

Newegg.Com Alışveriş Rehberi ve Gümrük İşlemleri (150 dolar üstü)

oguzhan34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Oğuzhan
Buraya ekleme yapayım monitör elime geçeli çok oldu vekaletname dışında hiçbir ücret çıkmadı

Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Murat Şahin
Güzel günlerde kullanın. Moralinizi bozmayın ama sanırım almış olduğunuz monitör şu an hepsiburadada 63500 TL. Resmi satıcı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Murat Kaya
newegg bölgelerden türkiye seçilmiyor. Gönderimi kapadılar mı bilen var mı

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
338
İsim
Talat
yakında burayada el atar bu devlet..

LoserIl

80+ Gold
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
1
yakında burayada el atar bu devlet..
ohooo çoktan attı zaten! Sınır kaç ay önce 30 euro'ya düşürüldü haberin yok mu ? Hiç geri kalırlar mı sanıyorsun hemen el attılar. ''Yurt içi alışveriş yapıp ülke ekonomisini geliştirmek'' için sınır koydular

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
338
İsim
Talat
ohooo çoktan attı zaten! Sınır kaç ay önce 30 euro'ya düşürüldü haberin yok mu ? Hiç geri kalırlar mı sanıyorsun hemen el attılar. ''Yurt içi alışveriş yapıp ülke ekonomisini geliştirmek'' için sınır koydular
Merhaba herkese,
Bildiğiniz gibi ülkemizde 150 USD üstü yurtdışı alışverişlerinde ürünler gümrük işlemlerine tabii oluyor. Bu rehberde Newegg'den nasıl alışveriş yapılır ve gümrük belgeleri nasıl doldurulur anlatacağım.

Newegg'den alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyim?
1. Öncelikle bölgeyi Türkiye ve para birimini TRY olarak seçin.
2. Ürünün satıcısı Newegg olmalı. (Sold and shipped by Newegg)
3. Ürün sayfasında gördüğünüz fiyatlar, gümrük vergileri dahil fiyatlardır. Yine de sepete atarak ödeme kısmında son fiyatı kontrol edin.
4. Kargonun ücretsiz olması için minimum sepet tutarı 4300 TL olmalı.
5. Tüm ürünlerde 30 gün iade süresi var.
6. Türkiye'deki garanti geçerliliğini, buradaki servisleri arayarak sorun. Tek bildiğim MSI Notebook'ların Türkiye'de geçerli. Diğerlerini bilmiyorum.

Siparişi verdikten sonra ne yapmalıyım?
1. Ürün DHL kargoya verilecek. Site üzerinden takip edilebiliyor.
2. Paket İstanbul'a geldiğinde hemen DHL'yi arayın ve "Newegg'den gelen paketim için gümrük işlemlerini başlatmak istiyorum." deyin.
3. Müşteri temsilcisi sizden mail adresinizi isteyecek. Verin ve gelecek maili bekleyin. En geç ertesi gün mail gelmiş oluyor.
4. Mail şu şekilde:

Mail'de istenen belgeleri nasıl doldurmalıyım?
1. Dolaylı Temsil Yetki Belgesi (Doldurulmuş örneği ekte mevcut. Telefonda Office Lens ile tarayıp PDF olarak yollayın.)
2. Gümrükleme Talimatı Belgesi (Doldurulmuş örneği ekte mevcut. Telefonda Office Lens ile tarayıp PDF olarak yollayın.)
3. Doğrudan ürüne yapılan ödemenin banka transfer ekran görüntüsü (Bankacılık uygulaması üzerinden ekran görüntüsü alıp yollayabilirsiniz.)
4. Ürün görselleri ve içerik bilgisi veya ürün linki (Bir word dosyasına aldığınız ürünlerin linklerini ve fotoğraflarını atıp yollayın.)
5. Kimlik Fotokopisi (Telefonla önlü arkalı fotoğraf çekip Word belgesine atıp yollayın.)

Belgeleri gönderdim. Şimdi ne yapmalıyım?
1. Hiç bişey. :) Ürünün eve teslim edilmesini bekleyin. Herhangi bir eksik olursa size mail ile veya arayarak dönüş yaparlar zaten.
2. Tüm sevkiyat ve gümrükleme işlemleri Newegg üzerinden veya DHL üzerinden takip edilebiliyor.

Ne kadar sürede teslim ediliyor? Ekstra ücret, vergi vb. çıkıyor mu?
1. 10 Nisanda sipariş verdim. 26 Nisanda teslim edildi. Arada Ramazan Bayramı da vardı. Ortalama 2 hafta diyebiliriz.
2. Ekstra ücret çıkmıyor. Newegg'de ne ödediyseniz o.

Sorularınız varsa alabilirim.
bölgeyi türkiye seciyorum error veriyor

klon3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Eren Eraz
Ama buradaki konu eski limit olan 150 üzerinde sipariş vermekti, yani bu konu aynı şekilde kullanılıp 30 üstü sipariş verilebilir diye anlıyorum ben.

Top Bottom