Neler Yeni

Nfs heat ara sahnelerde düşük fps sorunsalı

SenSeI01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Samet
Geçenlerde Steam indirimiyle NFS Heat aldım Ultra ayarlarda ölçeklendirmede Full'de 70-80 yer yer 90 FPS alıyorum. Oyun içerisinde hiçbir problem yok akıcı bir şekilde oyunu oynayıp yarış yapabiliyorum fakat garajda araç modifiyesinde yarış öncesi sahnelerde vb. durumlarda FPS 5-10 seviyesine kadar düşüyor. Bunun sebebi nedir? Arkadaşımda Gigabyte G5 MF laptop var aynı seviyelere o çıkardığında onda aynı durum yaşanmıyor. Çözümü nedir?

Sistemim.
RTX 3070 Ti.
Ryzen 5 5600.
B550 anakart.
16 GB RAM.

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
NFS ara sahneler oyun içi sahneler değil, daha önce developerların oyunu kaydedip cutsene videosu koymak için yaptıkları bir şey.
Senin ekran kartında bir sorun olmuyor.

Ara sahnede izlediğin 1080p 60 FPS video sadece :)

SenSeI01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
NFS ara sahneler oyun içi sahneler değil, daha önce developerların oyunu kaydedip cutsene videosu koymak için yaptıkları bir şey.
Senin ekran kartında bir sorun olmuyor.

Ara sahnede izlediğin 1080p 60 FPS video sadece :)
yarış öncesi gösterimler de buna dahil mi ve tek ara sahne değil garaja girdiğimde de aynı sorun oluyor fps yerlerde geziyor kasıyor

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
O zaman seninkisi sahne değişirken olan Texture yüklemeden kaynaklı bir durum.
Garaja girip çıkmadan önce, sadece senin arabanın göründüğü yükleme ekranında texture'lar yükleniyor. Gerekirse birkaç saniye uzun sürer ama FPS düşümü yaşamazsın.
Oyuna mod falan yükledin mi yoksa stok oyunda mı bu sorunu yaşıyorsun ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi forumları okudum da oyundan kaynaklı kronik bir durummuş. Forumlarda herkes senin gibi şikayet etmiş yarış başlamadan önce ve garajda olan FPS düşüşlerinden.
Valla ne yalan söyleyeyim ben hiç sıkıntı yaşamadım, oyun içi ayarlarımı da Geforce Experience uygulaması üzerinden otomatik ayarlattım.
Yarışlarda ve açık dünyada FPS düşmüyorsa çok sıkıntı etme, sisteminde sorun yok oyunun optimizasyonu sıkıntılıymış :D

Yardımcı video
Bu videoda oyuna ayar çekip CPU kullanımını sınırlandırmışlar. İstersen sende bir dene bunu

SenSeI01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman seninkisi sahne değişirken olan Texture yüklemeden kaynaklı bir durum.
Garaja girip çıkmadan önce, sadece senin arabanın göründüğü yükleme ekranında texture'lar yükleniyor. Gerekirse birkaç saniye uzun sürer ama FPS düşümü yaşamazsın.
Oyuna mod falan yükledin mi yoksa stok oyunda mı bu sorunu yaşıyorsun ?

Şimdi forumları okudum da oyundan kaynaklı kronik bir durummuş. Forumlarda herkes senin gibi şikayet etmiş yarış başlamadan önce ve garajda olan FPS düşüşlerinden.
Valla ne yalan söyleyeyim ben hiç sıkıntı yaşamadım, oyun içi ayarlarımı da Geforce Experience uygulaması üzerinden otomatik ayarlattım.
Yarışlarda ve açık dünyada FPS düşmüyorsa çok sıkıntı etme, sisteminde sorun yok oyunun optimizasyonu sıkıntılıymış :D

Yardımcı video
Bu videoda oyuna ayar çekip CPU kullanımını sınırlandırmışlar. İstersen sende bir dene bunu
evet oyun içerisinde bir sıkıntım yok gayet akışkan oyunda stock sadece deluxe edicion aldım o da yine steam üzerindendi optimizasyon sıkıntısı var diye düşündüm aynı durumu arkadaşım laptopunda yaşamayınca merak ettim benim sistemimde mi problem var diye

Top Bottom