Prmy
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 4
Call of Duty serisinin son oyunu olan Black Ops: Cold War oyunu bir haftalığına ücretsiz oynanabiliyor. 25 Şubat - 4 Mart arası olan süreçte oyunun Multiplayer ve Zombie modlarını deneyimleyebiliyorsunuz.
Bugün oyunu indirdim ve birkaç saat deneme fırsatı buldum... Şunu söyleyebilirim ki her dakikasından cidden zevk aldım.
Ben sadece Multiplayer modunu indirerek sadece 50 GB indirme yaptım. Zombi modunu yükleme ihtiyacı duymadım.
Call of Duty serisinin son oyunu olan Black Ops: Cold War oyunu bir haftalığına ücretsiz oynanabiliyor. 23 - 28 Nisan arası olan süreçte oyunun Multiplayer ve Zombie modlarını deneyimleyebiliyorsunuz.
Daha önce geçen sezonda ücretsiz oynamıştım ve şunu söyleyebilirim ki her dakikasından cidden zevk aldım.
Ben sadece Multiplayer modunu indirerek sadece 50 GB indirme yaptım. Zombi modunu yükleme ihtiyacı duymadım.
En son satın alarak oynadığım CoD oyunu Black Ops 1 olduğundan bu oyuna eski zamanın nostajik hisleriyle bakıyordum. Aradan geçen zamanda tabi ki seride büyük değişiklikler yapıldı.
Bu konuda da Black Ops Cold War'ı yer yer Black Ops 1 ile yer yer de Modern Warfare 2019 ve Warzone ile karşılaştıracağım.
Gerek 6v6 Nuketown gerek 2v2 oynadığım haritaların hepsinde çok eğlendim.
Oynanış konusunda ise hareket hızı MW Warzone'a göre biraz daha hızlı hızlandırılmış. Daha dinamik bir şekilde oynamanıza imkan tanıyor. CoD Modern Warfare Remastered'daki gibi pusu yapma ihtiyacı duymuyorsunuz. Yapanlarla da çok karşılaşmıyorsunuz. Haritalar MW 2019'a göre genel olarak daha küçük veya büyük ama az karmaşık bu da daha hareketli bir oyun temposu sağlıyor.
Silah kişiselleştirme konusunda ise Warzone'un getirdiği Gunsmith mekaniği devam ediyor. Her silaha eski CoD'lerin aksine 5 adet eklenti takabiliyorsunuz. Bu da silah kullanımına daha fazla çeşitlilik katıyor. Oyunda Warzone'dan sonra kaldırılan bazı mekanikler de var. Örneğin silahı bir nesneye dayama mekaniği kaldırılmış, Warzone'da da benim pek kullanmadığım bir mekanikti zaten... Onun dışında çift aşamalı hızlı koşudan tek aşamalıya geri dönülmüş, bunu da normal görüyorum çünkü Warzone geniş haritaya sahip bir Battle Royale moduna sahipti. CoD BO:CW da ise böyle geniş haritalar, gidilmesi gereken uzun mesafeler bulunmuyor...
Eski CoD oyunlarının aksine MW 2019 ve sonrasındaki oyunlarda ilk kurşunu yedikten sonra bile bir şansınız oluyor. Eski oyunlarda ilk vuruştan sonra neredeyse nişan alamaz hale geliyordunuz ve bu da üzerinize ilk ateş açan düşmana büyük bir avantaj sağlıyordu. Yeni nesil oyunlarda ise bu durumun daha dengeli olması çok hoş... Kurşun yedikten sonra sarsılma mekaniği olan "flinch" artık neredeyse tamamen görsel, aiminizi neredeyse hiç bozmuyor.
Black Ops 1'de Nuketown'da eskiden 15-20 kill ile tamamladığım maçları hatırlıyorum. Şuan oynadığımda ise 10'u geçmek bile çok zor geliyordu... Cold War'da ise Nuketown'da 60 kill ile bir maç bitirdim. Bunda az önce bahsettiğim mekaniğin hafifletilmiş olması büyük bir etken. Black Ops 1 custom sunuculardakinin aksine 8v8 yerine 6v6 olması da Nuketown gibi küçük haritalar için çok daha iyi olmuş. Black Ops 1'deki 16 kişilik sunuculardakinin aksine istediğiniz A noktasından B noktasına ölümüne taranmadan ulaşabiliyorsunuz genelde. Küçük haritalarda oluşan kaos ortamı biraz daha dengelenmiş, böylesi de iyi olmuş.
Genel olarak eski hem eski CoD oyunlarına hem de yeni CoD oyunlarına göre yapılan değişikliklerden oldukça memnun kaldım. Oynadığım süre boyunca keyifli vakit geçirdim.
Oyunu satın almayı düşünenler için de çok iyi bir fırsat... Hem oyunu bizzat deneyimlemek hem de 9 Mart'a kadar Black Ops Cold War %35 indirimde. (60€ yerine 39€)
Multiplayer savaş oyunları seven herkesin en azından denemesini kesinlikle öneririm.
Şuanki kurdan dolayı fiyatlar maalesef oldukça yüksek. Ancak çift hesap kullanmaktan çekinmeyenler için VPN ile Amerika-Rusya'dan daha uygun fiyatlı alma imkanları mevcut. Ciddi almayı düşünenlerin bu konuyu araştırmasını öneririm.
Bundan sonraki kısımda ise en sevdiğim harita olan Nuketown'dan Black Ops 1 ve Black Ops Cold War ekran fotoğrafları bulunduracağım...
İlk oyunun haritası 1950 lerde bir Nükleer Test alanıyken Cold War'ın Nuketown'u 1984 yılında geçiyor. İlk Nuketown'un birebir yeniden inşaa edilen hali olan bu kasaba ilk Nuketown'un patlatılmasından sonra geçiyor. Hatta Cold War'da ilk Nuketown olan bölgeyi uzaklarda derin bir çukur olarak görebiliyorsunuz. Nuketown 84' insanlar oraya ulaştıkları ve keşmetmek için gelmeleri sonrası zarar görmüş ve grafitiler ile kaplanmış bir Nuketown ile karşı karşıyayız.
Son düzenleme: