No Keyboard Dectected Hatası

cgtyonl

80+
Reaksiyon skoru
3
IMG_20230820_153229.jpg

klavye tespit edilemedi diyo
Evet klavye pcye takılı fakat böyle bir hata alıyorum. Hatta farklı farklı portlara takıp denedim ama sonuç yine aynı. Aslında sorun şöyle klavyenin tuşlarına hiç basılmazsa eğer aktif hale gelmiyor ancak tuşlardan birisine ya da birkaç tanesine rastgele basınca aktif hale geliyor. Normalde tuşlara basmasam bile aktif hale gelmesi gerekiyor. klavyeyi kullanmaya başladığım ilk iki gün normal bir şekilde kullanıyordum. Daha sonrasında pc ye format attıktan sonra böyle bir sorun oldu ve düzelmesi için 2-3 defa format attım ama sorun çözülmedi. Kullanmış olduğum klavyenin adı Gameboster G 918. Abdullah'ın incelemiş olduğu klavye, youtubede görüp beğenip aldım. Hatta pc açılınca klavyede aktif hale gelince ayıgt algılandı sesi geliyor ve aygıt yöneticisine baktığımda 2 adet HID klavye aygıtı gözüküyor normalde bir adet olması gerekiyor. Bunda bir sorun var diyerek eski klavyem olan corsair k55'i taktığımda aygıt yöneticisinde 1 adet aygıt gözüküyor ve klavye algılanamadı hatasıda almıyorum. Sorunun klavyede olduğunu düşünüyorum.
Post automatically merged:

Pc yi açmadan önce klavyeyi kasaya bağlarsanız düzelir klavye algılanamadı diyor
:) PC'de klavyem takılı, klavye adı Gameboster G918. Her usb portunu denedim ama sorunu çözemiyorum. klavye ancak tuşlarına basınca çalışıyor ve pc açıldıktan sonra aygıt algılandı diyor ama hiçbir tuşuna basmazsam eğer klavye algılanmıyor. Pc'yi kapatınca klavyenin renkleri kapanırsa eğer aynı hatayı alıyorum ama pcyi kullanıp tuşlar aktif halde pc yi yeniden başlatınca böyle bir hata ekranı gelmiyor normal bir şekilde windows açılıyor.

Geri