Neler Yeni

NOCTUA NH-D15 Hakkında

fatjh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Fatih ÜNAL
Merhabalar bir sorum olacak suan ryzen7 3700x i wraith prism soğutucusu ile kullanıyorum. Tüm çekirdekleri 4.25 mhz e ai suite3 5-way optimization üzerinden sabitledim.Fakat full yük altında 75 derecelere dayandığından daha fazla frekans yükselmedi. Soğutucuyu değiştirmek istiyorum. Normalde h100i rgb platinium alacaktım fakat noctuanın fanları aklımı çeliyor. https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10773 soğutucusu ile
2x https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9615 fanını kullanmayı düşünüyorum. Daha önce bu kombinasyonu kullananlardan tavsiye veya çeşitli önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Muhammed Ali
NH-D15'in kendi fanlarını mı sevmediniz? Chromax NH-D15'in soğutamadığı bir işlemci yok bilginiz olsun. 32Core ve üstüne gelindiğinde doğal olarak yetersiz kalabilyor OC karşısında ancak 3960X'e bile yetebilen bir soğutucu.

Ayrıca soğutucu seçerken kasanızın durumuna dikkat ediniz. Yüksekliği ve ağırlığı size sorun çıkarıp çıkarmayacağını kontrol ediniz. Bence bu kadar masrafa gerek yok ama bütçe rahatsa tabi ki en iyisini alabilirsiniz. 200W'a kadar Freezer 34 DUO yeterli rahatlıkla.

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
Bence üst seviye bir soğutucu, çoğu 240mm sıvı soğutucuya rakip. Normal fanları bence yeterli olacaktır neden değişmek istiyorsunuz?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,367
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Soğutucu taş gibi, fanını değiştirmeye gerek yok derim.

fatjh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Fatih ÜNAL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fanları değiştirmek isteme sebebim 1.si soğutucunun boyutu tam kasam ile denk gelecek şekilde fanlı yükseklik 165mm ve kasam maks 165mm destekliyor. Ayrıca ramlerim düşük profilli olmadığı için değme yapar mı diye bir çekincem oluştu çünkü fanı yukarı kaydıma gibi bir opsiyonum olmayacak. https://noctua.at/en/nh-d15-chromax-black/specification

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yusuf Kenan Doğan
Merhabalar bir sorum olacak suan ryzen7 3700x i wraith prism soğutucusu ile kullanıyorum. Tüm çekirdekleri 4.25 mhz e ai suite3 5-way optimization üzerinden sabitledim.Fakat full yük altında 75 derecelere dayandığından daha fazla frekans yükselmedi. Soğutucuyu değiştirmek istiyorum. Normalde h100i RGB platinium alacaktım fakat noctuanın fanları aklımı çeliyor. https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10773 soğutucusu ile
2x https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9615 fanını kullanmayı düşünüyorum. Daha önce bu kombinasyonu kullananlardan tavsiye veya çeşitli önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
corsair A500 ve yahut Corsair CW-9060040-WW H100x High Performance Sıvı İşlemci Soğutucusu,
Corsair CW-9060036-WW İşlemci Sıvı Soğutucusu. Bu üçünden birinin kasana uyacağını düşünüyorum. Almak istediğin değerleri bunlarla ulaşırsın ayrıca teknik destek bulmakta zorlanmazsın.Ayrıca wraith prism'i satacak olursan ilgileniyorum

fatjh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Fatih ÜNAL
Wraith prismi satmayı düşünüyorum fakat soğutma güncellememi haziran ayı içerisinde yapacağım o zaman halen ilgileniyor olursanız size ulaşırım prism hakkında.
Hava soğutma almak istememin sebebi kasamın üst panelde 280mm desteklememesi ön panele radyatörde takmak istemiyorum.Fakat önerilere açığım corsairin h100i pro xt modeli aklımı çelmekte noctuanın sessizliğide cezbediyor. Daha farklı bir + - durumu varsa fikrim değişebilir.Görüntü benim açımdan pek önemli değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yusuf Kenan Doğan
Wraith prismi satmayı düşünüyorum fakat soğutma güncellememi haziran ayı içerisinde yapacağım o zaman halen ilgileniyor olursanız size ulaşırım prism hakkında.
Hava soğutma almak istememin sebebi kasamın üst panelde 280mm desteklememesi ön panele radyatörde takmak istemiyorum.Fakat önerilere açığım corsairin h100i pro xt modeli aklımı çelmekte noctuanın sessizliğide cezbediyor. Daha farklı bir + - durumu varsa fikrim değişebilir.Görüntü benim açımdan pek önemli değil.
baktığımda kasa üstün 260 mm olduğu için 140 mm radyatörleri destekleğecektir. Haricinde zero frozer yada fan boost modunda sürekli kullanmazsan ses senin için bir problem olmaz. Açık söylemek gerekirse 2015'in sanarsın jet motoru fanı gibi olan modellerinden kalmadı. Orda kanatçık şekli çok önemli ve markalar neredeyse artık birebir benzerlikte fan kanatçığı kullanıyor

fatjh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Fatih ÜNAL
Kasanın üstü ne yazıkki 2x140mm fan destekliyor fakat radyatör işin içerisine girdiğinde mosfet soğutucularına temas ediyor. oyüzden 240mm maks alabileceğim aio boyutu.

Top Bottom