Neler Yeni

notepad.exe virüsü ram ve işlemci kullanımı

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mertmert5858
ss.png
Not Defteri veya notepad.exe virüsü var ve görev yöneticisinden dosya konumundan silmeme rağmen yine çalışıyor(eski yerinde yok silindi). Virüs programları işe yaramıyor. Ayrıca appdata>roaming içinde "OpenSSL" adlı dosyanın içinde tor.exe ve dosyaları var ve her sildiğimde bilgisayarı kapatıp açınca yeniden geliyor. Görev yöneticisini açınca program yok oluyor (açılmıyor görev yöneticisi açık olduğu sürece) anca öyle silebiliyorum "OpenSSL" adlı dosyayı. Yoksa arkaplanda açık vs diyor. Bundan önce de bunun Hesap Makinesi versiyonu vardı o nasıl gitti hatırlamıyorum açıkçası. Not: Bilgisayara 1 senedir format atmadım torrent kullanıyordum yeni sildim ve windowsu ilk kurduğumda kmspico kullanmıştım. Çözüm önerileriniz varsa ben ve bu sorunu yaşayan arkadaşlar için çok mutlu oluruz.

Ekler

• asdasd.png
    asdasd.png
    25.5 KB · Hit: 50

SELTAED

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Süleyman Yıldırım
Alıntıyı görüntüle Not Defteri veya notepad.exe virüsü var ve görev yöneticisinden dosya konumundan silmeme rağmen yine çalışıyor(eski yerinde yok silindi). Virüs programları işe yaramıyor. Ayrıca appdata>roaming içinde "OpenSSL" adlı dosyanın içinde tor.exe ve dosyaları var ve her sildiğimde bilgisayarı kapatıp açınca yeniden geliyor. Görev yöneticisini açınca program yok oluyor (açılmıyor görev yöneticisi açık olduğu sürece) anca öyle silebiliyorum "OpenSSL" adlı dosyayı. Yoksa arkaplanda açık vs diyor. Bundan önce de bunun Hesap Makinesi versiyonu vardı o nasıl gitti hatırlamıyorum açıkçası. Not: Bilgisayara 1 senedir format atmadım torrent kullanıyordum yeni sildim ve windowsu ilk kurduğumda kmspico kullanmıştım. Çözüm önerileriniz varsa ben ve bu sorunu yaşayan arkadaşlar için çok mutlu oluruz.
bildiğim kadarıyla tarih yüklü bir virüs nasıl kurtulacağını bilmiyorum ama güçlü bir virüs olduğunu biliyorum

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Alıntıyı görüntüle Not Defteri veya notepad.exe virüsü var ve görev yöneticisinden dosya konumundan silmeme rağmen yine çalışıyor(eski yerinde yok silindi). Virüs programları işe yaramıyor. Ayrıca appdata>roaming içinde "OpenSSL" adlı dosyanın içinde tor.exe ve dosyaları var ve her sildiğimde bilgisayarı kapatıp açınca yeniden geliyor. Görev yöneticisini açınca program yok oluyor (açılmıyor görev yöneticisi açık olduğu sürece) anca öyle silebiliyorum "OpenSSL" adlı dosyayı. Yoksa arkaplanda açık vs diyor. Bundan önce de bunun Hesap Makinesi versiyonu vardı o nasıl gitti hatırlamıyorum açıkçası. Not: Bilgisayara 1 senedir format atmadım torrent kullanıyordum yeni sildim ve windowsu ilk kurduğumda kmspico kullanmıştım. Çözüm önerileriniz varsa ben ve bu sorunu yaşayan arkadaşlar için çok mutlu oluruz.
3. parti bir program yerine Görev Yöneticisi'nden detaylı görünümü açıp ekran fotoğrafı gönderir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mertmert5858
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3. parti bir program yerine Görev Yöneticisi'nden detaylı görünümü açıp ekran fotoğrafı gönderir misiniz?
Dediğim gibi. Görev yöneticisini açtığım anda virüs ortadan yok oluyor ram ve cpu kullanımı azalıyor. Bundan dolayı dosya konumunu göremiyorum. Önceden görev yöneticisini açtığımda kapanmıyordu dosya konumu ise "c/windows"daydı. Onu asla silemiyordum unlocker diye bir programla silmiştim. Not : Şuanlık 2 gündür virüsü göremiyorum. AppData'da da OpenSSL yani tor.exe oluşmadı.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Dediğim gibi. Görev yöneticisini açtığım anda virüs ortadan yok oluyor ram ve cpu kullanımı azalıyor. Bundan dolayı dosya konumunu göremiyorum. Önceden görev yöneticisini açtığımda kapanmıyordu dosya konumu ise "c/windows"daydı. Onu asla silemiyordum unlocker diye bir programla silmiştim. Not : Şuanlık 2 gündür virüsü göremiyorum. AppData'da da OpenSSL yani tor.exe oluşmadı.
Geri geldiğinde Process Explorer ile dosya konumunu atınız.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Process Exploreri açtığım anda kapanıyor.
Process Explorer'ı yakalaması çok ilginç. Farbar Recovery Scan Tool ile rapor oluşturup yollayınız (Google'da rehberini ararsanız ilk başta rehberleri çıkar)

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mertmert5858
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaspersky Antivirüs ile bilgisayarımı tarattığımda trojan içeren bazı regedit dosyalarını gördüm. Bu konuda Kaspersky'ı tebrik ediyorum. Hiçbir programın bulamadığı vir sürü virüsü buldu ve sildi. Temizleme işlemini yaptıktan sonra 3 gündür görünürde virüs arkaplanda çalışmıyor ram ve işlemci kullanımım normal seviyelerde. AppData'da hala OpenSSL'in içinde tor.exe dosyayı oluşuyor ama arkaplanda çalışmıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,763
Üyeler
167,714
Son üye
mchdsbh
Top Bottom