Neler Yeni

NOTER ÜCRETLERİ NE KADAR BİLGİSİ OLAN VAR MI?

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
742
İsim
Furkan
Ev alırken veya satarken noter ücretleri ne kadar oluyor bilgisi olan var mı?

azel42

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Abdullah Topçu
Merhaba. Noter çalışanıyım, şöyleki tapuda yapacağınız satış için sallıyorum 30bin toplam harç ödemeniz gerekiyorsa noterde bu işlem için 30bin harç +ekstra olarak rayiç bedele göre sistem tarafından otomatik belirlenen 30bine kadar (üst sınırı tam hatırlamıyorum) bir noter sözleşme masrafı ödüyorsunuz. Ve bu işleminiz notere geldim sıramı aldım arabamı sattım gibi olmuyor. Sistem üzerinden başvuru yapılıyor. Bu başvurunuzu noter inceleyip size eğer her şey uygunsa bir gün tayin ediyor. Yani analayacağınız pek noterlik şuanda halk tarafından tercih edilmiyor. İyi akşamlar.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
742
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba. Noter çalışanıyım, şöyleki tapuda yapacağınız satış için sallıyorum 30bin toplam harç ödemeniz gerekiyorsa noterde bu işlem için 30bin harç +ekstra olarak rayiç bedele göre sistem tarafından otomatik belirlenen 30bine kadar (üst sınırı tam hatırlamıyorum) bir noter sözleşme masrafı ödüyorsunuz. Ve bu işleminiz notere geldim sıramı aldım arabamı sattım gibi olmuyor. Sistem üzerinden başvuru yapılıyor. Bu başvurunuzu noter inceleyip size eğer her şey uygunsa bir gün tayin ediyor. Yani analayacağınız pek noterlik şuanda halk tarafından tercih edilmiyor. İyi akşamlar.
Hocam valla tam anlamadım ama örnek veriyorum 1.5 milyonluk bir ev için toplam ne kadar ücret çıkar ev için

azel42

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Abdullah Topçu
İşin kötü yanı ücretleri biz hesaplamıyoruz. Hepsi başvuru sonrası telefonunuza sistem tarafından mesaj ile iletiliyor. Bu ücretleri görebildiğimiz veya hesaplayabildiğimiz bir ekranımız malesef bulunmuyor.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
742
İsim
Furkan
İşin kötü yanı ücretleri biz hesaplamıyoruz. Hepsi başvuru sonrası telefonunuza sistem tarafından mesaj ile iletiliyor. Bu ücretleri görebildiğimiz veya hesaplayabildiğimiz bir ekranımız malesef bulunmuyor.
Anladım hocam teşekkür ederim

eneskaya6

80+ Silver
IMG_3599.jpeg

tapu devrinde devletin aldığı %2 vergi var. Daire satis bedeli üzerinden %2 alıcı % satıcı ödüyor anlasmaniza bağlı olarak sadece alıcı da ödeyebilir.

1.5M satıs bedeli derseniz 30bin siz 30bin alıcının ödemesi gereken toplamda 60bin tl vergi cikiyor

azel42

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Abdullah Topçu
Noterlerin Tapu gibi bir ekranı yok ayrıca bu hususta noter yada noter çalışanları eğitilmedi. Dolayısıyla bilgimiz bulunmuyor. Tapuya telefonla soru sormanızda fayda var.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
742
İsim
Furkan
Alıntıyı görüntüle
tapu devrinde devletin aldığı %2 vergi var. Daire satis bedeli üzerinden %2 alıcı % satıcı ödüyor anlasmaniza bağlı olarak sadece alıcı da ödeyebilir.

1.5M satıs bedeli derseniz 30bin siz 30bin alıcının ödemesi gereken toplamda 60bin tl vergi cikiyor
kooperatiften alırkende mi öyle acaba

Top Bottom