Neler Yeni

Nükleer Santraller hakkında ki düşünceleriniz neler?

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Bence fazla çevre dostu olmayan bir şey.
Bir çok enerji türüne göre daha iyi ama çok fazla atık üretiyor.
Şu anda yapılmakta olan Akkuyu Nükleer Santralinin çevresinden oturan kişiler bundan rahatsız. Nükleer Santral deyince bir çok kişinin aklına nükleer kazalar geliyor.
Ama Santral doğru şekilde yönetilirse sorun olacağını düşünmüyorum, o santral 9 büyüklüğünde ki bir depreme dayanıklı zaten.
Oluşan atıkların %80'ini dönüştürüp tekrar kullanabileceklerini duydum.

Nükleer Santral deyince su kaçıran bozuk bir musluk gibi, her yere radyasyon yayan bir canavar olarak görülmesi bence yanlış.
Kardeşim bile nükleer santral kelimesini duyunca onu patlamaya hazır bir bombaya benzetiyor.

Bütün santraller Pripyat şehrinde ki Çernobil reaktörüne benzetiliyor.

Sizin düşünceleriniz neler?

Vartex

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,766
İsim
Mehmet
Nükleer Santral + sı
-Bir nükleer santralden yüksek rakamlarda elektrik enerjisi elde edilebilir.
-Nükleer güç üretimi diğer kömür, doğal gaz veya petrol kullanarak elektrik üreten teknolojilere göre çok daha az miktarda karbondioksit salınıma neden olur. Yani nükleer santrallerin sera gazı emisyonları daha az olduğundan küresel ısınmayı hızlandırıcı etkileri daha düşüktür.
-Nükleer enerji teknolojisi hazır bir teknolojidir ve geliştirilme aşamasını bitirmiştir.
Enerjide dış bağımlılığımız azalta bilir.
(Ve daha fazlası)
Nükleer Santral - si
Nükleer santrallerin ürettiği nükleer atıkların ne yapılması gerektiği halen bir soru işaretidir. Çok tehlikeli olan bu atıklar dikkatli bir şekilde saklanmalıdır.
-Yüksek güvenlik standartlarına rağmen nükleer enerji halen çok riskli bir teknolojidir. Japonya`da olduğu gibi kazalar halen olabilmektedir. %100 güvenli bir nükleer santral bulunmamaktadır. Nükleer santrallerde meydana gelen kazaların ise sonuçları hem doğa hem de insanoğlu için çok yıkıcı olmaktadır.
- Kısa sürede bir nükleer santral inşaa etmek mümkün değildir.
(Ve daha fazlası)
Şahsen bence açılmaması gereken bir şey (Kişiden kişiye değişe bilir) çünkü herhangi bir felaket te koskoca şehir yok olabilir aranızda illaki Chernobyl olayını bilen kişiler vardır.

SeastoreKing

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Ahmet Erboz
Nükleer santraller sadece atık olarak su buharı çıkarır. Nükleer enerji suyu ısıtarak buharlaştırır ve buhar gücü ile türbinler dönerek elektrik üretir. Bacalarından sadece su buharı çıkar.

abdmtlcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Abdullah
akkuyu da ki santralde İstabul'un elektrik ihtiyacını karşıliyacak kadar üretim yapılacak ayrıca çevreye de zararı niye bu kadar karşı çıkan var anlamadım

Vartex

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,766
İsim
Mehmet
akkuyu da ki santralde İstabul'un elektrik ihtiyacını karşıliyacak kadar üretim yapılacak ayrıca çevreye de zararı niye bu kadar karşı çıkan var anlamadım
Hocam çok tehlikeli her hangi bir kazada kurulu olduğu bölgeye çok fazla zarar verebilir.
Chernobyl belgeseli izlerseniz dediklerimi anlarsınız.

abdmtlcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Abdullah
Hocam çok tehlikeli her hangi bir kazada kurulu olduğu bölgeye çok fazla zarar verebilir.
Chernobyl belgeseli izlerseniz dediklerimi anlarsınız.
haklısınız çok tehlikeli ama bizim de artık modern ve çevre dostu enerji üretmemiz gerekli

Vartex

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,766
İsim
Mehmet
haklısınız çok tehlikeli ama bizim de artık modern ve çevre dostu enerji üretmemiz gerekli
Çevre dostu olan enerji:
  • Güneş Enerjisi
  • Jeotermal Enerji
  • Su Enerjisi
  • Rüzgar Enerjisi

Batuhan Akbaş

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,671
İsim
Scarlotte
Gerekli tüm önlemler alındığında çevreye zehirli gaz çıkışı olmadığı için çevreye zararı da olmuyor. Şahsen ben ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

abdmtlcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Abdullah
Çevre dostu olan enerji:
  • Güneş Enerjisi
  • Jeotermal Enerji
  • Su Enerjisi
  • Rüzgar Enerjisi
yine haklısın ama Fransa elektriğinin yaklaşık %72’sini, Ukrayna %55’ini, Belçika %50’sini, İsveç %40’ını, Güney Kore %27’sini, Avrupa Birliği % 30 ve ABD %20’sini nükleer enerjiden karşılamakta tüm gelişmiş ülkeler kullanmakta Fransa elektriğinin %72sini nükleer santralle karşılıyorsa tüm ülke kiriçinde olmalıydı
evet atık maddeler ortaya çıkıyor ama onlar doğa olduğu gibi bırakılmayacak

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Bence fazla çevre dostu olmayan bir şey.
Bir çok enerji türüne göre daha iyi ama çok fazla atık üretiyor.
Şu anda yapılmakta olan Akkuyu Nükleer Santralinin çevresinden oturan kişiler bundan rahatsız. Nükleer Santral deyince bir çok kişinin aklına nükleer kazalar geliyor.
Ama Santral doğru şekilde yönetilirse sorun olacağını düşünmüyorum, o santral 9 büyüklüğünde ki bir depreme dayanıklı zaten.
Oluşan atıkların %80'ini dönüştürüp tekrar kullanabileceklerini duydum.

Nükleer Santral deyince su kaçıran bozuk bir musluk gibi, her yere radyasyon yayan bir canavar olarak görülmesi bence yanlış.
Kardeşim bile nükleer santral kelimesini duyunca onu patlamaya hazır bir bombaya benzetiyor.

Bütün santraller Pripyat şehrinde ki Çernobil reaktörüne benzetiliyor.

Sizin düşünceleriniz neler?
Benceli konuşmak yerine kanıtlar ve belgeler ile konuşun.

Nükleer santraller çevre dostudur.
Ortaya çıkan radyoaktif atık güvenli bir şekilde saklanırsa sıkıntısı yok( dünyadaki bir çok ülke güvenli bir şekilde saklıyor)

Tarihte olan nükleer kazalar durup sebepsiz yere olmadı. Japonya daki 2011 yılında tsunami yüzünden oldu. İlkin deprem şebeke elektik hattını kopardı sonra dizel jeneratörler ile reaktör soğuturmaya başlandı bunun üzerine çok şiddetli tsunami oldu ve dizel jeneratörler de gitti. Bu sefer de bataryadaki enerji ile soğurtmaya başlandı ancak enerji bitince reaktörler ısındı patladı ama çok fazla radyasyon sızıntısı olmadı.

Çernobil olayı ise çok saçma bir karar yüzünden tüm güvenlik önlemleri kapatıldı sonra yapılan bir hata ile infilak etti. Ciddi radyasyon sızdı.
Çernobil nükleer santral ise ilkel bir santraldi. Şimdi çok daha gelişmiş güvenlik önlemlerine sahip 437 santral var.

Nükleer enerji santralin etrafında oturan insanlar radyasyona aşırı maruz kalmıyor.
İnsan vücudu da radyasyon yayar, nükleer santral ise bu değerin 1/10 kadar radyasyon yayar.

Tek sorun artık maddeler kalıyor. Bunun içinde bilim adamları çalışıyor.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Benceli konuşmak yerine kanıtlar ve belgeler ile konuşun.

Nükleer santraller çevre dostudur.
Ortaya çıkan radyoaktif atık güvenli bir şekilde saklanırsa sıkıntısı yok( dünyadaki bir çok ülke güvenli bir şekilde saklıyor)

Tarihte olan nükleer kazalar durup sebepsiz yere olmadı. Japonya daki 2011 yılında tsunami yüzünden oldu. İlkin deprem şebeke elektik hattını kopardı sonra dizel jeneratörler ile reaktör soğuturmaya başlandı bunun üzerine çok şiddetli tsunami oldu ve dizel jeneratörler de gitti. Bu sefer de bataryadaki enerji ile soğurtmaya başlandı ancak enerji bitince reaktörler ısındı patladı ama çok fazla radyasyon sızıntısı olmadı.

Çernobil olayı ise çok saçma bir karar yüzünden tüm güvenlik önlemleri kapatıldı sonra yapılan bir hata ile infilak etti. Ciddi radyasyon sızdı.
Çernobil nükleer santral ise ilkel bir santraldi. Şimdi çok daha gelişmiş güvenlik önlemlerine sahip 437 santral var.

Nükleer enerji santralin etrafında oturan insanlar radyasyona aşırı maruz kalmıyor.
İnsan vücudu da radyasyon yayar, nükleer santral ise bu değerin 1/10 kadar radyasyon yayar.

Tek sorun artık maddeler kalıyor. Bunun içinde bilim adamları çalışıyor.
Benim de düşündüğüm tek şey artık maddeler işte
bir çok enerji türünden daha iyi ama atıklar çok fazla

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler