NVIDIA SUNUCU RAM DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ RAM FİYATLARI ETKİLENECEK

thepublicman

80+ Gold
Reaksiyon skoru
6,121
Habere göre DDR5 Ram yerine LPDDR ile değiştirme kararı almış maliyetler arttırdığı için

DDR5 ramlerin fiyatlarında dengelenme görebiliriz. LPDDR ramlerde ise tam tersi fiyat artışı başlar

Özet: Nvidia, yapay zeka sunucularında güç tüketimini azaltmak amacıyla DDR5 yerine akıllı telefonlarda kullanılan düşük güç tüketimli LPDDR belleğe geçiş yapıyor.

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    53.2 KB · Hit: 30
Haber doğruysa telefon tablet vb gibi cihazlarda fiyatlar ciddi artacak. NVIDIA baya sağlam stok çekiyor
poco x6 pro ile beni uzun bir serüven bekliyor demek :D. 2 tanede kırık telefon vardı atmayı düşünüyordum saklamak en mantıklısı oldu nerde lazım olacağı belli olmaz bu saatten sonra

e ben daha sabah güncel fiyatlardan ddr5 ram aldım geri düşer mi ki ? hiç iptal edemem uğraşmaya değmez pahalıdan aldıysam aldım bu nedir ya bi aşağı bir yukarı daha birde telefon alıcaktık hayal olucak telefon almak.

e ben daha sabah güncel fiyatlardan ddr5 ram aldım geri düşer mi ki ? hiç iptal edemem uğraşmaya değmez pahalıdan aldıysam aldım bu nedir ya bi aşağı bir yukarı daha birde telefon alıcaktık hayal olucak telefon almak.
elini çabuk tut hocam :D

Çip sıkıntısı halen devam ediyor yakın zamanda fiyatlar düşmez bu haber önemli ama artışı bir nebze azaltabilir dengeletebilir. Bir de Türkiye'de yaşıyoruz düşse dahi stok yok isteyen istediği fiyatı yazıyor şuan

bence düşük profil felan olduğu için değil de ddr5 ram kalmadığı için lpddr a geçmeye karar verdiler ddr5 stoğu sıfırlanınca çünkü alıcak ram kalmadı ortada ne var ne yok aldılar

bence düşük profil felan olduğu için değil de ddr5 ram kalmadığı için lpddr a geçmeye karar verdiler ddr5 stoğu sıfırlanınca çünkü alıcak ram kalmadı ortada ne var ne yok aldılar
teknolojik anlamda son yatırımları yapalım bu saatten sonra hep yokuş aşşağı gibi görünüyor durum lar.
türkiyede olduğumuzuda hesaba katarsak dünya geneline göre daha büyük bir sorun la karşı karşıyayız :D

tam olarak öyle bence de
ki yüksek ihtimal zaten bunu çok önceden planlamışlardı bütün stoğu bitirdikten sonra enerji maliyetini düşürmek için lpddr geçme mazeretini uydurmayı

teknolojik anlamda son yatırımları yapalım bu saatten sonra hep yokuş aşşağı gibi görünüyor durum lar.
türkiyede olduğumuzuda hesaba katarsak dünya geneline göre daha büyük bir sorun la karşı karşıyayız :D
Birkaç aya yapay zeka yatırım balonları patlayacak ve piyasalarda ciddi değişimler olacak diye düşünüyorum. Bu haber biraz da onun habercisi gibi geldi bana (yatırım tavsiyesi değildir)

Geri