Neler Yeni

NVMe m2 SSD bios görüyor disk yönetimi görmüyor. aygıt yok hatası veriyor

fatih_hfz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
fatih said
Lenovo gaming ideapad bir cihazım var içinde 2 adet nvme m2ssd portu var .bende ek 1tb m2ssd aldım ve taktım ilk açılışda bilgisayar görüyor.ikinci kez açılıdığında artık böyle bir cihaz yoktur diyor .disk yönetiminden yenile diyince cihaz kayboluyor. tak çıkar yapınca disk bazen tekrar görünebiliyor ama bilgisayar kullanılamıyor. sadece yeni diski takıp temiz kurulum yapmayı denediğimde is kurulumun sonuna doğru bilgisayar yeniden başlatılmalı deyip sonrada mavi ekran geliyor(sadece mavi) .Disk bozuk diye düşünüp iade ettim yenisiyle birebir aynı sıkıntıyı yaşıyorum.kafayı yiyeceğim Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler

tunahanselcuk61

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Tunahan Selçuk
Lenovo gaming ideapad bir cihazım var içinde 2 adet nvme m2ssd portu var .bende ek 1tb m2ssd aldım ve taktım ilk açılışda bilgisayar görüyor.ikinci kez açılıdığında artık böyle bir cihaz yoktur diyor .disk yönetiminden yenile diyince cihaz kayboluyor. tak çıkar yapınca disk bazen tekrar görünebiliyor ama bilgisayar kullanılamıyor. sadece yeni diski takıp temiz kurulum yapmayı denediğimde is kurulumun sonuna doğru bilgisayar yeniden başlatılmalı deyip sonrada mavi ekran geliyor(sadece mavi) .Disk bozuk diye düşünüp iade ettim yenisiyle birebir aynı sıkıntıyı yaşıyorum.kafayı yiyeceğim Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler
Disk geldiğinde sağ tıklayıp “sürücü harfi veya yolu ata” olana tıklayın.

fatih_hfz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
fatih said
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Disk geldiğinde sağ tıklayıp “sürücü harfi veya yolu ata” olana tıklayın.
bu şekilde yapıyorum ve diski başlatıyorum .Hız testi ve dosya aktarımı dahi yaptım ama kapatıp açınca disk var gibi gözüküyor ama içerisinden bir dosya çalıştırmaya çalıştığımda is aygıt bulunamadı deyip, m2ssd yi görmüyor

tunahanselcuk61

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Tunahan Selçuk
bu şekilde yapıyorum ve diski başlatıyorum .Hız testi ve dosya aktarımı dahi yaptım ama kapatıp açınca disk var gibi gözüküyor ama içerisinden bir dosya çalıştırmaya çalıştığımda is aygıt bulunamadı deyip, m2ssd yi görmüyor
Yuva arızalı sanırım anakartta başka bir ssd deneyin

fatih_hfz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
fatih said
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
başka bir ssd ile çalışıyor.garip olan yeni ssd de başkabilgisayardada çalışıyor ama kendi laptobuma taktığımda mavi ekran alıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,096
Üyeler
162,774
Son üye
TRKRAL
Top Bottom