Neler Yeni

OBS kayıt sonrası ve yayın FPS drop

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
İyi geceler arkadaşlar, öncelikle sistemim şöyle,
Anakart: MSI B550-A Pro
İşlemci: R9 5900X
RAM: 2x8GB 3200MHz 16CL
Ekran kartı: R7 240 (Evet kötü biliyorum :) değişecek )
Benim şöyle bir sorunum var, yayın ya da kayıt fark etmeksizin FPS düşmesi yaşıyorum, FPS düşmesi bana yansımıyor fakat yayın ya da kaydettiğim videoda çok bariz bir şekilde fark ediliyor.

Yayın kaydı için tıkla!
Video Kaydı için tıkla!

Ayarlarım ise şu şekilde
recording.JPG

video.JPG

Videolarda görüldüğü üzere FPS sabit, işlemciye yük binmiyor.
Göründüğü kadarıyla sorun olmaması gerekiyor ama işin uzmanı değilim, bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

BurakReiS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
553
İsim
Burak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, işlemci gibi konular. Ayrıca da Valorant.
Keyframe Interval'i 0 da ve CPU usage preseti ultra fastte kullanıyorum bunları deneyebilirsiniz.

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Keyframe Interval'i 0 da ve CPU usage preseti ultra fastte kullanıyorum bunları deneyebilirsiniz.

Ultra Fast ve Slow ayarlarında denedim, değişen bir şey olmadı. Keyframe'i de 0 yaptım gene de bir şey değişmedi. Bir çok ayar denedim ama ne yaparsam yapayım düzelmedi :D OBS'in eski sürümlerinden birini yükledim o da etki etmedi.

Farway

80+ Silver
Isınma durumu sözkonusu olabilir mi kayıt esnasında?

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Isınma durumu sözkonusu olabilir mi kayıt esnasında?

Konuda paylaştığım videolarda işlemci değerleri gözüküyor, 5900x için kullandığım soğutucuya kıyasla 72 derece kötü değil galiba. Dark Freezer x127 kullanıyorum. Yaklaşık 230₺'ye almıştım.
Not: Tabii çektiği watt ve işlemci kullanımına göre 72 derece kötü olabilir bilemiyorum.

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Video için tıkla!

Burada ki videoda da aynı bakın. Ben sabit 60FPS alıyorum, OBS sabit 60FPS alıyor, 1FPS bile düşüş yok ama kaydı kapatıp videoyu izlediğimde FPS droplar var. Bütün değerler de gözüküyor ekranda. Bu kaydı alırken ki ayarlarım şunlar;

1.jpg

2.jpg

3.jpg

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Sorunu hallettim, game capture ile Valorant'ı yakalamaya çalışırken siyah ekran oluyordu mecbur tüm ekran ile kaydediyordum. Siyah ekran sorunun çözdüm ve game capture ile kaydettim, herhangi bir FPS drop görmedim. Tüm ekranı kaydederken FPS drop olması da normal değil bence ama neyse, çözüm buldum.

Top Bottom