Neler Yeni

Oc nasıl kapatılır

cancya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir can
Hayırlı sabahlar merhaba, bilgisayarımı garantiye vermiştim dün geri aldım bu gün, işlemcimin 3.50 ghz olan frekansı amd ryzen master ve yükledikler OCC adlı uygulamada 4.0 ghz gözüküyor, bunu nasıl düzeltebilirim ve ekran kartıma oc yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim. Teşekkürler.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,608
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Overclock yapılmamış, sadece işlemciniz kendini boost'luyor. Yani herhangi bir sorun yok.

cancya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Overclock yapılmamış, sadece işlemciniz kendini boost'luyor. Yani herhangi bir sorun yok.
Bunun donanıma bir zararı dokunur mu ? Çünkü normalde 3 50 yi geçmeyen frekans 4'e ulaşıyor garantiden sonra.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,608
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Bunun donanıma bir zararı dokunur mu ? Çünkü normalde 3 50 yi geçmeyen frekans 4'e ulaşıyor garantiden sonra.
Bunun herhangi bir şeye zararı olmaz aksine faydası olur çünkü normalden yüksek frekanslara çıkıyorsunuz bu da daha fazla performans demek.

Zaten garanti tarafından ayarlanmış anladığım kadarıyla. Hiç elleme derim. Olabildiğince verimli düzeye getirmişler zaten. En olmadı sorun yaşatır ve geri gönderirsin garantiye yaptıkları hatayı da düzeltirler.

cancya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunun herhangi bir şeye zararı olmaz aksine faydası olur çünkü normalden yüksek frekanslara çıkıyorsunuz bu da daha fazla performans demek.
Zararı yoktur elbet ama garantiye gönderdim bir sorun yok dediler ve normalde 3 günde 1 tekrar eden sorun her gün 1 veya 2 defa tekrar etmeye başladı açıkçası.
Zaten garanti tarafından ayarlanmış anladığım kadarıyla. Hiç elleme derim. Olabildiğince verimli düzeye getirmişler zaten. En olmadı sorun yaşatır ve geri gönderirsin garantiye yaptıkları hatayı da düzeltirler.
Hata yine tekrarlamaya başladı anlamsız bir şekilde pc donuyor ve ekranda görüntü kesiliyor klavye ve mouse ışıklarıda gidiyor. Yukarıda yazdığım gibi 3 günde olan hata her gün oluyor ve Bilgisayarı alalım 1 buçuk ay olmadı.
Ve işin anlamsız kısmı bunu boşta iken yapıyor oyun oynarken veya programlarla uğraşırken değil.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,608
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Sorun boost yapmasında değil o zaman. Anakartınızda veya başka bir parçada sorun olabilir. Aldığınız yere başvurun.

ahmetim_64

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Ahmet Karagöz
Facebook
albay6464
Hayırlı sabahlar merhaba, bilgisayarımı garantiye vermiştim dün geri aldım bu gün, işlemcimin 3.50 ghz olan frekansı AMD ryzen master ve yükledikler OCC adlı uygulamada 4.0 ghz gözüküyor, bunu nasıl düzeltebilirim ve ekran kartıma oc yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim. Teşekkürler.
İşlemci kendini hızlandırıyor yüksek frekanslara çekiyor bu durum normaldir.

Top Bottom